Efsaneleşmiş Kitap Cümleleri

Konu sahibi son olarak 988 gün önce görüldü
İnsan, ne denli çaba gösterirse göstersin ve kaçınılmazlığına ne denli inanırsa inansın, ayrılığa hiçbir zaman hazırlanamıyor.

- Sonsuzluğa Nokta / Hasan Ali Toptaş

“Üstelik seviyorsun da onu.
Dudağının kıvrımını seviyorsun..
Saçının karasını seviyorsun.Kaşının bükülüşünü,
alnının genç kırışığını.
İşte senin gibi apayrı, canına sokacağın geliyor.”

Sait Faik Abasıyanık - Alemdağ’da Var Bir Yılan

- İnsani duyguların en tehlikelisi; aşktır.

Kardesimin Hikayesi-Z.Livaneli

Birine âşık olmak, gözü bağlı olarak, bir uçurumun kıyısına yürümek demektir.
Başına neler geleceğini hiçbir zaman bilemezsin. Sonu ölüm de olabilir, cinayette, intihar da.

Kardesimin Hikayesi-Zülfü Livaneli

"İnsan ruhu bazı durumlarda incinir. İncinen yerde dert oluşur. Dert, kendi zekası olan bir virüstür. Yerleştiği yerden sürekli bir şeyler fısıldar, bazen fısıltı yoğunlaşır, yoğunlaştıkça ruhu yakar. Ruhun sahibi, biraz derdinin karakterine biraz da kendi huyuna suyuna göre bir çare bulur.”

İlhami Algör - İkircikli Biricik

Birine ihtiyaç duyuyordu insan.Etrafında öyle biri yoksa onu sen yaratmak zorundaydın, olması gerektiği gibi birini yaratırdın.İnsanın kendini aldatması, hile yapması gibi bir şey değildi bu.

- Charles Bukowski / Ekmek Arası​

"Sende elbet birgün çıkacaksın içindeki yitik ülkenden"
-Gizli anların yolcusu

Kocaman bir beklentiyiz albayım…
Öyle büyümüş ki içimizde ki yalnızlık, sevilmeyi beklerken beklemeyi sevmişiz. Sahi beklediğimiz umut ettiğimiz şeyler bir gün gerçekleşecek mi? Gerçekleşmeyecekse bile bu çektiğimiz sıkıntılar dertler boşuna mı albayım. Ne olacak bu içimiz de ki yarım kalmışlıklar?

Oğuz Atay / Tehlikeli Oyunlar

Bir şeyler iyi gitmediğinde ve tüm bunlar üst üste geldiğinde, insan, bundan böyle yaşananların ve yaşanması muhtemel olanların kötülükten başka bir şey getirmeyeceği hissine kapılıyor. Bir adım sonrasında toprağın ayaklarının altından kayıp gideceğini düşünmek gibi bir his bu. Her adımı boşluğa atmak gibi..

Tarık Tufan / Ve sen kuş olur gidersin

''Olup bitenleri anlamak için okumak gerekti ama okulda öğretilen saçmalıkları değil.
Bir gazetenin nasıl okunduğunu, bir mesleğin ne olduğunu, dünyayı kimlerin yönettiğini öğrenmek gerekti. Okumuşlara bağımlı olmamak için okumak gerekti.
Onlardan kazık yememek için."

Cesare Pavese / Yoldaş

...unutacaksın evet...
eminim bundan bir yıl sonra beni
hatırlamayacaksın bile, hatta daha da kısa sürede.
Üç yüz altmış beş gün olmayacağım ve benim yüzüm senin için geçmişe ait bir şeyden ibaret kalacak.
daha sonra, fotoğrafımı görsen bile yüzümü hatırlamayacaksın.
üzerinden biraz daha zaman geçince,
önünden geçsem bile beni tanımayacaksın..

Jose Saramago / Çatıdaki Pencere

“Baba n’apıyorsun öyle?” dedi
manifaturacının küçük kızı.
Kollarımı iki yana açtığımda kumaş ölçmüyorsam bana doğru koşmanı bekliyorumdur” dedi manifaturacı.

Bahadır Cüneyt Yalçın / Afili Filintalar

…Arka arkaya bir yığın ‘seviyorum’u
dizdiğim için yine bana darılma,
dervişin fikri neyse zikri de odur...
ben dervişim sen benim fikrimsin, ben kitabım sen benim yazımsın, ben orkestrayım sen benim sesimsin, ben şimşeğim sen benim ışığımsın, ben insanım sen benim ihtiraslarım, sevinçlerim, ümitlerim, kederlerim, işim,
alnımın teri, ellerimin kudreti ve yüreğimin sevdasısın.

Nazım Hikmet / Piraye'ye Mektuplar

Sonra hiçbir şey olmayacak artık diyorum. Ama bunun ne demek olduğunu anlayamıyorum. Hemen hemen buraya kadar ulaştığım anlar oldu. Ama sonra olan, oluyor. Yeniden acıları, kurşunları, patlamaları düşünmeye başlıyorum. Ben maddeciyim, inan bana. Deli olmuyorum. Ama sonu gelmeyen bir şey var. Cesedimi görüyorum. Güç değil ama kendi gözlerimle, kendimi görüyorum.
Düşünmeye başlamam gerekiyor. Hiçbir şeyi göremeyeceğimi hiçbir şeyi işitemeyeceğimi ve dünyanın ötekiler için sürüp gideceğini düşünmeye başlamam gerekiyor. İnsan bunu düşünmek için yaratılmamıştır Pablo.

Duvar / Jean Paul Sartre

Bazı kadınların iradeleri çok güçlü yürekleri çok zayıftır..
Hak edeni ölümüne sever, hak etmeyeni ölümüne silerler..
Bazı kadınların yürekleri kallavi, bakışları masmavidir..
Hak edene ömürlerini verirler, hak etmeyeni o yüreğe gömerler..
Bazı kadınlar çok güçlüdür ama sonuçta onlarda kadındır..
Hak edenin omzuna baş, tabağına aş, hak etmeyenin yoluna taş koyarlar..

"bir yaştan sonra herkese kaçacak bir köşe, sığınacak bir liman gerekiyor..."

Erguvan Kapısı - Oya Baydar

Mutlu bir hayat imkansızdır ;insanın erişebileceği en iyi, en fazla şey bütün insanlığın hayrına olacak bir işte ve bir yolda ezici talihsizliklere, bunaltıcı güçlüklere karşı mücadele eden ve her ne kadar eline sadece önemsiz bir ödül ya da hiçbir şey geçmese de sonunda bundan galip çıkan kimsenin yaşadığı gibi kahramanca bir hayattır.

Hayatın Anlamı, Arthur Schopenhauer

"Sevenler birbirlerine yara izlerini gösterirler,ilk önce bunu yaparlar... 'Sana ruhumu açmadan önce bil ki incinebilirim' demek için...Çünkü en çok sevdiklerin yaralar seni."
Gizli Ajans

Kurt ile kuzunun yan yana su içebilecekleri bir devlet düşlüyorum.

Semerkant

"Sen tuğla ve mermere bakınca devletin kültürünü görüyorsun" dedi Spartacus.
"Ben bakınca tuğlacıyı, taş oymacısını, dokumacıları ve sakaları görüyorum.
Roma soylu düşünceler ve zafer taçları üzerinde durmuyor.
Roma milyonlarca kölenin omuzlarında duruyor"

J. M. Clements - Spartacus Kılıçlar ve Küller.

Geri