En İyi Ankastre Seti Hangisidir?

Konu sahibi son olarak 567 gün önce görüldü
Evet arkadaşlar şimdi de mutfağı değiştiriyoruz hazır dolaplar değişirken annem ankastre setide değiştirme kararı aldı :p
Var mı önerileriniz Bosh, Arçelik, Simens hepsine gittik hepsi aynı geldi bana:u3:

Arçelik.
Gri almayın yeter. Kullanım sonrası hoş bir görüntü vermiyor. Siyah öneririm. :u1:

İyi alışverişler. :sırıt:

Arçelik.
Gri almayın yeter. Kullanım sonrası hoş bir görüntü vermiyor. Siyah öneririm. :u1:

İyi alışverişler. :sırıt:

Cuma günü yine gidip bakicaz karar vericez bugün sordum arkadaşlara simens dediler onlar da bakalım:benmi:

bnce bocsh garintiden kullanım sürecinde memnun kalırsınız

Bocsh cam serisi estetik olarakta şık.

bende bakayım önerilere önceki evimde vestel almıştık pek hoşuma gitmedi

Silverline ankastreye baktınız mı?

Hayır bakmadım onun yeri var mı nerden bulacağım ki:nee:

Bocsh cam serisi estetik olarakta şık.
Ya canım model olarak hepsi aynı nerdeyse marka degisiyor bir:tatlı:

Sıemens olabilir
Bugün arkadaşlarlda bunu dedi ay cuma tekrar bakicaz :tatlı:

Exodus ben cuma aksilik olmazsa hangisini aldığımızı da söylerim :tatlı:

Ortalama fiyat aralığında alabileceğiniz Tr de satılan en iyi ankastre firması Zanussi dir.
Fırın bazında Bosch un 3bin TL fiyatla sattığı denklikte bir fırını Zanussi de 1400 e bile alabilmeniz mümkün.
Aynı zamanda tavuk çevirme özelliği olan modellere de sahip.

Zanussi fırınların diğer markalarla olan farkı, pişirme fonksiyonlarının verimliliğiyle daha leziz pişirme imkanı sunması;
Dayanıklı malzemesi ve seramik ağırlıklı iç yapısıyla korozyon oluşumu mümkün olabilecek yıllara gelindiğinde bile sağlıklı gıdalar pişirmenize yardımcı olması.

Fırınların kendini temizlemesiyle ilgili bilmeniz gerekenler

Fırın 2 şekilde kendini temizler
İlki buhar yöntemiyle
Buhar jenarötürüne koyduğunuz su buhara çevrilerek fırının iç yüzeyine yayılması sağlanır. Isı yüksek olduğu için bu buhar lekeleri çözer sonra siz bir bez yardımıyla fırın iç duvarlarını silerek kirlerden kurtulursunuz.
İkincisi Katalitik yöntem
Bu yöntemde fırın sıcaklığını olabilecek en yüksek noktaya çıkarak içerde ki bütün yemek artıklarının küle dönüşmesi sağlanır siz yine bir bez yardımıyla bu lekelerden kolayca kurtulmuş olursunuz.
Katalitik yöntem ciddi bir külfet çıkartır o yüzden çok tercih edilmez ve 1500 TL altı bir makina da ben hiç rastlamadım.
Kendini temizlemeyle ilgili bir bilgi alırsanız satıcıdan bu saydıklarım dışında bir temizleme yöntemi olmadığını bilin lütfen.

Davlumbaz konusunda dar bir mutfak alanı var ve yağ kokusu hissi fazlaysa taban alanı geniş klasik modellerin daha güçlü çekime sahip olduğunu aklınızda tutun. Fakat kokudan yana şikayetiniz yok davlumbaz genel anlamda görsel kalacaksa incelen dikey modeller de düşünülebilir.
Aksi halde güçlü bir çekimi olan dikey modeller için 1500 TL yi bulan ücretler ödemek zorunda kalabilirsiniz.

Ankastre ocak alırken dikkat etmeniz gerekenler :
Yerleşim parçalarının fazla hareketli olması yoğun anlarınızda tencerelerin ocaktan fırlamasına neden olabilecek kazalar sağlayabilir. Elinizle tuttuğunuzda 1 cm den daha az hareket eden (mümkünse çok daha az) ocak başlığı olan modeller tercih edin.
Ocak başlıkları dökümse bulaşık makinasında yıkayamayacağınızı aklınızda tutun.
Butonlar tezgaha göre sizin tarafta kalıyorsa ocağın arka gözünde büyük hacimli tencereyle pişirme yaptığınız da butonlarla temas ihtimali azalır. Kullanım alışkanlığınıza göre bunu tercih edebilirsiniz.
Cam ocak düşünüyorsanız cam kalınlığı 11 mm den daha az olmamasına dikkat edin, siyah cam ocakları çok sık silmek zorunda kalacağınızı da aklınızda tutun.

Markalar konusuna geri dönecek olursak
Bosch Siemens Profilo aynı kalitenin farklı fiyatlandırması anlamına gelir.
3 üde başarılı ankastre markaları olmakla birlikte bu 3 ü arasındaysanız tasarım olarak belki Siemens
aynı tasarımı bulursanız Profilo bütçe açısından akıllıca olacaktır.

Eğer farklı markalara açıksanız sıralamam

Zanussi
Samsung
BSH (Bosch Siemens Profilo)
Silverline
Simfer

Uzak durulması gereken markalar/alt markalar
Vestel
Esty
Oscar
Simton

Turbosuz fırına ikna etmeye kalkan olursa ikna olmayın
Ankastre ye ek garanti satmaya kalkan olursa ikna olmayın
Gaz emniyetini büyük lutüf gibi sunmaya kalkarlarsa yasal zorunluluk gereği gaz emniyetinin standart olduğunu 3 boyutlu pişirme özelliğinin Turbo fırınların hepsinde olduğunu aklınızda tutun.

Ortalama fiyat aralığında alabileceğiniz Tr de satılan en iyi ankastre firması Zanussi dir.
Fırın bazında Bosch un 3bin TL fiyatla sattığı denklikte bir fırını Zanussi de 1400 e bile alabilmeniz mümkün.
Aynı zamanda tavuk çevirme özelliği olan modellere de sahip.

Zanussi fırınların diğer markalarla olan farkı, pişirme fonksiyonlarının verimliliğiyle daha leziz pişirme imkanı sunması;
Dayanıklı malzemesi ve seramik ağırlıklı iç yapısıyla korozyon oluşumu mümkün olabilecek yıllara gelindiğinde bile sağlıklı gıdalar pişirmenize yardımcı olması.

Fırınların kendini temizlemesiyle ilgili bilmeniz gerekenler

Fırın 2 şekilde kendini temizler
İlki buhar yöntemiyle
Buhar jenarötürüne koyduğunuz su buhara çevrilerek fırının iç yüzeyine yayılması sağlanır. Isı yüksek olduğu için bu buhar lekeleri çözer sonra siz bir bez yardımıyla fırın iç duvarlarını silerek kirlerden kurtulursunuz.
İkincisi Katalitik yöntem
Bu yöntemde fırın sıcaklığını olabilecek en yüksek noktaya çıkarak içerde ki bütün yemek artıklarının küle dönüşmesi sağlanır siz yine bir bez yardımıyla bu lekelerden kolayca kurtulmuş olursunuz.
Katalitik yöntem ciddi bir külfet çıkartır o yüzden çok tercih edilmez ve 1500 TL altı bir makina da ben hiç rastlamadım.
Kendini temizlemeyle ilgili bir bilgi alırsanız satıcıdan bu saydıklarım dışında bir temizleme yöntemi olmadığını bilin lütfen.

Davlumbaz konusunda dar bir mutfak alanı var ve yağ kokusu hissi fazlaysa taban alanı geniş klasik modellerin daha güçlü çekime sahip olduğunu aklınızda tutun. Fakat kokudan yana şikayetiniz yok davlumbaz genel anlamda görsel kalacaksa incelen dikey modeller de düşünülebilir.
Aksi halde güçlü bir çekimi olan dikey modeller için 1500 TL yi bulan ücretler ödemek zorunda kalabilirsiniz.

Ankastre ocak alırken dikkat etmeniz gerekenler :
Yerleşim parçalarının fazla hareketli olması yoğun anlarınızda tencerelerin ocaktan fırlamasına neden olabilecek kazalar sağlayabilir. Elinizle tuttuğunuzda 1 cm den daha az hareket eden (mümkünse çok daha az) ocak başlığı olan modeller tercih edin.
Ocak başlıkları dökümse bulaşık makinasında yıkayamayacağınızı aklınızda tutun.
Butonlar tezgaha göre sizin tarafta kalıyorsa ocağın arka gözünde büyük hacimli tencereyle pişirme yaptığınız da butonlarla temas ihtimali azalır. Kullanım alışkanlığınıza göre bunu tercih edebilirsiniz.
Cam ocak düşünüyorsanız cam kalınlığı 11 cm den daha az olmamasına dikkat edin, siyah cam ocakları çok sık silmek zorunda kalacağınızı da aklınızda tutun.

Markalar konusuna geri dönecek olursak
Bosch Siemens Profilo aynı kalitenin farklı fiyatlandırması anlamına gelir.
3 üde başarılı ankastre markaları olmakla birlikte bu 3 ü arasındaysanız tasarım olarak belki Siemens
aynı tasarımı bulursanız Profilo bütçe açısından akıllıca olacaktır.

Eğer farklı markalara açıksanız sıralamam

Zanussi
Samsung
BSH (Bosch Siemens Profilo)
Silverline
Simfer

Uzak durulması gereken markalar/alt markalar
Vestel
Esty
Oscar
Simton

Turbosuz fırına ikna etmeye kalkan olursa ikna olma
Ankastre ye ek garanti satmaya kalkan olursa ikna olma
Gaz emniyetini büyük lutüf gibi sunmaya kalkarlarsa yasal zorunluluk gereği gaz emniyetinin standart olduğunu 3 boyutlu pişirme özelliğinin Turbo fırınların hepsinde olduğunu aklında tut.

Zanussi duymadım güven duymanın nedeni ne ayrıca merak ettim çok bilgilisin ilgin için de teşekkür ederim yorumun çok fayda sağlayacak bana ayrıca bütçe olarakta 3000 dedik:cici:

Geri