En son hangi diziyi/filmi izlediniz?

Konu sahibi son olarak 310 gün önce görüldü
past lives.
aşırı övülen filmleri izleyip neden övüldüğünü anlayamayacak kadar sanatsız bakış açısına sahip olmaya bayılıyorum sjhjhs. filmin en güzel yanı kısa olmasıydı. bazı filmler kısadır ama saatlerce sürer hissi verir ama bunda öyle değildi allahtan, akışı ve çekimi güzeldi. biraz sanatlı bakacak olursam olaya; tanıdık bir hissin yıllara rağmen hep insanı iyi hissettirdiğini, kendine yabancılaştığın zamanlarda o hisle her karşılaştığında hissettiğin ilk ana dönüşünü, kendin olamadığın ya da ait hissedemediğin hayatlarda yaşarken zorlama bir yeni ''ben'' yaratmanın yükünü güzel işlemiş diyebiliriz. vazgeçmek her zaman vazgeçmek değildir... edebi bir sözle de bitireyim, havalı dursun. bakış açım ve yorumlamam bitti.

past lives senden özür diliyorum, sana gayet sanatlı bakmışım. 20 tl’lik mubi’nin şerefine izlenilen “fallen leaves” filminden sonra bunu daha iyi anladım. hayır dümdüz bakınca çok kötü film ama her şeyden anlam çıkarmaya çalışınca da “hmm çok sanatlı” denilebilecek bir film. genel manada yorumlayınca birbirine benzer hayatlar yaşayan, aynı yalnızlıkla, aynı düşüşlerle, aynı duygularla mücadele eden iki insanın rastlaşma hikayesi diyebiliriz. farklı hayatları olsa birbirinden çok kolay vazgeçebilecek insanların, dışarıdan “başarısız” görünen hayatlarında seçme şansları olmadığından kendine benzere boyun eğmesi diye de yorumlayabiliriz. ama bu kadar zorlamak yerine “kötü” diyerek geçebilirsiniz de sjsj. finlerin mutluluğu da tam bu yüzden belki de, sadece onlar anlıyor.
+
true detective night country için de iki lafım olacak… boş verin kanka, bazı şeyleri zorlamak zorunda değilsiniz. milletin canı sıkılınca yasak aşklarına koşup seviştiği, sonra da buzun üzerinde incelemeler yaptığı bir sezon sjsj. seri gömdüm. puanım 2. (ibirtmi mili i kidir di diğil)

‘one day’ dizisini izledim; kitabını biliyorum, filmi de varmış ama onu hiç bilmiyordum. romantik ve biraz dramatik bir dizi, ancak karakterler canımı fazlasıyla sıktı. bir insanı sevdiğini anlamak için bunca yılı ayrı geçirmeye gerek var mıydı gerçekten? salaklar.

ha bugün ha yarın derken, 572717 yıldır ertelediğim ‘sex and the city’ e başladım. üç bölüm izledim. zaten bölümleri kısa kısa olduğu için çekirdek gibi çıt çıt gidiyor. yemek aralarında atılır.

fareler ve insanlar. malkovich abim devleşmiş..
yalnız boyu o kadar uzunmu diye düşündüm film bitene kadar.

Kar ve Ayı. Ben beğendim. O atmosferi de severim zaten. Durağan bir film, bu türün meraklısı sever gibi geldi.

Travelers'ı izliyorum. İkinci sezona başladım ve bu ana beni fazlasıyla tatmin etti. Çatı hikaye bağlamında düşünüldüğünde epey bayat bir hikaye ama hikayenin çeşitlendirilmesi bence tatmin edici. Yönetici bana P.K.Dick'in Vulcan'ını ve Person of Interest'teki Samaritan'ı anımsattı. Gerçi Samaritan'dan ziyade Vulcan'a daha yakın bir tarzı var gibi duruyor. 2010'lu yıllardan bugüne kadar bilim kurgular nicelik olarak acayip bir noktaya erişti ama nitelik olarak birkaç yapım dışında çoğu berbat dahi denemeyecek kötülükte. Bence Travelers bu dönemin dikkate değer yapımlarından birisi.

8,5/10

“Kuru Otlar Üstüne”
Karakterlerin hiçbirini sevmedim, birine ya birine… sadece birine sempati duysam… cıks. Filmi de sevmedim. Merve Dizdar, ödülünü güle güle kullansın ama bu filmde üst düzey bir performans yoktu, evet canım ben duayen. Kar ve Ayı performansı daha iyiydi mesela.
Filmdeki, bazı şeyler beni çok rahatsız etti. Şu meşhur masa muhabbeti sahnesi de bir yerden sonra çok yapay.

glu’nun tavsiyesiyle canım Miyazaki’nin “Rüzgar Yükseliyor”unu seyrettim. Miyazaki, her zamanki gibi derin bir ferahlama veriyor insana.

“Kuvvetli Bir Alkış” bölümler kısacık olduğu için bir gecede bitti. Ben bu kafayı severim ama bunu beğenmedim fazla. Berkun Oya işi diye izledim, bitti gitti, izlemesem de olurmuş.

• Beğen
Tepkiler: glu
shrinking.
apple tv+ yapımı diziler genelde güzel oluyor bu da onlardan biri. hem hüzünlü, hem eğlenceli, hem çıtır çerez izlenebilir hem de sevilen oyuncuları (jason segel, harrison ford) gördüğümüz bir dizi. birkaç sahnesini izlerken after life'ı hatırlatsa da-birçok kişi benzer şeyi söylemiş- onun yanına yaklaşabilecek kadar iyi değil ama kötü de değil. bir noktadan sonra bazı muhabbetler ''ay anladık tamam'' dedirtse de genel itibarıyla keyifle izlenebilir. jason segel ve harrison ford'un rolleriyle uyumu da diziyi sırtlamış zaten.

cem yılmazın şu tivitinden sonra koştur koştur tabletin başına gittim. gerçekten tam bir deli işi.ghkzja metaforlar, göndermeler, ince mesajlar. acayip olmuş, bayağı iyi.

özellikle metinin anne karnında olduğu zaman çekilen sahne ve evde annesi arasında geçen diyalogların olduğu bölüm çok iyiydi."

poor things.
filmi merakla bekleyenlerdendim, beklentimi tam karşıladı mı diye düşünüyorum tam karşılamadı sanki ama kötü bir film diyerek de haksızlık edemem, tam karşılamadı demek bile haksızlık aslında çünkü emma stone çok iyiydi. film vermek istediği mesajı biraz daha farklı tarzda verdiği için garip hissettiriyor, yer yer rahatsızlık hissi veriyor ama izlettiriyor da kendini, süresine rağmen. 40 dk falan keserdim ben olsam sjhjh, bella kendini o kadar da keşfetmeyebilirdi... erkekler kadınlara hükmettiğini zanneder ama sonunda birer koyuna-afiyet olsun alfie blessington- dönüşebilirler, dikkat edin. disney türkiye kütüphanesine de neden eklemediklerini izlerken anlıyoruz, belki netflix ''buradayım ben burada'' der bir gün. şerefine cnm...
pooremma.png

Death and Other Details

Özet ve Detaylar

Death and Other Details, zengin ve etkili yolcularla dolu büyük bir gemideki bir dizi suçu araştıran dedektif Rufus Cotesworth'un hikayesini anlatıyor. Gerçek ötesi bir dünyada bir cinayeti nasıl çözersiniz? Özellikle de zengin ve güçlülerle dolu bir okyanus gemisiyle Akdeniz'e yelken açarken. Imogene, zengin bir konuğun öldürülmüş olarak bulunduğu lüks bir gemide kendini yanlış odada bulduğunda cinayetin baş şüphelisi haline gelir. Masumiyetini kanıtlamak için Imogene, nefret ettiği bir adamla, dünyanın en iyi dedektifi Rufus Cotesworth'la iş birliği yapmak zorunda kalır.

fena olmayan hafif esprili biraz merak verici standart bir dedektiflik hikayesi diyebiliriz.bu tarz dizi ve film izleyenler çözebilir baştan,10 bölüm sıkılmadan izledim,devamı da gelebilir.

10/6

MV5BOTY4NDcyZGQtYmVlNy00ODgwLTljYTMtYzQ2OTE3NDhjODMwXkEyXkFqcGdeQXVyNzYzODM3Mzg@._V1_.jpg

10/5

3 cisim problemini izledim dün. Gayet ilgi çekici ve sürükleyiciydi 2 bölüm aynı günde izledim.

@No Pasaran o filmin soundtracki harikadır.

Birkaç yapım bitirdim. Ama ben de “3 Cisim Problemi”nden bahsedeyim. Çok heyecanlı başlamıştım ama bana çok hitap etmedi. Bilimkurgu çok sevmeme rağmen. Bazı şeyleri anlamlandıramadım. Zaten harika olduğu söylenen kitaplarına sadık kalınmamış.
Bir de son bölümdeki Leyla Ariç mevzusu beni oldukça rahatsız etti. Böyle şeylere çok kuruluyorum, sinir uçlarımla oynanıyor sanki. İkinci sezonu galiba izlemem.
Çin yapımı varmış, belki ona bakarım.

Geri