En son hangi diziyi/filmi izlediniz?

Konu sahibi son olarak 310 gün önce görüldü
benim diziyi izleyeyim bugün
kızı bulacak gibi

Tondemo Skill de Isekai Hourou Meshi ( 8.5/10 )
( Campfire Cooking in Another World with My Absurd Skill )

Galiba ben isekai animelerini seviyorum. Çok sakin bir macera içeriyor. Tek kötü yanı açken izlemesi acı verici ama keyifli.
MAPPA yapımı olması da ayrı bir çekici. Studionun referanslarında Vinland Saga, Shingeki no Kyojin, Chainsaw Man, Dororo, Jujutsu Kaisen, Kakegurui falan var. Bu nedir ?

bx156067-Jovklss4VWIx.jpg

1000043743.jpg

amazon prime video'dan bir haftaya kaldırılacağı uyarısı dikkatimi çekti, izleyeyeyim dedim. harika bir film olmuş, çok beğendim. 2021 yapımı olmasına rağmen şimdi izlemem benim ayıbım olsun. izleyin.

You dizisini izledim bir kaç bölüm beğeneni çok olmuş fakat dizilerden o eski tadı alamıyorum maalesef

The flash dizisine tekrar başladım
Uzun zaman olmuştu izlemeyeli.

Alice in bonderland
3. sezon çok zorlama olmuş. Bazı sahneler, son oyun özellikle gereksiz uzun ve sıkıcıydı. -üç kez uyuyup uyandım- Finali de squid game gibi bitirdiler… 2 sezonla kalmalılardı bence. ilk 2 sezon çok çok iyidi çünkü

• Beğen
Tepkiler: Aze
kızı buldu kurtardı da
sezon bitmiş

misk öküzü belgeseli var
yeni doğurmuş tokmak ya

Babam filmini izledim.
bir reelste bir sahnesini görüp hoşuma gitmişti.

Dexter New blood hariç standarttaki tüm sezonlar bitti. ( 8 sezon)

--Spoiler--

Bir psikopatik karakteri başarılı şekilde işlediklerini düşünüyorum. Duygularının olmaması, toplumsal adaptasyon için duyguları varmış gibi taklit etmesi vb. İnce işlenmiş düzeyde başarılıydı. Tabi belgesel düzeyinde '' işte arkadaşlar psikopat dediğin böyle olur'' tadında da değildi. O da dizi olmasının cilvesi.
En sevdiğim karakterler Rita ve Debra oldu. Merak edip dizi yorumlarına göz gezdirdiğimde herkes ''Keşke Rita ölmeseydi, keşke Debra ölmeseydi, keşke Dexter değişseydi mutlu son olsaydı vb. demiş.İnsani açıdan ben de benzer düşünsem de öyle bitmemesini daha mantıklı buldum; gerçek yaşamda bunun mantıklı bir karşılığı yok. Dünya'da böyle olmuyor o şeyler. Böyle bir finalle dizi gerçeklikten kopmamış oldu bence. İçten içe adalet kavramını sorgularken, Dexter için 'acaba' derken, Dünyadaki gerçeklikte psikopatolojik yaklaşımların,kararların yani Dexter vari bir adalet kavramının sağlıklı ahlaki bir düzenin getiremeyeceğini direkt olarak olmasa da her sezon finali ve en sonda büyük finalle dizi alttan alttan güzel işledi.(Dexter'in iradesi ve isteği dışında bizzat Dexter ve onun saplantılı dürtüleri yüzünden ölen bir sürü masum insan mesela) Beklenen haz ve mutlu son olmadığından buruk bıraksa da, Dünyadaki potansiyel gerçeklikle bağdaşık olduğu için finali beğendim.
Eleştirebileceğim tek nokta daha tutarlı senaryolarla daha uzun sezonlar devam edebilirdi. Bizde Arkada Sokaklar gibi bi dizi kaç bölüm sürdü. Dexter de kabak tadı vermeden uzayabilir, dizinin psikolojik boyutu daha derinlemesine ele alınabilirdi. Bu sonradan dank etmiş olmalı ki parça parça yeni Dexter temaları vizyona giriyor. Şimdi de Dexter'in 20li yaşlarını konu alan bi sezon başlayacakmış işte bunu taaa ilk sezonlarda araya bu kadar yıl sokmadan yapabilirlerdi mesela.
Neyse uzatmayayım. Ölmeden önce izleyin derim.
Çok sevdim, başucuma koydum. arada döner döner izlerim yine

Son düzenleme:
Bring her back
Sonunda buldum nette de izledim... korku gerilim seven bayılır... çok yazamiyom çalışıyorum şuan... izlenir sevdim dedikleri kadar varmış.

Bi de canavar ed gein izlemiştim netflixte burada yazmıştım gerçi de yarimken yazmıştım son iki bölüm baya iyiymiş erken davranıp yazmışım...

MV5BMzE2NTgwYjAtMDMwNy00NWI3LWE3MTktNDE3NGExMzBiMGI1XkEyXkFqcGc@._V1_FMjpg_UX1000_.jpg

aralara eski filmlerden sıkıştırıyorum. güzeldi, keyif alarak izledim.

1111.jpg

film gösterimini yürüyüş bandıyla yaptıklarına dair haberi görünce dikkatimi çekti. bu film için bu şova gerek yokmuş.
övüldüğü kadar yok bence. konu itibariyle ilgi uyandırıyor, güzel de başlıyor, izlettiriyor da kendini de ama bir olmamışlık var. kitap belki daha ayrıntılıdır, bilemiyorum.

dehşet beyi izledim
seri olacak gibi en azından ikincisi gelir

Geri