Ekonomi sürekli büyüyor?

🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
TÜİK'in verilerine göre Türkiye Ekonomisi sürekli büyüyor ve büyümeye devam ediyor.
Türkiye işçi sınıfının ve emekçilerinin(neredeyse ülkenin %90'ının) bundan ne kadar nasiplendiği hep bir tartışma konusu oldu.
Diğer bir deyişle zenginler daha zengin olurken fakirler daha da fakirleşiyor. Bunun için son 10 yılda ortaya çıkan dolar milyonerlerinin sayısına ve açlık sınırının altında kalanların sayısına bakmak yeterli. Ama kağıt üstünde sürekli büyüyoruz. Oysa büyümenin göstergesi zenginlerin değil emekçi kesimin refah durumu ile ölçülebilir diye düşünmekteyim.

Peki siz ekonomik olarak büyüdüğünüzü hissediyor musunuz? Gerek kişisel gerekse de toplumsal...

• Beğen
Tepkiler: diE
Büyüyor gibi görünüyor evet, bence en azından önceki yıllara bakarak bir iyileşme var.Evet zenginler daha zengin belki ama, çok değil şundan kısa bir zaman önce ülkenin ekonomi yönünden daha zahmetli dönemler geçirdiğini az da olsa biliyorum.Şimdi konu siyasete ve ister istemez akp hükümetine dönecek bu muhabbetlerden hiç hazz etmiyorum o yüzden bu kadar yazıp çekiliyorum :)

bist 100 an itibarı ile -3,22
ebemizin nikahını göreceğimiz günler yakın.
kayıt dışı ile ekonomi çevirmeye çalışmanın faturası ağır olacak.

Kapitalist sistemlere hizmet eden bir ülke için işçi sınıfı konusunda ciddi tartışmalar yapmak çok tezat geliyor bana.Sanki bu sistem var olmaya devam ederken kendimizi paralarsak bir şeyler değişecekmiş gibi.

he büyüyor büyüyor, anamızdan emdiğimiz geldi burnumuzdan herşeyde vergiler olmuş tavan ekonomi büyüyomuş , dolar yükselmeye başladı seçimden önce bi 2.4 2.5 olsunda görücem ben ekonomiyi.

Oooo hemde nasıl bir büyüme hormon iğnesi vurulmuş gibi(!)
Hem toplumsal hem kişisel olarak geçerli bu söylediğim.

Bizim büyüyen ekonomi anti madde yüklü kocaman bir boşluktur, büyük patmanın olması pekte uzak görünmüyor.

Geçen hafta yaşanan dolar/tl uçurumundan sonra doların 4 lira olabileceği
konuşulurken, hala iyimser senaryolar çizerek halkın aklıyla dalga geçiyorlar. Seçimden sonra ne olacağı hakkında hiçbir tahmin veremiyor uzmanlar. Bence elde ne varsa saklamak, nasılsa yılbaşından sonra tekrar bir düzenleme gelecektir. Sabırlı olmak gerekli.

büyüyor da sana mı büyüyor, tayyibe büyüyor.

Bana faydası olmayan kilisenin papazını derler

Ekonominin büyümesi demekten ne anlamış olduğunuza bağlı aslında ne kadar hızlı büyürse o kadar halk sıkıntı çeker bu büyümeye karşı sanayin çalışanın aynı oranda büyümezse bu açıklar sizi kemirir kesinlikle arkadaşlar büyüyor ekonomi ya bunlar senaryo sevimli görünme çabası hayır öyle bişey değil mesela İngilterede ekonomi daha yavaş büyür bizde hızlı büyüyor diye sevinir bazı kesimm ya abi onlardan bile hızlı büyüyoruz adamlar bunu çoğu zaman bielrek yapıyor hızlı büyümek bi anda çok büyümek buzdan zeminde gezmeye benzer.. büyüme her zaman korkutucudur tabi bunu nasıl pazarladığına bağlı:)

Euro ile Sterlin son 300 metrede

Ekonominin büyüdugu yok Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler En ufak bi dalgalanma ile krizi yaşayan hala yabancı yatırımcıların riskli bulduğu ülkelerdendir bir diğeri de Brezilya
ABD nin faiz artırımı sonrası dolar in dususunu akp ye baglayanlar şu an doların 3 tl yi geçmiş olmasını neye bagliyorlar? ABD o dovizleri bize yedirmezdi zaten.
Ekonomimiz büyük değil paramizin hiç bi değeri yok. Bunu yurt dışına gittiğimde daha net fark ettim.
Türk halkı olarak 2008 den beri devealuasyon yaşayan Türk parası dolar karşısında değer kaybetmesine rağmen ihracatimiz ve uretimimiz yetersiz dış ticaret açığımız ve karşılığında alinan yüksek vergiler ile ekonomi büyüyor yalanina lütfen inanmayin. Hala hacim de degisiklik yok.

Bu arada Ekonomistler krizin iyi bir şey olduğunu ithalatı yavaslattigini söyler doğru ama üretim varsa olur. Yoksa devam eder açık buyur.

hıhım büyüyor hepimize kabaran bişi var

Aklıma şu video geldi. İşte birileri böyle yandaş kanallarda izliyor, işsizliğin her geçen gün düştüğünü, ekonomimizin dünya devlerine kafa tuttuğunu falan sanıyor.

[YOUTUBE]71rp27a4WmA[/YOUTUBE]

https://www.youtube.com/watch?v=71rp27a4WmA

Türkiye ekonomisinin eski haline göre daha iyi olduğunu ama bunun bile yetersiz olduğu görüşünde olanlardanım ben. "Ekonominin büyümesi" başlığı altında ilerleyeceksek, bunu neye göre kıyaslayacağımızı da seçmemiz lazım. Eskiye göre mi kıyaslamak gerekir yoksa batıya göre mi?

Türkiye ekonomisinin eski haline göre daha iyi olduğunu ama bunun bile yetersiz olduğu görüşünde olanlardanım ben. "Ekonominin büyümesi" başlığı altında ilerleyeceksek, bunu neye göre kıyaslayacağımızı da seçmemiz lazım. Eskiye göre mi kıyaslamak gerekir yoksa batıya göre mi?

Her halukarda kotu azizim issizlik bile eskinin cok uzerinde kaliyor. Buyuyen ekonomi yatirimci demek ama hem siyasi hemde olan teror olaylari yuzunden ulkemiz yatirim yapilabilirliligini kaybediyor

Geri