Efsaneleşmiş Kitap Cümleleri

Konu sahibi son olarak 987 gün önce görüldü
Yalanları en çabuk fark edenler, yalancilardir. Bir işi, en iyi uygulayıcıları bilir. Bu yüzden yalanları derhal sezenler pek masum sayilmamalilar. Zarif bir şekilde aldanmayi bilmek ve yeri geldiğinde kanmak, hem daha üstün bir hüner hem de daha yüksek bir erdemdir.

Kendi alevinde yakmaya hazır olmalısın kendini: Önce kül olmadan nasıl yeni olabilirsin ki?

Zerdüşt böyle diyordu.

Bir kıta keşfedilmiştir, ama keşfedilen cennet de olsa, insan tek başına olduktan sonra neye yarar?

"Bir kelime söylesem bana gülecekti; bir kelime söylesem duygulanacaktı; bir kelime söylesem benden kaçınacaktı; fakat ağzımdan tek bir kelime çıkmadı, orada gururlu bir salak gibi kalakaldım ve pür dikkat ritüele uydum."

Baştan Çıkarıcının Günlüğü, Soren Kierkegaard

İnsanlar, ruhun tapınaklarını yerle bir etmek için birleşiyor ve dünyevi bedenlerine koca koca yapılar inşa etmek için el ele veriyorlar. Bense derin benliğimdeki umudun sesini dinleyerek tek başıma duruyorum, şöyle diyor umudum: " Sevgi, bir insanın kalbini kederle canlandırırken, cahillik de ona bilginin yollarını öğretir." Acı ve cehalet, büyük bir neşeye ve bilgeliğe yönlendirir insanı çünkü yüce varlık, güneşin altındaki hiçbir şey boşuna yaratmamıştır. "

Gözyaşı Ve Kahkaha
Halil Cibran

"yine de işin içine hiçbir hesap karıştırmıyordum; iyi niyetliydim ya da buna yakın. benim kadınlarla ilişkim doğal, rahat, kolaydı, yaygın deyimiyle. buna hile karışmıyordu ya da yalnızca onların bir saygı gibi kabul ettikleri apaçık hile karışıyordu. onları seviyordum ben, beylik deyimiyle, bu da onların hiçbirini sevmedim anlamına gelir."

- düşüş.

Ayrılık ne biliyor musun?
Ne araya yolların girmesi
Ne kapanan kapılar
Ne yıldız kayması gecede
Ne ceplerde tren tarifesi
Ne de turna katarı gökte.
İnsanın içini dökmekten vazgeçmesi ayrılık.

"ama bu imkansız. sevemezsiniz. benim gibi bir adam size acıdan başka ne verebilir ki? bu acı sizi hasta ederdi. evet, bırakın sevmeyi, benden hoşlanmıyorsunuz bile. sizden sevgi dilenmiyorum, aksine bu durumdan memnunum. beni sevecek olsaydınız, bu kez de mutluluktan ölürdüm."

- dickens / iki şehrin hikayesi.

Ama insanoğlu bu.Her şey beklenir.
(Kara Yarısı/Mahir Ünsal Eriş)

“hekimlere gittim, bana kuvvet ilaçları verdiler. düzeliyordum sonra yine bozuluyordum. yaşam benim için gittikçe daha zorlaşıyordu. beden keyifsiz oldu mu, yürek de ölgünleşir. bana öyle geliyordu ki, hiç öğrenmemiş olduğum ama yine de çok iyi bildiğim bir şeyi, yani yaşamayı unutuyordum."

- düşüş.

"Bırak ben derslerimi kendim alayım. Bana dost ol, öğretmen değil."

Fi
Akilah Azra Kohen

“Başka bir şeyi arzularken, kendimizi kaybederiz. kendimizi arzuladığımızda, dünyayı kaybederiz.”

- judith.

"Özü sözü doğru olanların ortak yönü de budur:
Karşısındaki kişinin de içten konuştuğunu sanırlar. "

Uçurtma Avcısı, Khaled Hosseini

Vicdan kendiliğin sarrafıdır.

Kendini Bilmek
Michel Foucault

Her şeyden evvel insanların birbirlerini çok sevmesi lazım. Sevginin olmadığı yerde hiçbir şey kurulamıyor. -Bir Ömür Nasıl Yaşanır?, İlber Ortaylı

Geri