Saygıdeğer IRCForumlari.Com.TR Üyeleri;
25. Haftanın Tartışma Konusu: Duygusal aldatma mı fiziksel aldatma mı insanı daha çok yaralar?
25. Haftanın Tartışma Konusu: Duygusal aldatma mı fiziksel aldatma mı insanı daha çok yaralar?
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
İnsan psikolojik ve fizyolojik olarak tek eşliliğe uygun canlılar değil, binlerce kere söyleyip yazdık. İnsanların içinde ki gerçekleri yazamıyor olması çok acı maalesef, herkes ne kadar da tatlı bakıyorum da. Toplumda olanları görünce hep diyorum iyi ki bu forumda bulunuyorum, dünyanın en iyi insanları bu forumda![]()
.Aslında kendimizi aldatıyoruz
Sorunlu ilişkiler nedeniyle ikinci bir ilişki yaşama isteğinin başlangıçta aldatma olarak algılanmaması gerekir. Aldatma var olan ilişkiyi bırakmayıp ona takviye ilişki kurmakla başlar. Çağdaş insanın kendi kendini aldatması ve aldanması da burada başlar. Burada yasak ilişki, var olan ilişkiye yardım eden ilişkidir ve iki ilişki bir zaman sonra ortak bir ilişki haline gelir. Bu durumda aldatan kendisini de aldatır aslında. İlişki içindeyken var olan problemleri aldatma ile bastırmaya ve çözümsüzlüğe bırakmak her tarafı da aldatılan haline getirir. Sonuçta aldatılan kişi; bazen utanç, bazen öfke bazen de intikam ve aşağılanma duygusuna kapılsa bile zamanla, kimliğini kaybedebilir, özel bir insan olduğuna dair inancı azalabilir, en önemlisi de temel değerlerin kaybına bağlı olarak kendine olan saygısını yitirebilir.
Lefty hanım birbirimizi kandırmaya gerek yok sanırım, bu hayatta herkes yazdığı ve söylediği şeyleri yapmıyor. Sen, ben, o aldatmak kötü diyorsa, yapmam diyorsa peki bunca yaşanmışlık hikayeleri nedir, toplumda olanlar sanki başka bir dünyada yaşanıyor gibi yazıyor herkes. Toplumsal normlar ve baskılar yüzünden bazı şeyleri yapmaya cesaret edemiyor insanlar, yoksa bastırılmış duygular açığa çıksa neler olur neler. Birini fiziksel olarak aldatma yapmamış olsa da mutlaka aklından geçmiştir. Bu içgüdüsel bir şey çünkü kontrol edilmesi mümkün değil, yolda gördüğümüz birisi olsun, televizyon da olsun veya bir fotoğraf farketmez içgüdüsel olarak sahip olmak istediğimiz zamanlar oluyor. Herkes eyleme dökmez tabiki ama hiç zihninde yer etmemiş gibi yazıp davranıyor olması bana samimi gelmiyor.