Efsaneleşmiş Kitap Cümleleri

Konu sahibi son olarak 988 gün önce görüldü
''Çabuk Saklan Baba Geliyor!'' / Siyah Kan - Grange

Emine'de bana karşı, bir şeyin değiştiğini hissettiğim anın bu ilk saniyesidir. Bu cehennem azabı günlerinde, bu saniyenin değerini ölçemiyorum. Ateşe atılmış bir adamın yüzüne akıtılan bir damla suyun değeri nedir? Bir gece yarısı, bir çölde yolunu şaşırıp kalmış adama, uzaktan görünen bir ışığın değeri nedir? Hasta döşeğinde müthiş sancılarla kıvrandığımız anda elimizi sıkan elin değeri nedir? Haksız yere darağacına giden bir masum indinde, son saate yetişen adalet hükmünün değeri nedir? Çarmıhtaki İsa'nın ayağı dibinde ağlayan Magdalanalı Meryem'in gözyaşının değeri nedir? İşte, Emine ile göz göze gelişimizde onun tarafından bana karşı belirlemeğe başladığını sezdiğim yeni duyguların her bir belirtisi, benim için bunlardaki paha biçilmez değeri taşımaktadır.
Henüz baş başa kalıp da bir kelime konuşmadık. Henüz birbirimizin yanında bir dakika durmadık. Ben onun önünden geçip gidiyorum. O bana karşıdan bakıyor. Fakat, her defasında, aramızdaki sessiz anlaşma, sessiz söyleşme, bizi değme uzun, sevdalı konuşmalarından çok birbirimize bağlıyor. Gözle görülmez ve fakat çelikten daha kuvvetli teller ondan bana, benden ona uzanarak bizi bir ağ gibi içine ağlıyor.

Bana baktı ve yeryüzünün geri kalan bölümündeki bütün eksikliklerin yerini dolduran bir iyilikle gülümsedi.

Josr Mauro/Şeker portakalı

İnsan kendini yalnız hissedince felakete düşer. Yalnız değildir herkes aşağı yukarı aynı durumda. Herkes konuşmadığı için bilmiyoruz neler hissettiğini. Bir çokları susar. Sükutun ne trajediler sakladığını bilmeyiz.

Cemil Meriç/Sosyoloji notları

Bir kadına zamanında, iş işten geçmeden iyi davranmayı bilmek lazım.

Orhan Pamuk/Masumiyet müzesi

"insanları genel anlamda seviyorum ama kimseye tahammülüm yok."

Tutunamayanlar

O gitmez dediğin kaç kişi gitti, kopamayacağını sandığın kaç kişiden koptun ? Hafızanda birer soluk şimdi onlar ve sen onların hafızasında soluk bir hayaletsin. Gelecek, hayatından kimleri soluk hayaletlere çevirecek ?

’Sinema neden aşk haline gelir biliyor musun ?’ dedi adam. ‘Çünkü o da tıpkı aşk gibi, insan gözünün bir aldanışı üzerine kurulmuştur. Hayal olduğunu bildiğin perdeye inanırsın bütün kalbinle… İnsan öncelikle bir aldanışa aşık olur, sonra o aldanıştan bir hakikat yapmaya çalışır hayatına… Bazı filmler çabuk biter.’

Lakin işte görüyorum ki,bir çanak suda bir damla zeytinyağı gibiyim. Ne karışıyorum,ne de dibe çökebiliyorum.

Yakup Kadri Karaosmanoğlu-Yaban

"Insanın bir tutamagı olmalı…. Dünyada hepimiz sallantılı, korkuluksuz bir köprüde yürür gibiyiz. Tutunacak bir sey olmadı mı insan yuvarlanır. Tramvaylardaki tutamaklar gibi. Uzanır tutunurlar. Kimi zenginligine tutunur; kimi müdürlügüne; kimi isine, sanatına. Çocuklarına tutunanlar vardır. Herkes kendi tutamagının en iyi, en yüksek olduguna inanır.”

Aylak Adam-Yusuf Atilgan

Ve çocukluğumda o kadar az oyun oynamıştım ve aldatmasını o kadar az öğrenmiştim ki, yalan bana suçların en ağırı gibi geliyordu. ve bir yalan söylendiği zaman insanların değil, eşyanın bile buna nasıl tahammül ettiğine şaşıyordum.

Peyami Safa, Dokuzuncu Hariciye Koğuşu

Seni kimler aldı? Kimler öpüyor seni? Dudağında dilinde ellerin izi var... Bu muhteşem bir şey. Darısı başıma ya. Ay hadi inşallah!

Okan Vardarova - Kızsız Adam

İlerde bir gün elbet benim de sevgilim olacağına dair inancımı halen içimde saklı tutuyordum. Ama o kadar ilerde ki, en az bir on beş kere daha dünyaya gelmem gerekiyor sanırım. İnşallah reenkarnasyon diye bir şey vardır.

Okan Vardarova - Kızsız Adam

Ne çok yalan söyleniyordu yeryüzünde; sözle, yazıyla, resimle ya da susarak.

Yusuf Atılgan - Anayurt Oteli​

Ölüm ona göre son derece kolay ve doğal geliyordu.
Yaşam denilen şey alaycı bir aldatmadan başka bir şey değildi..
Sadık Hidayet-Aylak Köpek

Çalışmak yokken senin kitabında
Nasıl çizeceksin kadın yolunu bu dünyada
Toplayamadan dikkatini daha bir noktada

Warren Zeron

Kulüp 1000 Adlı Kitap - Kevin Guilfoile

Sen, beni asla, asla tanımayan, bir su birikintisinin yanından geçercesine yanımdan geçip giden, bir taşa basarcasına üstüme basan, hep, ama hep yoluna devam eden ve beni sonsuz bir bekleyiş içerisinde bırakan sen, kimsin ki benim için?

Stefan Zweig - Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu​

Şarap geçip giden yıllar karşısında daha iyi olan tek şeydir.
Akıllı insanlar asla düşündükleri kadar akıllı değildir.
Aklı başında olan hiç kimse pişmanlık duymadan ölmez.
İnsan yalnız başına olduğu zaman işler her zaman daha iyi yürür.

Neden korktuğunu biliyorum- Mark Allen Smith

Yalnız değilsin. Müzik her zaman seninle olacak.

Mark Allen Smith- Ne düşündüğünü biliyorum

Geri