Duygularınızı ifade etmekte zorlanır mısınız?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Açıkça ifade etmekte asla zorlanmam ancak ifade edip etmemek konusunda vereceğim karara da bağlıdır.
İş ortamı gibi bazı çevrelerde, insanın politik davranması da söz konusu olabiliyor.
Günlük yaşamda ise oldukça net bir tavrım vardır ve hoşlanmadığım insanlarla arama duvar örer, aşılmasına da izin vermem.
Maskelemeyi ise pek doğru bulmuyorum çünkü samimiyetsiz bir yaklaşım oluyor.

Sözcüklerin gücüne ise sadece doğru iletişim konusunda inanırım ancak duyguları / düşünceleri samimi yansıttığı kanaatinde değilim. İnsanların çoğu zaman duyguları ile kelimelere dökülenler aynı olmayabiliyor.

En güzeli ise samimi davranışlar ve duygusal anlamda hissettirilenlerdir. Süslü sözcükler yerine karşı tarafa değerli olduğu hissi vermek bana çok daha doğru geliyor.
Değerli olduğunuzu hissettiren insanlar sözcüklere bile gerek duymuyor ancak bazı insanların davranışlarına bakınca o çelişkiyi çok rahat görebiliyorsunuz.

Sözcüklerle ifade etmeye çalışmam. Zaten denesemde beceremem.

Duygularım bana aittir. Kimseyle paylaşmam. (İstisnalar kaideyi bozmaz.)

Eylemler ile sözler birbirini tutmalı ki ifade ettiklerinizin de bir anlamı olsun.

Hangi duyguyu mesela? Yıkıcı etkisi olabilecek durumlarda ifade etmemeyi seçiyorum, olumlu duygularda zaten kelimeler akıp gider...

Yazarak hiçbir şeyde zorlanmam. Fakat duygusal anlarda konuşmakta zorlanırım, çenem titrer.

Vedalara gelemem. Üzücü şeyler anlatılırsa konuşmam gözümü yere dikerim.

Geri