En kolay yapılabilecek yemek tarifleri

• Kullanıcı Erhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Güzin Abla
Konu sahibi son olarak 4426 gün önce görüldü
Arkadaşlar selam :o malum bekar adamız. artık dışarıdan yemek yemeye para yetiştiremiyorum. menemendende bıktım :s Buraya kolay ve pratik yemek tarifleri yazsanız sevaba girersiniz. :sapka:

Mantar soslu makarna..
malzemeler: makarna , 1 paket mantar çorbasi (hazirlarindan) , süt , tereyaği, isteğe göre kaşar.

Önce makarnayı haşla. süzgeçte bekleyedursun , tereyaği erit , mantar çorbasi (toz olan) ve yarim litre sütümüzü tencerede karıştır , böyle muhallebi gibi koyu bir kivama gelene dek.. isteğe bağli olarak kaşar rendelenebilir içine , sonra tenceredeki bu sosumusun içine istersen (köri , kimyon , karabiber) çeşitli baharatlar atilabilir bu sosun üzerine , süzgeçteki makarna boca edilir , biraz karıştırılır , sonra 1 bardak su ilave edilir , yine karıştırılır ve servise hazır olur afiyet olsun :)

Sonya, keroLayn, Hidrojen,
Teşekkürler :p yanlız makarnaya bin bir türlü sosu denedim arkadaşlar. açıkcası makarnadanda bıktım :s En son yumurtalı makarnayada girdik artık durmamız gerektiğini anladım :s o yüzden makarna dışına çıkalım. :D
prinç plavını denedim bugün yapamadım. hamur oldu. bulgur yine azıcık yenicek gibiydi.

Menemen yap hergün ya en güzeli makarnayida söylemişler zaten onuda :D hadi afiet olsun :p

Sonya, keroLayn, Hidrojen,
Teşekkürler :p yanlız makarnaya bin bir türlü sosu denedim arkadaşlar. açıkcası makarnadanda bıktım :s En son yumurtalı makarnayada girdik artık durmamız gerektiğini anladım :s o yüzden makarna dışına çıkalım. :D
prinç plavını denedim bugün yapamadım. hamur oldu. bulgur yine azıcık yenicek gibiydi.

.s.s.s

Karnıyarık da pek zor bir şey değil. :p Bana göre tabii.

şehriye çorbası mesela. az sıvı yağ sonra 1 kaşık salça biraz erit karıştır 1 su bardağı şehriye dök sonra 3 bardak su ekle :) tuz birazda pul biber mis mis maksimum 20 dk pişiyor :cici:

Hidrojen çorba konusunu hazırlarla hallediyoruzz ya :p yemek konusunda çook beceriksizim gerçekten yapamam :D

hazır mantılar var mesela :D haşlayıp yoğurtluyorsun o kadar daha ne diyim aa :D

ımm tamam mantıyı mönüye ekliyim. :p

Erhan Fırında kaşarlı kremalı patates yap; patateslerî yuvarlak dilimle bi kaba koy üzerine krema dök tuz-karabiber ekle üzerinede kaşar rendele fırında pişir.

Sigara böreği; hazır yufkayı üçgen şeklinde kes içini peynirle doldur sigara şeklinde yuvarla yağda kızart.

Geri