Aksine inanan, başarmış olan illaki vardır ama ben ky'nin day trade ile uzun vadeden veya yatırım fonlardan daha fazla getiri elde edebileceğine asla inanmıyorum.Hepsine katılıyorum, borsada hırs yapan, 3 sayfa teknik okuyup sürekli trade eden adam kaybetmeye mahkumdur, sabrı olmayan alsın bin tane fon var getirisi enflasyon üstünde olan. Bes’e ben de karşıydım aslında çünkü bu devlete güvenim yok ama girdik ona da mecbur, fonunu doğru yönetmeyen adam için BES de çile.
Bes fonları geçmişte berbat yönetildiği için insanlar ister istemez Bes'e mesafeliydi. Bes daha hala kesintilerden ötürü inanılmaz kârlı değil ama devlet katkısı üstüne fonların çeşitlenmesi ve kazancının artması Bes'i acayip noktaya getirdi. Bes'te dahi son 5 yılda %500 üstü getiri sağlayan 120'den fazla fon var. En basitinden Allianz'ın ALI Koç Holding İştirakleri fonu. 5 yılda %1263 getiri sağlamış. Milletimiz kısa vadede vurgun peşinde olunca buralara ne yazık ki pek bakamıyor. Herkes 2 hisse bulup yoluna bakma derdinde. Öyle olunca ne girdiği zamanı doğru seçebiliyor ne de çıktığı zamanı.