EDITLENDI

🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Icerik editlenmistir.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Adamin konusu benim yuzumden makaraya donusmesin diye bu igrenc paylasimi kaldiriyorum.

Son düzenleme:
@İnsomnia müslümanların en hassas olduğu konuda Fransızlara ana avrat küfrederken, senin amacın nedir?

@Kitai eski zamanlarda kitaplarda bu tür minyatürler varmış. Demek ki bilginler bu konuda hoşgörülü. Paylaştıklarım dışında da minyatürler var, Siyer-i Nebi'lerde de geçiyor sanırım. Ben tarihi bir gerçeği paylaştım sadece. Ortadaki tek olumsuzluk senin zihninde.

@Kitai eski zamanlarda kitaplarda bu tür minyatürler varmış. Demek ki bilginler bu konuda hoşgörülü. Paylaştıklarım dışında da minyatürler var, Siyer-i Nebi'lerde de geçiyor sanırım. Ben tarihi bir gerçeği paylaştım sadece. Ortadaki tek olumsuzluk senin zihninde.
Kaynağın nedir?
Atatürkün Fotoğrafını avatar yapıyorsun, islami değerlere saldırıyorsun ve senin gibi zihniyeti bozuklar yüzünden insanları Atatürke düşman ediyorsun. İbsanlar sanıyor li tüm Atatürk severler senin gibi islam düşmanı.
Hem müslüman değilsin sana ne Hz. Muhammetten !
Git inek, buda, At falan hakkında araştırma yap. Üstelik bide yaptığını savunuyorsun
Yazık !
Duymadıysan öğreteyim.
Hz. Muhammedi resmetmek, paylaşmak, Kafirlerin işidir.
Kafirün de anlamını söyleyeyim.
İslami değerlere küfreden, saldıran anlamında.

Kaynağın nedir?
Atatürkün Fotoğrafını avatar yapıyorsun, islami değerlere saldırıyorsun ve senin gibi zihniyeti bozuklar yüzünden insanları Atatürke düşman ediyorsun. İbsanlar sanıyor li tüm Atatürk severler senin gibi islam düşmanı.
Git inek, buda, At falan hakkında araştırma yap. Üstelik bide yaptığını savunuyorsun
Yazık !
Duymadıysan öğreteyim.
Dostum sen inanmadığın için neden inek ve buda ya hakaret ediyosun. buda etik değil
Adam sana efendi gibi mevzuyu açmış zaten neden delleniyorsun.

Kaynağın nedir?
Yazık !
Duymadıysan öğreteyim.

Bahsi geçen kitabı araştırıp bulursan görürsün, kaynak verdim en üstte. Kitap ve yazarı önemli bir bilgin yalnız, devrindekiler bir şey dememiş de sen diyorsun.
Ben sadece geçmişte bilginler arasında bu hususta bilgi paylaşımı var demek istiyorum.
Kişilerin inancına saldırma yahu, bak günah senin için.
Atatürk severler dini anlamaya çalışıyor ve tarihi gerçeklere göre en doğru peşinde koşuyor, koşmalı. Geçmişte böyle bir bilgi varmış, forumla paylaştım. Başka minyatürler de var diyorum, demek ki geçmişte bilginler bu konuda hoşgörülüymüş.

Dostum sen inanmadığın için neden inek ve buda ya hakaret ediyosun. buda etik değil
Adam sana efendi gibi mevzuyu açmış zaten neden delleniyorsun.
ben kimsenin inancına hakaret etmem, ve bunu kendime de beklerim. Ne demişim hakaret olarak?
@İnsomnia
Bilgin dediğin adamın Müslüman olduğunu kanıtla? İslam düşmanı bir münafık olamaz mı?
Yada carlie hebdodaki karikatürüst gibi kafir olamaz mı?
Sen bilmiyormusun Müslümanların bu konudaki hassasiyetini !
Neden böyle bir konu açtın islam ile alakası olmayan biri olarak?

Son düzenleme:
ben kimsenin inancına hakaret etmem, ve bunu kendime de beklerim. Ne demişim hakaret olarak?
@insomnia
Bilgin dediğin adamın Müslüman olduğunu kanıtla? İslam düşmanı bir münafık olamaz mı?
Adam da sana hakaret olarak bisi dememis. Zaten paylastigi seyi de o cizmemis. Paylasilmasa bile bu o seyin oldugu gercegini degistirmiyor ki. Buda ve inek koy demissin.
Simdi aramizda hintli yok diye tanrilarinin arkasindan atip tutmak yakisiyor mu sana?
Ayip beyim ayip

@İnsomnia

Hadi Fransız'a küfrünü anlarım da geçmişteki bilginimize de münafık denmez arkadaş.
Minyatürde hakaret yok, bir şey yok. Tarihi bir bilgi paylaştım, faydalanman lazım.

Yönetim uyuyor yine veya bizden bir atak bekliyorlar banlamak için

Hadi Fransız'a küfrünü anlarım da geçmişteki bilginimize de münafık denmez arkadaş.
Minyatürde hakaret yok, bir şey yok. Tarihi bir bilgi paylaştım, faydalanman lazım.
Aslanım sen ciddimisin yoksa salağa mı yatıyorsun?
Peygamber efendimizin resmedilmesi hakaret diyorum bunu anlayamıyormusun?

Ben de bu konunun kaldırılmasını istiyorum. Böyle bir şeyi kaynak gösterip paylaşmak bile...

Neyin peşindesin ve neyi ima etmeye çalıştın bu paylaşımla anlamadım. Müslümanlar aleminde kesinlikle resmedilemez. Ve bu her müslümanın ona saygısından ve sevgisinden gelmektedir. Hoş değil. Doğru değil. Hangi dine mensup olursan ol inanca saygı duyacaksın. O kaynak bu kaynak çok önemli kaynak beni ilgilendirmez.

• Kalp Gözler
Tepkiler: W
Sevgili İnsomnia'nın bunu art niyetle yapmadığına neredeyse eminim. Fakat Müslümanların en kutsalı Peygamber Efendimizin resmedilmesi hiçbir zaman söz konusu olmamıştır kabul de görmez. Muhtemelen bahsi geçen eser döneminde de infial yaratmıştır.

Tarihte Peygamber efendimiz minyatürlere girmiş, aynı şekilde tasvirleri de yapılmıştır. Saygın bir bilginden, saygın bir yapıt. Art niyetim yok; ilgi çekici, ilginç bir bilgi.

Aslanım sen ciddimisin yoksa salağa mı yatıyorsun?
Peygamber efendimizin resmedilmesi hakaret diyorum bunu anlayamıyormusun?

"...
Bundan başka eserini sanat değeri yüksek minyatürlerle süslemiş, müesseselere ve iktisadî konulara yer vermiş ve İslâm tarih yazıcılığında yeni bir çığır açmıştır. "
Bu ifadeleri İslam ansiklopedisinden aldım. Değerli bir bilgin olduğu inkar edilemez.
Kaynak:CÂMİU’t-TEVÂRÎH - TDV İslâm Ansiklopedisi

Sevgili İnsomnia'nın bunu art niyetle yapmadığına neredeyse eminim. Fakat Müslümanların en kutsalı Peygamber Efendimizin resmedilmesi hiçbir zaman söz konusu olmamıştır kabul de görmez. Muhtemelen bahsi geçen eser döneminde de infial yaratmıştır.

"...
Ortaçağ İslâm dünyasının yetiştirdiği seçkin devlet adamlarından, âlim ve tabiplerden biri olan Reşîdüddin Fazlullāh-ı Hemedânî, bu eserini İlhanlı Hükümdarı Gāzân Han’ın isteği üzerine yazmaya başlamıştır. "
Hükümdara verilmiş bir eserden bahsediyoruz. Dönemin bilginleri bu konularda çalışıp hoşgörüye sahipmiş demekki. Yani söylediğin gibi bir infial söz konusu olmamış, tarihte yazmıyor yani.
Alıntıyı yine İslam ansiklopedisinden aldım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri