Dexter New blood hariç standarttaki tüm sezonlar bitti. ( 8 sezon)
--Spoiler--
Bir psikopatik karakteri başarılı şekilde işlediklerini düşünüyorum. Duygularının olmaması, toplumsal adaptasyon için duyguları varmış gibi taklit etmesi vb. İnce işlenmiş düzeyde başarılıydı. Tabi belgesel düzeyinde '' işte arkadaşlar psikopat dediğin böyle olur'' tadında da değildi. O da dizi olmasının cilvesi.
En sevdiğim karakterler Rita ve Debra oldu. Merak edip dizi yorumlarına göz gezdirdiğimde herkes ''Keşke Rita ölmeseydi, keşke Debra ölmeseydi, keşke Dexter değişseydi mutlu son olsaydı vb. demiş.İnsani açıdan ben de benzer düşünsem de öyle bitmemesini daha mantıklı buldum; gerçek yaşamda bunun mantıklı bir karşılığı yok. Dünya'da böyle olmuyor o şeyler. Böyle bir finalle dizi gerçeklikten kopmamış oldu bence. İçten içe adalet kavramını sorgularken, Dexter için 'acaba' derken, Dünyadaki gerçeklikte psikopatolojik yaklaşımların,kararların yani Dexter vari bir adalet kavramının sağlıklı ahlaki bir düzenin getiremeyeceğini direkt olarak olmasa da her sezon finali ve en sonda büyük finalle dizi alttan alttan güzel işledi.(Dexter'in iradesi ve isteği dışında bizzat Dexter ve onun saplantılı dürtüleri yüzünden ölen bir sürü masum insan mesela) Beklenen haz ve mutlu son olmadığından buruk bıraksa da, Dünyadaki potansiyel gerçeklikle bağdaşık olduğu için finali beğendim.
Eleştirebileceğim tek nokta daha tutarlı senaryolarla daha uzun sezonlar devam edebilirdi. Bizde Arkada Sokaklar gibi bi dizi kaç bölüm sürdü. Dexter de kabak tadı vermeden uzayabilir, dizinin psikolojik boyutu daha derinlemesine ele alınabilirdi. Bu sonradan dank etmiş olmalı ki parça parça yeni Dexter temaları vizyona giriyor. Şimdi de Dexter'in 20li yaşlarını konu alan bi sezon başlayacakmış işte bunu taaa ilk sezonlarda araya bu kadar yıl sokmadan yapabilirlerdi mesela.
Neyse uzatmayayım. Ölmeden önce izleyin derim.
Çok sevdim, başucuma koydum. arada döner döner izlerim yine