Duygusal aldatma mı fiziksel aldatma mı insanı daha çok yaralar?

Konu sahibi son olarak 34 gün önce görüldü
Saygıdeğer IRCForumlari.Com.TR Üyeleri;

25. Haftanın Tartışma Konusu: Duygusal aldatma mı fiziksel aldatma mı insanı daha çok yaralar?

Aslında aldatmanın ayrımı olmaz.

Aldatmanın türü olmaz ki ikiside iğrenç bir durum ;s

İkisi de berbat. Ama bunları bir kere bile yaşamayan yalan söylüyordur.
İhanetin her türlüsü kötü. Uğrayan açısından da uğratan açısından da.

"Aldatmanın ayrımı, türü olmaz" düşüncesine sonuna kadar katılan biriyim. "Duygusal aldatma" olarak adlandırılan aldatma türü, eş veyahut sevgili adına çok küçük düşürücü ve çirkin bir durum. "Fiziksel aldatma" olarak adlandırılan aldatma türü, sana ait olmayan bir bedene sırf ihtiyaç için dokunmak, eş veyahut sevgili için kabul edilebilir bir durum olmaması gerekiyor. Başkasına dokunarak kirlettiğin bedenini, nasıl saf ve temiz eş veyahut sevgiline dokundurabilirsin?

E yani şimdi erkeğin/kadının teki gidip başka kadına/erkeğe bir çocuk armağan edecek kadar yakınlaşmış ise durum farklı olacaktır.

Edit: Düşündüm de bir kadın/veya erkek eşine vay başım ağrıyor veya g..tüm ağrıyor deyip ilişkiyi sekteye uğratıp, bir başkasından bu ağrılardan zevk alırsa onun katli helaldir. Anladınız siz onu...

Kötünün iyisini mi ayırıyoruz :d

Aldatmak için eyleme geçmeye gerek yoktur çünkü düşüncede başlar ve başka bir insanı düşünen kişi zaten eşini-sevgilisini aldatmış demektir. Her ikisi de büyük acı verir fakat sevdiğin insanın başka birine aşık olduğunu hissetmek sanırım daha çok yaralar.

İnsan psikolojik ve fizyolojik olarak tek eşliliğe uygun canlılar değil, binlerce kere söyleyip yazdık. İnsanların içinde ki gerçekleri yazamıyor olması çok acı maalesef, herkes ne kadar da tatlı bakıyorum da. Toplumda olanları görünce hep diyorum iyi ki bu forumda bulunuyorum, dünyanın en iyi insanları bu forumda :)

Duygusal aldatma insanı daha çok yaralar. Fiziksel aldatmayı affeden kadınlara veya erkeklere bakınca bu apaçık görülüyor. Fakat her ikisi de çok kötü bir şey.

İnsan psikolojik ve fizyolojik olarak tek eşliliğe uygun canlılar değil, binlerce kere söyleyip yazdık. İnsanların içinde ki gerçekleri yazamıyor olması çok acı maalesef, herkes ne kadar da tatlı bakıyorum da. Toplumda olanları görünce hep diyorum iyi ki bu forumda bulunuyorum, dünyanın en iyi insanları bu forumda :)

Sevgili Run,

Bilimsel kısmını elbette biliyoruz fakat asıl soru şu; İhanete karşı tavrın ne olur ve hangi şekli seni daha çok üzer ya da bilimsel gerçekleri biliyorsun diye hiç mi dikkate almazsın?

Bu konudaki bilimsel araştırmayı aşağıdaki başlıkta daha önce paylaşmıştım.
Hepsi aldatmaya hazır çok azı sadık kalır

Aslında kendimizi aldatıyoruz
Sorunlu ilişkiler nedeniyle ikinci bir ilişki yaşama isteğinin başlangıçta aldatma olarak algılanmaması gerekir. Aldatma var olan ilişkiyi bırakmayıp ona takviye ilişki kurmakla başlar. Çağdaş insanın kendi kendini aldatması ve aldanması da burada başlar. Burada yasak ilişki, var olan ilişkiye yardım eden ilişkidir ve iki ilişki bir zaman sonra ortak bir ilişki haline gelir. Bu durumda aldatan kendisini de aldatır aslında. İlişki içindeyken var olan problemleri aldatma ile bastırmaya ve çözümsüzlüğe bırakmak her tarafı da aldatılan haline getirir. Sonuçta aldatılan kişi; bazen utanç, bazen öfke bazen de intikam ve aşağılanma duygusuna kapılsa bile zamanla, kimliğini kaybedebilir, özel bir insan olduğuna dair inancı azalabilir, en önemlisi de temel değerlerin kaybına bağlı olarak kendine olan saygısını yitirebilir.
.

fiziksel aldatma daha az yaralar çünkü sizi şey yapmamışlardır....... kusura bakmayın arkadaşlar başlık kötünün iyisini arıyor......

Lefty hanım birbirimizi kandırmaya gerek yok sanırım, bu hayatta herkes yazdığı ve söylediği şeyleri yapmıyor. Sen, ben, o aldatmak kötü diyorsa, yapmam diyorsa peki bunca yaşanmışlık hikayeleri nedir, toplumda olanlar sanki başka bir dünyada yaşanıyor gibi yazıyor herkes. Toplumsal normlar ve baskılar yüzünden bazı şeyleri yapmaya cesaret edemiyor insanlar, yoksa bastırılmış duygular açığa çıksa neler olur neler. Birini fiziksel olarak aldatma yapmamış olsa da mutlaka aklından geçmiştir. Bu içgüdüsel bir şey çünkü kontrol edilmesi mümkün değil, yolda gördüğümüz birisi olsun, televizyon da olsun veya bir fotoğraf farketmez içgüdüsel olarak sahip olmak istediğimiz zamanlar oluyor. Herkes eyleme dökmez tabiki ama hiç zihninde yer etmemiş gibi yazıp davranıyor olması bana samimi gelmiyor.

Mazo istiom,mazo.
Sado da olabilir icabinda.
Bilemiyorum Altan.

Lefty hanım birbirimizi kandırmaya gerek yok sanırım, bu hayatta herkes yazdığı ve söylediği şeyleri yapmıyor. Sen, ben, o aldatmak kötü diyorsa, yapmam diyorsa peki bunca yaşanmışlık hikayeleri nedir, toplumda olanlar sanki başka bir dünyada yaşanıyor gibi yazıyor herkes. Toplumsal normlar ve baskılar yüzünden bazı şeyleri yapmaya cesaret edemiyor insanlar, yoksa bastırılmış duygular açığa çıksa neler olur neler. Birini fiziksel olarak aldatma yapmamış olsa da mutlaka aklından geçmiştir. Bu içgüdüsel bir şey çünkü kontrol edilmesi mümkün değil, yolda gördüğümüz birisi olsun, televizyon da olsun veya bir fotoğraf farketmez içgüdüsel olarak sahip olmak istediğimiz zamanlar oluyor. Herkes eyleme dökmez tabiki ama hiç zihninde yer etmemiş gibi yazıp davranıyor olması bana samimi gelmiyor.

Sağlam bir irade ile aldatmamak mümkün olabilir ve yine bilimsel olarak konuşmak gerekirse de beynin ön bölgesi güçlü ise insan davranışlarını daha kontrollü hale getirebiliyor ancak kaç kişi bunu yapmaya çalışır dersen de sayı maalesef çok az ve bu yüzden hiç ummadığımız insanların ihanetine şahit oluyoruz.

Duygusal aldatma daha çok yaralar uzun uzun yazıp yormayın kendinizi arkidişlir :kaç:

Lefty hanım benim kafa kel ya bilemedim şimdi ön tarafı nasıl beynin, hani saç yok şimdi belki de ondan meyilli olabilirim.
Bir arkadaş olarak sana hayati bir tüyo vereyim, bir ilişkide sürekli güvenden bahseden ve sürekli şüpheci davranan kişi kesin aldatan kişidir. Aldatacak bir sevgilim de yok gerçi :( bulamadık hala lanet olsun.

Geri