En son hangi diziyi/filmi izlediniz?

Konu sahibi son olarak 310 gün önce görüldü
the boy the mol the fox and the horse
Kısa 30 dk küsür sevebilirsin animasyon filmi @Sirius

iyi adamın 10 günü :

sosyal medyada ve burada da ismi çok geçince izleyeyim dedim; kitap uyarlaması olduğunu, filmin sonunda öğrendim, yönetmende uluç bayraktar imiş... bunlar bir artı sağlasa da o kadar yavaş ilerledi ki film, hoşuma gitmesine rağmen yarıda bırakmama ramak kalmıştı. yani en fazla 1 saat 15 dakika ortalamaya sahip olarak bir hikayeyi 2 saati yakalayalım diye çok kasmışlar sanki, akamadı bir türlü. ama izlenir mi evet. hikaye güzel, oyunculuklar güzel.

fhh.jpg

birçok savaş konulu filmi izlemiş birisi olarak bu yapımı merakla beklemiştim. gerçi oldukça geç izledim. bu tarz filmlere karşı aşırı bir ilgim var nedense.
fragmanlar, anlatılar filan derken ben de epey bir beklenti oluşmuştu haliyle. ama izleyince yer yer yaşadığım heyecan duygusu haricinde genel itibariyle beklentimin altında kaldı maalesef. tabi bu filmin güzel olduğu gerçeğini perdelemiyor. sadece benim beklentim daha önceki izlediğim savaş filmlerindeki o aktroksiyonlar ya da ne bileyim sürekli bir diken üstünde filmi izlemeler (sanırım buna gerilim diyorlar) filan yüzündendi. ben önce filmi izlerim sonra hakkında yazılıp çizilenleri okuruz mesela. neden beklentimin altında kaldığını da filmden sonra yazılanları okuyunca anladım.

eğer Er Ryan'ı Kurtarmak ya da ne bileyim Piyanist gibi bir filmden ziyade daha çok bir savaşın anatomisi nasıldır ya da bir savaşın psikolojisi nasıl yaşanır buna cevap olarak çekilmiş bir film(miş)

El bunuel / Luis Bunuel gözden kaçmamalı.
Sürrealist sinema az biliniyor. Bir filmdeki belirli bir sekansı bazen, çoğu zaman uygunsuz bir şekilde "sürrealist" olarak nitelendirseler de sürrealist ekole ait filmler nadir.

amsterdam. benden 8.5 alır. oyuncu kadrosu müthiş. nedense the grand budapest hotel’in seyir zevkini aldım. izlenir.

The whale...
Gözlerimden yaşlar süzüldü karşı koyamadım... Brendan fraser, mumya serisi ve Orman kaçkını filmlerinde sadece gözüme hitap ederdi şimdi onunla birlikte kalbimi söküp götürdü....

biraz önce salona uğradım takribi 15 dk kadar kaldım, o sıra bir dizi izleniyordu bende sordum neci bunlar diye meğer öksüz-yetim taifesindenlermiş fekat hepsinin kıyafeti düzgün iken birinin yırtık pırtık kazak giydiğini gördüm. o sıra biri vuruldu gizli görevde polis komiseriymiş onunda üzerinde deri ceket var, bizimkilere dedim ki bu yırtık kazaklıya niye yeni kazak almıyorlar?

bizimkilerde imkanları yok hemde gururlular yardım kabul etmiyorlar dedi. yahu kendi aralarında toplaşıp alsınlar ya da komiserle onun omzundan mermiyi gayriresmi olarak çıkaran doktor alsın deyince sen al dediler.
çocuğun adı sabit ben fakir insan görmeye pek tahammül edemem rastlayan biri kazak alıversin..

m3gan. izleyip geçmelik çerez filmlerden bir tanesi. şunu fark ettim, ben artık bir oturuşta bir film izleyemiyorum, birkaç gün sürüyor.

carol filmini izledik.
cate blanchett ve rooney mara'nın başrolünde olduğu, eşcinsel bir hikayeyi anlatan ama bunu sadece eşcinsel kavuşumlar üzerinden anlatmayan etkileyici bir filmdi. iki ayrı karakterdeki kadının aşkı yaşama arzusunu, derinliğini ve özellikle bir tarafın hayatın daha gerçekçi sayılabilecek baskılarıyla savaşmasını, ailelerin muhafazakar tutumunu güzel işlemişler. carol tarafından yazılan veda mektubunun okunduğu sahnede ''bunu söylemem sana zalimlik gibi gelebilir. sana yapacağım hiçbir açıklamanın seni teselli etmeyeceğini biliyorum. bunu söylediğim için bana kızma ama genç olduğun için çözüm bulmaya ve bir açıklama getirmeye çalışıyorsun. ama bir gün anlayacaksın.'' cümleleri beni en etkileyen yerlerden biriydi. bi de son sahnedeki o bakışları... 11.22.63 dizisindeki o son bakış nasıl etkilediyse, bu da aynı derecede etkiledi beni çünkü duyguları duymaktan çok hissetmeyi severim. bi yandan da filmi izlerken cate blacnhett hanıma o kadar düştüm ki, kendi kendime ''bana da aşık olur mu acaba bu zalimin güzelliği?'' dedim durdum...

images

Mükemmel bir filmdi öneriyorum şiddetle! =)

melisa sözen’in başrolünde olduğu “anne biz kimden kaçıyorduk?” mini dizisini izledim. çok sürükleyiciydi, sonlara doğru biraz sıkılarak “hadi hadi” dedimse de iyiydi kdkdj “jane steele” diye bir kitap vardı, jane austen’dan esinlenmiş bir kitap, kadın orada işlediği cinayetleri “kendince” haklı bir zemine oturtuyordu (adalet ve intikam zemini) şahsiyet dizisinde de bu vardı; öyle bir yere bağlanır mı dedim ama cıks. çok spoi vermeden, izlenir diyorum.

ve australia filmi. ben neden bu filmi izlemekte bu kadar gecikmişim bilmiyorum. çok hoş filmdi. benim gibi geç kalanlar varsa izlesin derim.

Son düzenleme:
Halloween Ends

serinin finaline yakışmadı gibi, diğer filmlerine göre sönük kalmış.

1680206571286.png
uzun zamandır listemde olan filmi sonunda aradan çıkarttık. böyle gerçek hikayeler beni hemen içine çekiyor. salya sümük olmaya meyilli olmamdan dolayı da birçok yerini gözlerim çipillenmiş şekilde izledim, iki sahnesinde de yaşları süzdürdük. claire danes temple grandin'i oynamamış yaşamış resmen. sevildi. gideyim de biraz rahmetli babaannemin sığırlarına üzüleyim.

Geri