Eğitimli erkekler şiddet uygulamaz mı?

• Kullanıcı VERA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Erkeklere Özel
Konu sahibi son olarak 5 gün önce görüldü
Ama kendini önemsemeyi bıraktığı noktada kaybedeceği hiç bir şeyi olmadığına inanan bir psikoloji pimi çekilmiş hale geliyor. Böyle bir durumda, bomba donanımlı donanımsız ayırt etmeden patlayabiliyor.

Bunu zaten en başta ben belirtmiştim. İstatiksel olarak donanımlı erkekler şiddete daha az meyilli oluyorlar. Kanımca bunun en büyük sebebi; donanımlı erkeğin kendi öneminin farkında olması olabilir. Yani kendisini önemsediği için önemsenmediği ya da tahrik edildiği karşı cinse " Allah'ından bul benim başımı belaya sokma, değmezsin " oto kontrolü devreye giriyor sanırım.

Evet, en başta sen belirtmişsin.

Bunu zaten en başta ben belirtmiştim. İstatiksel olarak donanımlı erkekler şiddete daha az meyilli oluyorlar. Kanımca bunun en büyük sebebi; donanımlı erkeğin kendi öneminin farkında olması olabilir. Yani kendisini önemsediği için önemsenmediği ya da tahrik edildiği karşı cinse " Allah'ından bul benim başımı belaya sokma, değmezsin " oto kontrolü devreye giriyor sanırım.
Donanımlı erkekler değil, aile içi eğitimi sağlam olup sonrasında da nitelikli bir eğitim alanların şiddete başvurma oranı düşüktür fakat apartman görevlisi olmakla beş üniversite bitirmek açısından, şiddete başvurma oranını kıyasladığımızda fark yoktur yani kariyer anlamında eğitim seviyesini yükseltmek sorunu çözmüyor.

Cem Garipoğlu'nun ailesi ne demişti?
"Biz oğlumuza her imkanı sunduk, en iyi okullarda okuttuk, bu yaşananlar gerçek olamaz!"

Şiddetin önlenebilmesi için aileden alınan eğitimin sağlam olması gerekiyor yoksa Harvard da okusan boştur, gün gelir şiddete başvuracak bir bahane bulursun.

Yapay zekayı üretenlerin hepsi üst düzey eğitimli insanlar fakat hepsi iyi niyetli mi? Hayır, değil.

Tüm dünya kariyer anlamında eğitimli olursa şiddet çözülür mü? Hayır

Dünya genelinde aile içi eğitim sorunu aşılırsa şiddet sorunu çözülür mü? Evet

@Prodesmotes anlamlı katkın için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Paylaştığınız yazıyı okuduktan sonra hayrete kapıldım ve aslını buldum. Haber yanlış yapılmış. Eğitim seviyesi ile ilgili herhangi bir veri sunulmuyor.
New OSCE-led survey reveals violence against women in South-Eastern and Eastern Europe
Buyurun, okuyabilirsiniz. Teşekkürler.
Okudum ve haklısın sunulmamış çünkü orjinal kaynağa bakmamıştım fakat bu yine de eğitimli kadınların şiddet görmediği anlamına gelmez, malum Türkiye gerçeği ortada...

Ben teşekkür ederim, verimli bir tartışma oldu en azından.

Akademik başarı, eğitim vb. ile uzaktan yakından alakası yok bana göre. Aile içi eğitim başka, onunla çok yakından alakalı olduğunu düşünüyorum. Ne görürsen ilerde bir şekilde onu yansıtıyorsun, törpülemeye çalışsan bile yine de yansıtıyorsun.
Çocuğun aile içinde ve aslında aile dışında da, yaşadığı ortam, gittiği okuldaki ortam, öğretmeni vb. bunların hepsinin etkisi olduğunu düşünüyorum. Çünkü bir psikopat bir anda belirmiyor, yavaş yavaş öyle oluyor.

insan binlerce yıldır eğitiliyor
sonuç ortada

Uyuyacaktım, sokarım böyle vaziyete, içeceğim daha.

Daha hiç elimi kaldırdığım, olmamıştır, vursunlar beni, kalkarsa elim.

Daha az uygular.
Etolojik açıdan hayvan eğitmeye benzetebiliriz bunu.
Tay kırdığım zamanlar aklıma geldi... Eğitimsiz yabani atlarla, Eğitimli, insanlara alışmış atlar arasındaki uçurum epey mevcut...

Eğitimli insan davranışlarında cahil olana göre daha kontrollü olacağı için. Şiddet uygulama eşiği daha yüksektir bana kalırsa.

“Eğitimli erkek şiddet uygulamaz” önermesi her ne kadar ilk bakışta ilerici ve umut verici görünse de külliyen yanlış bir önerme.

Eğitim sistemimiz boktan. Öyle ki bizim eğitim sistemimimiz özgürleştirici değil; devletçi, hiyerarşik ve erkek egemen sistemi yeniden üreten bir mekanizma.

Hatta birçok durumda eğitimli erkek, şiddeti daha rafine, görünmez ve meşrulaştırılmış biçimlerde uyguluyor. Farkına bile varamıyorsunuz. Şiddet dediğiniz şey salt fiziksel şifdetten ibaret değil.
Şiddeti alt sınıflara, “cahil” kesimlere ya da kırsallığa aitmiş gibi bir algı da hatalı bu yüzden.

Geri