Emeklilere Banka Promosyonu

🕒 Konu sahibi 12 saat önce aktifti
1678166979879-kamu-ve-ozel-bankalarin-guncel-emek-xc-af-1.jpg

Nakit olarak 8000 TL'yi aşan banka yok şimdilik ve 8000 TL de 10 bin lira üzeri aylık alanlara ödeniyor.

edri'nin dediği gibi sadece emeklilere değil, genelde 2 yıllık anlaşmalar üzerinden özel şirketlere de veriliyor bu. firmanın o banka ile çalışması için veya halihazırda çalışıyorsa devam etmesi için. bu paraları çoğu şirket kendi bünyesinde değerlendiriyor, çalışanlarına yansıtmıyor. tutar da şirketin çalışan sayısına ve hesaplarda döndürdüğü paraya göre belirleniyor. banka'nın kârı da komisyon alıyor olması, kredi kullandırması, kredi kartı veriyor olması, kredi kartı kullanıldıkça pos satması ve o pos'lardan da komisyon kesmesi gibi şeyler. biz yanlış hatırlamıyorsam 2016'dan bu yana alıyoruz, önümüzdeki ay bir daha alacağız. hep 2 yıllık anlaşma olurdu ama bu sefer 3 yıllık olacakmış; tahminimce 15 bin lira civarı bir para dağıtırlar. daha önce de yaptığım gibi hayır kurumlarına bağışlamayı düşünüyorum.
mesela yani
iki yıllık anlaşma ve 22.250 tl'lik promosyon karşılığında akbank'a geçmiş bulunuyoruz fakat banka kredi ve kredi kartı kullandırmak için attığı 22.250 tane mesajla şimdiden kendinden soğuttu. ben avea'nın bedava 5.000 sms kampanyasında bile telefonuma bu kadar mesaj geldiğini hatırlamıyorum. mesajların yanında günde 2-3 kere de arıyorlar. hiçbirine dönüş yapmadığım için en son "KADIN BİLE KOCASINA BEDAVAYA BİR ŞEY VERMİYOR AÇ ULAN ŞU TELEFONU" diye bi sms alacakmışım gibi hissediyorum.

Emeklilere o kadar yüksek ödeme yapmıyorlar çünkü maaşları çalıştıkları döneme göre çok düşüyor.
İyi günlerde harca @Raskolnikov

Emeklilere o kadar yüksek ödeme yapmıyorlar çünkü maaşları çalıştıkları döneme göre çok düşüyor.
İyi günlerde harca @Raskolnikov
teşekkür ederim lefty. bi sebebi de emekliler zaten halihazırda kamu bankalarında hesaplarını tuttukları için ve onlar adına bu işleri takip eden bi şirketleri olmadığı için, bankalar "nasıl olsa bendeler" diye düşünerek çok cüzi paralar veriyorlar promosyon diye. özel bankalar da "kamu bankalarının verdiklerinin kat kat fazlasını veriyorum zaten" deyip ne bulsa muhtaç durumdaki emeklileri 7-8 bine bağlıyor. tabii bu benim çıkarımım, başka iktisadi sebepleri varsa bilemem:D zaten daha 28 sene var emekliliğime, onu o zaman düşünürüz. üzücü...

teşekkür ederim lefty. bi sebebi de emekliler zaten halihazırda kamu bankalarında hesaplarını tuttukları için ve onlar adına bu işleri takip eden bi şirketleri olmadığı için, bankalar "nasıl olsa bendeler" diye düşünerek çok cüzi paralar veriyorlar promosyon diye. özel bankalar da "kamu bankalarının verdiklerinin kat kat fazlasını veriyorum zaten" deyip ne bulsa muhtaç durumdaki emeklileri 7-8 bine bağlıyor. tabii bu benim çıkarımım, başka iktisadi sebepleri varsa bilemem:D zaten daha 28 sene var emekliliğime, onu o zaman düşünürüz. üzücü...
28 yıl (!)
O zamana kadar dünya yerinde kalırsa düşün tabii.:)
Emekli olup ikramiye almanın da avantajı kalmadı çünkü o paraya araba bile alamıyorsun.

28 yıl (!)
O zamana kadar dünya yerinde kalırsa düşün tabii.:)
Emekli olup ikramiye almanın da avantajı kalmadı çünkü o paraya araba bile alamıyorsun.
bizimkisi mezarda emeklilik değil de işte mezara beş kala emeklilik. 2008'den sonra girişi olanların emeklilik yaşı da 65, onların ki tam ölme eşeğim ölme. ben ileride bi düzenleme gelir diye düşünüyorum çünkü bu haliyle çok adaletsiz. 60 yaşında emekli olduğumda, eğer full çalışırsam -ki bi iş kurup kendin bırakmadığın sürece öyle olmak zorunda- 15.000 gün prim ödemesi yapmış oluyorum. devletin belirlediği prim gün sayısının iki katından fazla bu. halbuki "10.000 prim gününü dolduranı yaşa bakmaksızın emekli ederim" gibi bir şey dense çok yerinde olur. bunu doldurabilmek için 27-28 sene bifiil çalışmak lazım zaten. yok mu kemal dedemin bu işe bi el atması?

bizimkisi mezarda emeklilik değil de işte mezara beş kala emeklilik. 2008'den sonra girişi olanların emeklilik yaşı da 65, onların ki tam ölme eşeğim ölme. ben ileride bi düzenleme gelir diye düşünüyorum çünkü bu haliyle çok adaletsiz. 60 yaşında emekli olduğumda, eğer full çalışırsam -ki bi iş kurup kendin bırakmadığın sürece öyle olmak zorunda- 15.000 gün prim ödemesi yapmış oluyorum. devletin belirlediği prim gün sayısının iki katından fazla bu. halbuki "10.000 prim gününü dolduranı yaşa bakmaksızın emekli ederim" gibi bir şey dense çok yerinde olur. bunu doldurabilmek için 27-28 sene bifiil çalışmak lazım zaten. yok mu kemal dedemin bu işe bi el atması?
sana söz baharlar gelecek.

Erkek arkadaşıyla gezdi diye genç kızları Allah’a şirk koşuyormuşçasına yargılayan teyzelerimiz hangi banka daha çok promosyon veriyor diye araştırma yapıyor şimdi.

Emeklilik yaşı ile ilgili düzenleme yapılacak deniyordu ancak ne tür bir düzenlemeden bahsedildiğini tam olarak bilmiyorum. Çalışanların dile getirmesi gerekiyor ki yeniden ele alınsın.

Belli bir yaştan sonra emekliliği tercih haline getirmekten de bahsediliyordu çünkü emekli olup başka bir yerde çalışmaya devam edenler var.

Seçim sonrasında yapılacak o kadar iş arasına emekli düzenlemesini de eklerler ancak bu dediğini danışmanlarına yazılı talep olarak iletmek gerekiyor.

Geri