Efsaneleşmiş Kitap Cümleleri

Konu sahibi son olarak 988 gün önce görüldü
İnsanlar internetten önce ve sonra doğmuş olarak ikiye ayrılır. İnternetten önce doğmuş ailelerin çogu, uzak mesafelerin gençleri tamamen ayıracağına hâlâ inanırlar.

Buket Uzuner/ Uyumsuz Defne Kaman'ın Maceraları 'Su kitabından..

Düzen ve güven kadar ürkütücü bir şey yoktur. Hiçbir şey, hiçbir korku aklını en acı olana, en derine, en sonsuza atmışsan korkma. Ne sessizlikten, ne dolunaydan, ne ölümlülükten, ne ölümsüzlükten, ne seslerden, ne gün doğuşundan, ne gün batışından. Sakin ol. Öylece dur. Yaşamdan geç. Kentlerden geç. Sınırları aş. Gülüşlerden geç. Anlamsız konuşmaları dinle, galerileri gez, kahvelere otur- artık hiçbir yerdesin.

Tezer Özlü - Kalanlar

Ne acayip bir dünya. Asla kimseyle bir işim olmaz, ben böyle zararsız ve kendi halimde olunca herkes için merak konusu oluyorum. İnsanlara nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum. Ben utangaç bir insanım. Başkalarıyla bir sohbet konusunu açmak benim için büyük bir sorun, özellikle bu insanlar bana hiç ilginç gelmiyorlarsa, neyse geçelim.

Füruğ Ferruhzad - Sonsuz Gün Batımında

Şu Abbasilerde gülünç bir aşiret! Ataları bir zamanlar yeryüzünün en iyi yarısını fethetmiş, en zengin şehirleri kurmuşlar. Birde bugünkü hallerine bak! Ellerinden imparatorluklarını alıyorum, mutlu oluyorlar, beni armağanlara boğuyorlar. Ve Emirülmüminin bana diyor ki; ''Allah'ın bana bahşettiği ülkelerin hepsini sana veriyorum, kaderini bana emanet ettiği tüm müminleri senin ellerine bırakıyorum.'' Sarayını, kendi şahsını, haremini kanatlarımın altına, himayeme almam için yalvarıyor bana. Ama kızını istediğimde isyan edip şerefini savunmaya kalkışıyor. Uğruna savaşmaya hala hazır olduğu tek toprak parçası, bir bakirenin apış arası mı yani?
''Git o'na de ki, bu imparatorluğu nasıl aldıysam, Bağdat' ı nasıl aldıysam, o kızı da alacağım!''

Semerkant

Yardım et bana! Söyleyebildiklerimden daha fazlasını anla...

Franz Kafka/Milena'ya mektuplar

''Gerçekliğin kutsallaşma süreci hep aynıdır. Sadece kutsallaşmanın insan bilincinde aldığı biçim değişir.''

Buket Uzuner/ Su kitabından.

Akıllılar hep kuşku içindeyken,aptallar küstahça kendinden emindir...

Bertrand Russell/Aylaklığa övgü

Umudum,içimin gülen yüzü,sabahım,günaydınım...

Reşat Nuri Güntekin/Çalıkuşu

Dışarıya yağmur yağıyordu
Dünya daralmış,bir pencerelik kalmıştı
Islak ağaçlarla dolu bir pencerelik dünya.

Kemal Tahir/Esir şehrin insanları

Ağladığını hissettirmemek çok zordur. Gözlerinden yaş akar burnunu çekmemek için ağzından soluk alırsın.
verdiğin sıcak soluk yüzünü sızlatırken ,aldığın soğuk soluk boğazından geçer kalbine iner. Omuzlarının titrediği hissedilmesin diye kaskatı kesilirsin. Ağladığını duyurmamak çok yorar insanı.

Ayfer Tunç/Suzan defter

Yaşıyorsam;içimde umut varsa, yine seni özlediğim içindir.
Seni bunca özlemesem;bunca sevemezdim ki...

Ümit Yaşar Oğuzcan/Beşinci mektup

Sana kızgın değilim. Sana kızmayacak kadar seni iyi tanıyorum. Sonra seni seviyorum. Neden sevdiğimi bilmeden seviyorum. Bu sevgiyi her gittiğim yere beraber götüreceğim. Allahaısmarladık.

Sabahattin Ali/İçimizdeki şeytan

"Gidecek" diye düşündün,adın gibi emindin buna. Kalmak için gelmemişti. Kalmak için yaratılmamıştı. Bazı insanlara "kal" demekle "öl" demek aynı şeydi sanki. Sadece o geceyi hiç unutmasın istedin.

Melisa Kesmez/Bazen bahar

İnsan,yarası yarasına denk geleni sever ancak.

Ece Temelkuran/Muz sesleri

"Gerçekler ne yaparsanız yapın, gizlenemezdi. Araştırıp kovuşturarak ortaya çıkarılabilir, işkence yaparak sizden sökülüp alınabilirdi. Ama amacınız hayatta kalmak değil de insan kalmaksa, sonuç ne fark ederdi ki?"

1984/ George Orwell

Kaderimiz olan aşka değilde,

aşkıyla kaderimizi değiştirene içelim.

O madem ki artık benim içi her şeydir,o halde büyün kainatımla ona taşınmalıyım.

Ahmet Hamdi Tanpınar/Huzur

"Beni bir gün unutacaksan, bir gün bırakıp gideceksen, boşuna yorma derdi; boş yere mağaramdan çıkarma beni. "

Oğuz Atay / Tutunamayanlar.

tumblr_nus4n0O5A01rcx6lgo1_540.jpg

"bilgisiz baş köşede yer bulursa; baş köşe eşik, eşik de baş köşe sayılır."
kutadgu bilig.

Geri