En Kolay Arapça Nasıl Öğrenilir?

Konu sahibi son olarak 2613 gün önce görüldü
Arkadaşlar Arapça öğrenmek için ne yapmak lazım. Profesyonel derecede değilde şöyle konuşacak anlaşacak kadar. Öğrenmek için hangi aşamadan başlamak lazım internet üzerinden ne kadar başarılı olunur? ilahiyat okuyan bi arkadaştan yardım alsak işe yarar mı acaba?

En kolayı mahallendeki bir suriyeliden
Uygun Zaman'larda Yardım al
En kolay yolu kelime öğrenmek

haftalık 40 saat arapça görüyorum
3 tane yabancı hocam var küllüküm öğretiyorlar :T:

Arkadaşlar Arapça öğrenmek için ne yapmak lazım. Profesyonel derecede değilde şöyle konuşacak anlaşacak kadar. Öğrenmek için hangi aşamadan başlamak lazım internet üzerinden ne kadar başarılı olunur? ilahiyat okuyan bi arkadaştan yardım alsak işe yarar mı acaba?

en güzel yolu, arapça bilen birini bul ve konuş :)
ilahiyatçıdan iş çıkmaz.

Emre napçan arapçayı, hayırdır?

En kolayı mahallendeki bir suriyeliden
Uygun Zaman'larda Yardım al
En kolay yolu kelime öğrenmek

alaturka, suriyeliler biraz fırıldaktır.

sen ondan bikaç kelime öğrenene kadar, bide bakmışsın o senden türkçeyi öğrenmiş.

en güzel yolu, arapça bilen birini bul ve konuş :)
ilahiyatçıdan iş çıkmaz.

Emre napçan arapçayı, hayırdır?

iş ile alakalı usta araplar yatırımı arttırdı Türkiye ye adamlarla anlaşmak için tercümana günde 10 sefer telefon açıyoruz

Buradaki ilahiyat okuyan birinden ders alsam öğrenirmiyim?

Hazırlık okumuşsa şiddetle tavsiye ederim lakin arapça hazırlık görmemişse İlahiyatçımız fayda vermeyebilir.
Gramer olarak değil de konuşma dili olarak diyorsan alaturkanın dediği gibi Suriyeli'ler mantıklı.

Benim tavsiyem bu: Arabca diziler, filmler izle. Muziklerini dinle. Ve filmlerini izlerken, altyazisi olsun. Sarki sozlerinin cevirisine de bakarsin, arastirirsin. Kendi kendine boyle ogrene bilirsin.

Arabca okuya biliyorsun ama, degil mi?

Bizim Fasli komsumuz var, onlarda Arabca konusur. Bildigim bir kac kelime'yi paylasayim (nasil yazilir, bilmem, soylendigi gibi yazacagim):

Merhaba - Salaam
Baba - Baba
Anne - Yemma
Hayir - Laa ('Le' diye soylenir)
Sus - Skaa
Neden - Meymi
Tesekkur ederim - Shukran

Merhaba = merhaba
baba = ebi
anne = ümmi
sus= uskut
şükran ve la doğrudur

bütün soru kalıplarını da ezberledim meymi ye hiç rastlamadım

Benim tavsiyem bu: Arabca diziler, filmler izle. Muziklerini dinle. Ve filmlerini izlerken, altyazisi olsun. Sarki sozlerinin cevirisine de bakarsin, arastirirsin. Kendi kendine boyle ogrene bilirsin.

Arabca okuya biliyorsun ama, degil mi?

Bizim Fasli komsumuz var, onlarda Arabca konusur. Bildigim bir kac kelime'yi paylasayim (nasil yazilir, bilmem, soylendigi gibi yazacagim):

Merhaba - Salaam
Baba - Baba
Anne - Yemma
Hayir - Laa ('Le' diye soylenir)
Sus - Skaa
Neden - Meymi
Tesekkur ederim - Shukran

Malesef yanlış olmuş biraz :)

@Mavi 'nin dediği gibi olmalı.

Dipnot düşeyim Türkçe'de kullandığımız 7000 e yakın kelime Arapçadır. Genelde mastarları almışız. Ciddi anlamda Arapça öğrenmek istiyorsanız Arapça Kursları mevcut ;gramer ve konuşma dili olarak da ayrılır.

Dipnot düşeyim Türkçe'de kullandığımız 7000 e yakın kelime Arapçadır. Genelde mastarları almışız. Ciddi anlamda Arapça öğrenmek istiyorsanız Arapça Kursları mevcut ;gramer ve konuşma dili olarak da ayrılır.

Kurs saatlerine riayet gösteremem malesef çalışma saatlerim değişken genellikle o yüzden birinden bizzat yardım almam lazım.

Benim bahsettiklerimin cogu Berbers imis. Kusura bakmayin.

Geri