Daha öncesinde forumda ''kutsal kitaplardan bazı çelişkiler'' diye bir konu açmıştım.
Konuda ayetler paylaşmıştım ve Kur'an'dan aldığım ayetleri İncil'den almışım gibi göstermiştim. Aslında amacım, birçok kişi için inancın akıl ile değil de şartlanmışlıkla alakalı olduğunu göstermekti. Ve bu amaçla açtığım konuya dair bazı ateist arkadaşları da haberdar etmiştim destek olmaları için. Sanırım yıl 2014'tü.
Velhasılkelam, Kur'an'dan aldığım ayetleri ''İncil'de şöyle diyor, böyle diyor'' şeklinde bir takım hebele hübele şeyler karalarken, bazı inançlı arkadaşlar(ki bazıları hala forumda aktif) konuya gelip farkında olmadan kendi dinlerine sövdüler(Konuyu aratmayın o kişiler yorumlarını sildirdiler bile). Yalnız Eksen ve bir iki üye ''ben burada geçenlere dair bilgi sahibi değilim, o nedenle bir şey diyemem, konuyu sadece takip ediyorum'' minvalinde yazmıştı. Ne kadar uğraşsam da o düşmemişti.
Gerçekten o zaman takdir etmiştim ve saygı duymuştum. Bilmediği konuda bilmiyorum diyebilmek(hele ki konu inançsa) herkesin harcı değildir.
Kendisi ile apayrı dünyalara bakıyoruz. Lakin aynı tastan beraber su içebiliriz.
Ateistlerin övüyor olması da denildiği gibi inancı ile değil, yaklaşımı ile alakalı. Selamlar olsun.