Edip yüksel'in ilginç namaz ritüeli.

🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
Ben mars diyorum sen jupiter. Her gelen giden istedigi gibi Kuran-ı/ Namazi Orucu vs yorumlasin kendine gore bir kalip versin ve biz kalkip diyelimki ya Allah kabul ederse? Ama nerden bileceksinki?

!!!!!

Benim tek dikkatimi çeken şu oldu ? Hangi sıfatla namaz kıldırıyor ? Dergahlarda, tekkelerde elini öptükleri sözde dini liderlerin namaz kıldırdığını gördükte orası bir Camii, Camii' de devletin görevlendirdiği imam kıldırır namazı. Ayrıca araya Türkçe kelimeler sıkıştırmış sanırım. Bu ülkede ezanlar zamanında Türkçe okunduğu için kıyamet koparıldı madem öyle bunun neresi normal. Namazda dualarda serbest , ezanda mı yasak ? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu demezer mi adama ? O halde ezanda Türkçe okunabilir. En azından insanlar anladığı dilde, ne denildiğini de anlayarak ibadetlerini yerine getirebilir.

Maşallah ümmet 19 nuruyla namazın Nirvana’sını yaşıyor

Kıldırdığı namaz için para almıyor.. Bu daha önemli değil mi?
Allah için değilde para için namaz kıldıranları hayatında hiç eleştirdin mi?
Camilerin ucret tarife tam listesini de paylasabilirmisin?
Mesela biz de boyle cemaat olustursak kaca patlar? Varmi bildigin ucuz bir camii?

Olm ben hala bir insanın 19 sayısının mucizevi olduğuna inanacağına inanamıyorum. trol geliyor. inş. öyledir.

arnavutluk, makedonya, azerbaycan bu ülkelerde de bizden farklı kılındığını gördüm ama böylesini görmekte nasipte varmış.
bu biraz ortaya karışık gibi olmuş.

eyüp sultan camiinde cuma namazı kıldığımız sırada, yanımdaki safta asyalı bir müslüman şaşırmıştı.
biz 2 rekatlık cuma namazından önce imamdan bağımsız 4 rekat kılıyoruz, cuma namazının 2. rekatının sonunda selam veriyoruz o ise tekrar ayaklanmıştı, emin olmamakla birlikte sanırım onlarda sıralama farklı.

neyse bana hallenen bir şey yok..

edit : bizden başka tesbih çeken ve namaz sonrası dua eden de görmedim ama muhakkak görmediğim bir yerde aynı ritüel vardır.

Geri