E-sim konusunda yardım.

🕒 Konu sahibi 11 saat önce aktifti
Makres tadında olmasa da sorunlarım var.

Yurtdışında telefon kullanmak için (daha çok internet) roamless, airalo gibi uygulamalar var.

Özellikle birden fazla ülke gezilecekse yerli operatörlerin yurtdışı ek tarifeleri yetersiz veya pahalı kalıyor.

Bu sistemi kullanan var mı. Varsa hangisini tavsiye edersiniz. Yükleme ve aktive etme konusunda yardıma ihtiyacım var.

makres sıra sende. yap şovunu.

Forumu forum yapan makres vallahi.
2000 yılının yazılım donanım sorunlarını yaşıyor mübarek. Bir tarafta Winamp açık bir tarfata torrentten film indiriyor kokusu alıyorum.

Henüz o kadar modernleşemedim. Bu konuları bilse bilse @Yabani bilir bence.

Vodafone kendi paketini kullanabiliyorsun. 297-tl günlük.

Doktor adamsın komaz sana…
Vodafonda var bu ama diğer operatörlerde yok.

Arkadaşlar..
Romalılar.

Ben bir teknoloji soruyorum.

Bana gelen öneriler kullan at simler ve yerli operatörün yurtdışı paketleri.

Neden böyle yapıyorsunuz

Vodafonda var bu ama diğer operatörlerde yok.

Arkadaşlar..
Romalılar.

Ben bir teknoloji soruyorum.

Bana gelen öneriler kullan at simler ve yerli operatörün yurtdışı paketleri.

Neden böyle yapıyorsunuz
Hocam neden bu kadar gerginsin. ): sen kullanacaksın sandık en ucuz şekilde hallet istedik…

Makres tadında olmasa da sorunlarım var.

Yurtdışında telefon kullanmak için (daha çok internet) roamless, airalo gibi uygulamalar var.

Özellikle birden fazla ülke gezilecekse yerli operatörlerin yurtdışı ek tarifeleri yetersiz veya pahalı kalıyor.

Bu sistemi kullanan var mı. Varsa hangisini tavsiye edersiniz. Yükleme ve aktive etme konusunda yardıma ihtiyacım var.
Valla bilmiyorum ama aktivasyon hakkinda bir seyler buldum.
Telefondan ceviri kismini yapip adim adim yapabilirsin
Ben sana cevirisini ve orjinal siteyi yollayim eger bakmadiysan.
Bakmis oldugunu varsayacagim ama ihtiyar adamsin unutursun falan

Tek Tıkla aktivasyon özelliği OS 17.4 ve üzeri iOS cihazlarda kullanılabilir.

Başlamadan önce lütfen şunlardan emin olun:
Kararlı bir WiFi bağlantısındasınız

Cihazınız için uçak modu KAPALI

Roamless eSIM'inizi etkinleştirme
Roamless uygulamasında "Şimdi Etkinleştir"e tıklayın

"Aktivasyonu Başlat"a tıklayın

"İzin Ver"e tıklayın ve ardından "Devam Et"e tıklayın

eSIM'inizin aktif hale gelmesi 1-2 dakika sürecektir. Lütfen işlem sırasında cihazınızın ekranının kararmadığından emin olun.

iOS Varsayılan Ayarlarını Yapılandırma
"Hücresel Kurulum Tamamlandı" yazısını gördüğünüzde "Devam"a tıklayın

Varsayılan Satır için Birincil'i seçin ve "Devam"a tıklayın

iMessage ve Facetime için Birincil'i seçin ve "Devam"a tıklayın (bu kritiktir)

Hücresel/Mobil Veri için Birincil'i seçin ve "Veri Değiştirmeye İzin Ver "i AÇIK konuma getirin, ardından "Devam"a tıklayın

Lütfen iOS tarafından yeni eSIM'inize atanan etiketi not edin.
Muhtemelen Kişisel / Seyahat / İkincil / İş veya Hücresel Veri olarak etiketlenecektir.

Bir sonraki eSIM Ayarları bölümünde buna ihtiyacınız olacak.

Adım2: eSIM Ayarları
Ayarların bu ikinci kısmı için iPhone Ayarlarınıza gitmeniz gerekiyor .

Roamless eSIM'iniz için Veri Dolaşımını AÇIN
iPhone Ayarlarına gidin -> Hücresel/Mobil -> SIM'ler bölümüne gidin

Roamless eSIM'e tıklayın
(Genellikle Kişisel, İkincil, Seyahat, İş veya Hücresel Veri olarak etiketlenir. Üzerine tıkladığınızda, en üstte BICS, Proximus veya 1010/CSL'yi göreceksiniz. Bu Roamless eSIM'dir. Referans kolaylığı için "Roamless" olarak yeniden etiketleyebilirsiniz)

Roamless eSIM'iniz için 'Veri Dolaşımı'nı AÇIN (eSIM'imiz global olarak çalışır, bu nedenle veri dolaşımının AÇIK olması gerekir)

Birincil SIM kartınız için Veri Dolaşımını KAPATIN
Daha sonra önceki ekrana geri dönün ve Birincil SIM kartınıza (altında telefon numaranızın bulunduğu) tıklayın

Birincil SIM kartınız için 'Veri Dolaşımını' KAPATIN (bu, yurt dışındayken veri dolaşım ücretlerini durduracaktır)

Hücresel/Mobil Veri Ayarlarını Yapılandırın
Daha sonra önceki ekrana geri dönün -> Yukarı kaydırın -> Hücresel/Mobil Veri'ye tıklayın

Yurt dışında olduğunuzda hücresel/mobil veriler için Roamless'ın otomatik olarak devralmasını istiyorsanız :
- Birincil'i seçin VE - 'Veri Değiştirmeye İzin Ver'i
AÇIK konuma getirin

Hücresel/mobil veriler için Roamless eSIM'i ne zaman kullanacağınızı manuel olarak seçmek istiyorsanız :
- Yurt dışına seyahat ettiğinizde Roamless eSIM'i seçin
- Eve döndüğünüzde Birincil SIM'inizi seçin

(Önerilen) Dolaşımsız eSIM: Düşük Veri Modu
Cihazınızın Roamless eSIM'inizi arka plan görevleri (uygulama veya işletim sistemi güncellemeleri gibi) için kullanmadığından emin olmak istiyorsanız, beklenmedik bakiye tüketimini önlemek için lütfen Roamless eSIM ayarlarınızı "Düşük Veri Modu" olarak değiştirin. Düşük Veri Modu, cihazınızı kullanırken veri bağlantısı veya hızı üzerinde hiçbir etkiye sahip değildir.

iPhone Ayarlarına gidin -> Hücresel/Mobil -> SIM'ler bölümüne gidin

Roamless eSIM'e tıklayın

Veri Moduna tıklayın

Düşük Veri Modunu Seçin

Son Not:
Birincil SIM kartınızın 'Veri Dolaşımı' özelliği KAPALI olduğu sürece veri dolaşımı için ücretlendirilmezsiniz .

Ancak, normal telefon numaranızdan arama yaparsanız/alırsanız veya SMS gönderirseniz operatörünüz yine de sizden ücret alabilir. SMS almak her zaman ücretsizdir (yurt dışında olsanız bile). Aramalarda ve SMS'lerde dolaşım ücretlerinden de kaçınmak istiyorsanız, yurtdışına seyahat ederken Birincil SIM'inizi KAPATABİLİRSİNİZ. Ancak lütfen unutmayın: Birincil SIM'iniz kapalıyken SMS alamazsınız.

Al işte. Biri de internete sormuş.
Cevabı bana kopyalamis.

Kişisel deneyim pesindeyim. Yaşanmışlık arıyorum arkadaşlar.

Al işte. Biri de internete sormuş.
Cevabı bana kopyalamis.

Kişisel deneyim pesindeyim. Yaşanmışlık arıyorum arkadaşlar.
O zaman benden paso baba.
Ama ilk elden deneyimle bi sonra yasayan ararsin , daha heycanli olur bence.
Telefonuna yeni bir soluk gelmis olur.

Geri