Eğer güveniyorsan kıskanmamalısın

Konu sahibi son olarak 1664 gün önce görüldü
Çok doğru güvensizlik kıskançlığı besler ve tetikler. Güven duyduğunuz insan ne yaparsa yapsın sorun değildir sizin için.
Bir de güven üzerine olmayan, kişinin doğasında var olan üzmeyen ve zarar vermeyen kıskançlıklar var ki bu durumun tam anlamıyla dışında.

Çok doğru güvensizlik kıskançlığı besler ve tetikler. Güven duyduğunuz insan ne yaparsa yapsın sorun değildir sizin için.
Bir de güven üzerine olmayan, kişinin doğasında var olan üzmeyen ve zarar vermeyen kıskançlıklar var ki bu durumun tam anlamıyla dışında.
Kıskançlık nedir? Başka bir insanı yüceltmek ve kendinden daha üstün / nitelikli görmektir. Hayatındaki insanı başkasından kıskanıyorsan, kendi değerini aşağıya çekiyorsun demektir ve şayet birlikte olduğun insan böyle bir duruma zemin hazırlıyorsa zaten o ilişki yürümez. Güven yoksa ilişki cehenneme döner.

Kendime guvendigim icin kiskanmiyorum
Yoksa insanoglu bir anlik gaflete bile dusebilir

Uff geçeceksin o işleri. Kıskanmamak doğaya aykırı. Yakasında biterim Allah’ıma.f

İki taraflı güven gibi geliyor.Yani biri kendinize ve diğeri ise karşınızdaki kişiye olan güvenimiz.
Kendine güvenmeyenler diğer hemcinsinlerini tehdit olarak algılar.Eksiktir,geride kalan ise ona göre üstündür.Bu algıda kişiyi güvensiz kılar.
Öbürü ise zaten herkesin bildiği güvensizlik.

Karsimdaki kisi, nerede nasil davranacagini biliyorsa, kiskanclik genelde minimal duzeyde oluyor bende. Kiskanmama neden olacak seyler yapan kisilerle olan iliskim kisa suruyor. Yeminle cekemem gereksiz had asan davranislari

Kıskançlık ortamı yaratan kişi zaten size değer vermiyor ve kaybetmeyi de göze almıştır, bu sebeple de böyle bir insanla zaman harcamanın manası yoktur. Günlük hayatta her ortamda yeni birileri ile karşılaşıyoruz ve şayet hayatınızdaki kişi, her gördüğü ilgiye prim veriyor ve karşı tarafa sınır çizemiyorsa böyle bir insanın neyini seveceksiniz ki? O ilişki o an bitmelidir. Size saygısı ve sevgisi olan insan zaten böyle bir ortama fırsat vermez.

kıskanç bir insan değilim diyemem, çocukluk travmalarimdan biridir ancak bunu guvensizlikle bagdastirma noktasında pek emin değilim. yapımdir paylaşımcı bir insan hiç olmadım, benim olan şey bana kalmalı. arkadaş, sevgili veya başka bir şey. sadece bu konuda çok çok uç noktalarda zarar verecek hareketler yapmadım, yapmam.
ruhani olarak bunu absorbe edebilecek sihhate sahipsem tabiki o an.

Bana göre öz güven eksikliğinin dışavurumudur. Ve güvenle alakası yoktur.
İkili ilişkilerde güven duymadığın birini kıskanmazsın, yitirmekten korkarsın ama adına kıskançlık dersin; çünkü yitirmekten korktuğunu açıklayarak öz güven eksikliğini dile getiremezsin; rahatsız hissetmene neden olur.

Çok güvenle de ilgili değil. İnsan bazen kendine söz geçiremeyebiliyır…

Ne alaka.

Moderatör tarafında düzenlendi:
alnımdan öptüğüm postlarımdan birini atmışım yine. kendimi tokatlamama gerek kalmadan konudan çıkıyorum.

Külahımı koydum anlatın siz

Geri