Efsaneleşmiş Kitap Cümleleri

Konu sahibi son olarak 981 gün önce görüldü
"Her şeyden önce, erkeğin doğası gereği aşkta vefasızlığa, kadının ise sürekli sadakate eğilimli olduğu gerçeği bu incelemeye girer. Erkeğin aşkı, doyum bulduğu andan itibaren belirgin bir biçimde azalır... Hemen hemen bütün öteki kadınlar onu, sahip olmuş olduğu kadından daha fazla çekerler... Erkek değişiklik özler! Kadının aşkı ise, özellikle o andan sonra artmaya başlar!"

Arthur Schopenhauer & Aşkın metafiziği

Sevgili insanlık!
Bir çocuk masumiyetiyle bir kez daha “Elma” diyoruz.
Ne olur çık artık!

Arifhan Akpınar & İyilere mektup

"hayatta bir tek başarısızlık vardır, o da denememektir."

Robin Sharma & Koza kelebeği bilmez

Hep "bile bile lades" kimi sevdalar.

Elif Şafak & Şemspare

Gidişine değil, yalnızlığımla aramda oluşan dostluğun bozulmasına kahrediyorum. Şimdi hangi yüzle döneceğim ona?

Kahraman Tazeoğlu & Kıyısızlar

Ruhumun düğümleri fazlasıyla sıkı. Kimsenin onu çözebilecek kadar ince tırnakları yok. Bense çoktan bıraktım tırnak uzatmayı. Kendimi bilmeyi bıraktım. Ölümü bilmek ve anlamak bile daha kolay. Yanıtı olmayan bir soru olarak geldim dünyaya şimdi sorusu olmayan bir yanıt gibi gidiyorum.

Hakan Günday & Kinyas ve Kayra

"Sakın kimseye bir şey anlatma, herkesi özlemeye başlıyorsun sonra.."

Jerome David Salinger & Çavdar tarlasında çocuklar

"Çok büyük bir uzaklık, çok fazla olanaksızlıklar vardı sizinle aramızda; aynı oyunu oynamıştık ancak siz hâlâ canlıydınız."

Julio Cortazar & "Ayakizlerinde Adımlar"

"Bir yol nereye gider diye sordu kendine. İnsan ancak adresi olmayan bir yolcuyu uğurladığında yolların bilinmezliğini keşfediyordu. Giden bir tek yola gidiyor, kalan sayısız pek çok yolun sır dolu düğümlerini çözmeye mahkum oluyordu. Kendisinden ayrılanın ölümün yoluna mı, ihanetin yoluna mı, yoksa tekrar kavuşmanın yolunamı girdiğini asla bilemezdi insan. Uğurlayan, uğurladığıyla beraber pek çok mesafeye bölünüyordu."

Ali Ayçil & Sur kenti hikayeleri

"Bir şeye inanmak istemeyince, duyduklarımızın yalan olduğuna inanmak daha kolay oluyordu..."

Kahraman Tazeoğlu & Susacak var

Yaşamında, en çok yakınlaşma isteği duyacağın kişiler, senden uzaklaşma gereksinimini en çok duyan kişiler olacaklar.”

-Oruç Aruoba / De Ki İşte

420083_580644435279602_1664715095_n.jpg

“Çağımıza uymak zorundayız palavrasına da hiç mi hiç inanmıyorum. Eğer yaşadığım çağın en yüce ideali köşeyi dönmekse; eğer yaşadığım çağ toplumsal adaletsizlik üstüne kuruluysa; eğer yaşadığım çağ inandığım her şeyi yadsıyorsa; eğer yaşadığım çağa bayağılık ve çirkinlik egemense ben böyle bir çağa neden ayak uydurmak zorunda kalayım?”

-Mina Urgan / Bir Dinozorun Anıları

59162_580223841988328_126130173_n.jpg

İnsanlık asıl köprüyü unutmuş:
Sırat köprüsünü
Cuma düşünceleri - Ergun göz

Şah ve Sultan

Ey sevgili!

Hayalin gözümde, ismin dilimde, sarayın kalbimde…
Peki ama nereye kayboldun? Gözlerim seni arıyor, halbuki gözbebeğimdesin;
Kalbim seni özlüyor;halbuki bağrımın içindesin. Kaybolup gittin desem kalbim beni doğrulamıyor. Çünkü sen onun içinde bir sır gibi kaldın, hiçbir yere ayrılmadın.
Yok, gitmedin, hep yanımdasın desem gözüm beni yalanlayacak. Şimdi doğru ile yalan arasında şaşkın kalakaldım.
Bir kelebek rüyası mıdır gördüğüm? Eğer öyle ise kelebek senden yana kanatlarını çırpıyor.
O halde gönlümdeki yangına şahitlik ederek şu alevlerin içinde gülümseyen, şu gözyaşlarıma yansıyan hayalin ne vakit kelebeğe hakikat olacak? Ateş ile su arasında kalan hasretim ne vakit dinecek?
Nerdesin, kiminlesin, n’eylersin bilsem!...

''Hayatımın en mutlu anıymış, bilmiyordum!''

Masumiyet müzesi

Teşkilat-SElman kayabaşı

Edep dediğin, ebedi olmalı ki, güzel ola…

Günün kadını edebin erkekçesini takınmış; günün erkeği edebin kadıncasını giyinmiş. Kadında edepli, erkekte edepli olmuş amma edepte edep kalmamış…

"Başkalarının yaptıklarını silmeye çalıştım: mürekkeple yazmışlar oysa. Ben kurşun kalem silgisiydim. Azaldığımla kaldım."

Oğuz Atay-Tutunamayanlar

. Aşk?
Daha yollarda sakin durmamıştı bir türlü. Kabına sığmamıştı. Bir yarısı yollarda kayboldu. Getirebildikleri ancak öbür yarısıydı.O gün bu gün yer yüzü kelimeleri yetersiz , aşk bu dünyada kusurlu ...
Nazan Bekiroğlu( Lâ )

Ne kendi sözlerim, ne de onun fikirlerinin yüzde yüz isabetli olmadığını seziyordum. Her ikimiz de, birbirimize karşı ne kadar açık olmak istersek isteyelim, bize tabi olmayan birtakım gizli müphem düşüncelerin ve arzuların idare ettiği muhakkaktı. Birleştiğimiz noktalar ne kadar çok olursa olsun, ayrı olduğumuz yerler de vardı ve bir taraf diğer tarafa kolayca uyuyorsa, bunu ancak daha ehemmiyetli bulduğu bir gaye uğruna yapıyordu. Ruhlarımızın böyle en saklı köşelerini bile ortaya dökmekten ve üzerine münakaşa etmekten çekinmiyorduk; buna rağmen hiç dokunmadığımız taraflar da vardı, çünkü bunların ne olduğunu biz de doğru dürüst bilmiyorduk; fakat bir his bana asıl bu cihetlerin mühim olduğunu fısıldıyordu.

Kürk Mantolu Madonna-Sabahattin Ali

kendi dünyasında yaşayan herkes delidir. şizofrenler, psikopatlar, manyaklar. yani başkalarından farklı olanlar

veronica ölmek istiyor

Geri