Eminönü'nde balık ekmek satışının kaldırılması / tarih olacak olması

• Kullanıcı Hüma
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 196 gün önce görüldü
Ya ben daha eminönünde balık ekmek yiyecektim:sulugoz:
Bir hayalim daha gerçekleşmeden son buldu......

Konuya girince canım balık çekti :d
Hatırlıyorum da 2013 yılında ameliyatım için gittiğimiz İstanbul da annem ve babam beni Eminönü'ne götürmüştü.
Balık ekmeği onlar yemişti ben yiyememiştim ama aşırı kalabalık ve insan yığını vardı.
Koku desek anlatılmaz..
Kimseyi ekmeğinden etmeyeceklerse olabilir,insanların çoğu balık ekmek satarak geçim sağlıyor.

Yerinde bir karar olmuş. Oraya konuşlanıp mafyalaşmış tipler işletiyordu bu balıkçıları. Zaten rantın olduğu her yerde mafyalaşma da söz konusu oluyor ilginç bir şekilde.
Azıcık para kazanan kırolar ilk iş ceplerine bir silah, üstlerine takım elbise geçiriyorlar ve sağa sola ahkam kesmeye başlıyorlar.
Bazen bu tiplere trafikte de denk geliyorum.
Değişik değişik hareketler, sürekli kornaya basmalar, etrafa ölü balık bakışlı maganda tarzı göz gezdirmeler..
Neyse , netice olarak kafası karışık bir abimizin dediği gibi : çok da iyi olmuş, çok da güzel iyi olmuş.

birçok işletme zaten mafyavari tiplerin tekelinde. yani öyle çok da geçim derdindelermiş gibi görünmüyorlar, daha çok keriz silkeleme peşindeler. ortam zaten sağlıksız ve leş gibiydi, yerinde bir karar almış. Hatem'in söylediği gibi belki belediye kanalıyla işletilebilir, ki çok daha iyi olur.

Bir kere yemişliğim var, kovmaktan beter ediyorlar insanı.. İsabetli bir karar olmuş, muhtemelen alternatifi planlanmıştır.

bir kere yemiştim ve yediğime pişman olmuştum güzel oldu kaldırılsın

Daha once de demistim tursu yemeye tursu suyu icmeye gidiyorum ben buraya balik falan yalan olmus rezil.
Tursucular kaldirilmasa bari

Müşterinin karısına laf atıp kavga çıkartan, yetinmeyip onları satırla doğrayan öşşek sevici Mezopotamya farelerinin orada hiç bir zaman yeri olmalıydı

Turşucular pilavcılar tatlıcılar kısaca
Yenilecek içilecek cinsden bilumum sokak satıcıları yasaklanmalı
Burası eski Halep değil

Eminönüne turşu suyu içmeye giderdim hep.. balıkta neymiş?? turşuculara dokunmasınlar...

Ben balığı evde yapınca da tadı değişmediği için sorun yok :d
Kebapçılara elleşmesinler kandbs

Geri