Duygularınızı ifade etmekte zorlanır mısınız?

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
İnsanın hissettiklerini davranışa dönüştürmesi zordur ve sözcükler ise her zaman samimi gelmez. Bazı insanlar da duygularını maskelemeyi tercih eder. Genel anlamda, duygularınızı yansıtmakta zorlanır mısınız yoksa kolaylıkla ifade edebiliyor musunuz?

Açıkça ifade etmekte asla zorlanmam ancak ifade edip etmemek konusunda vereceğim karara da bağlıdır.
İş ortamı gibi bazı çevrelerde, insanın politik davranması da söz konusu olabiliyor.
Günlük yaşamda ise oldukça net bir tavrım vardır ve hoşlanmadığım insanlarla arama duvar örer, aşılmasına da izin vermem.
Maskelemeyi ise pek doğru bulmuyorum çünkü samimiyetsiz bir yaklaşım oluyor.

Sözcüklerin gücüne ise sadece doğru iletişim konusunda inanırım ancak duyguları / düşünceleri samimi yansıttığı kanaatinde değilim. İnsanların çoğu zaman duyguları ile kelimelere dökülenler aynı olmayabiliyor.

En güzeli ise samimi davranışlar ve duygusal anlamda hissettirilenlerdir. Süslü sözcükler yerine karşı tarafa değerli olduğu hissi vermek bana çok daha doğru geliyor.

canım isterse ifade ederim istemezse etmem, çok da dert değil.

Ben daha çok bakışlarımla ifade ediyorum sanırım

Benim görevim olmayan bir konuda
geçenlerde müdüre hanım “hes hanım pardon neden öyle bir tepki verdiniz ki birden” dediydi
anlaşldığım için çok sevinmiş durumdan sıyrılmıştım skfjs

Sözler ve davranışlar çelişmediği sürece, insan, duygularını yansıtırken temkinli olabilir ancak samimiyetsiz hale geldiği an, kişiyi güvenilmez ve yapmacık gösteriyor.

Duyguların ifadesinde abartıya kaçmak, insanı doğallıktan uzaklaştırıyor.

Zorlanmam, inadina soylemem bazen. Ama artik birbirimizi o kadar iyi taniyoruz ki, neyi inat icin yapip yapmadigimi bile biliyor jklhfk

Samimi olumsuz duyguları bile açıkça ancak uygun bir dille ifade etmek gerekiyor yoksa kişi kendi içinde biriktirdikçe yıkıcı etkisi artacaktır.

zorlanmıyorum ama bazen hiç istemiyorum kimseye bir şey anlatayım. umursamazlık desen değil, nasılsa öyle devam etsin diyorum. isteksizlik sadece.
anlaşılmayı çok istiyorsam ölene kadar ifade ederim o ayrı.

Kendi duygularımı ruhsal durumumu hemen belli ederim ama başkalarına karşı hissetiğim şeyleri kelimelere dökemem dökmem pek
Söylemeyince yok olmuyorlar ama aklımdan geçeni de kimse okuyamaz sonuçta
Surat ifademe yansıtmadığım sürece

@Thalassa patron dediğin kişinin iletişim dilinde sorun olmalı yoksa niye çalışanları ağlatsın ki?

iletisim sorunu yok. bilincli cirkin politik ve kelime oyunlari, taraf tutma meseleleri mevcut. beni aglatan sey duydugum kelimelere karsi kizginligimdi ve kendi dusuncelerimi ona soylememe ragmen, kelime oyunu oynayip, donup dolasip alakasiz bir yerden bana getirmeye calismasi. tabi orada gozunun onunde ezik gibi aglamadik. yani nasil tarif etsem diye dusundum, edemeyecegim galiba.

Çalışma ortamında huzur çok önemlidir ve dilerim en kısa sürede aşabilirsin. İş hayatında olduğu kadar yaşamın her alanında adaletsiz insanlar mevcut ancak hak yerini mutlaka bulur.

Duyguları açıkça ifade etmek sizi güçsüz kılmaz ancak hissetmediğiniz gibi yaşamaya çalışmak ve rol yapmaya çabalamak, kişiyi belli bir süre sonra yaşamdan soğutur, insanlara karşı da yabancılaştırır.

İyi bir ifade dilim olduğunu düşünüyorum sinirlenmediğim sürece.
@Psinoza da öyle düşünmüştü gitmiş sanırım prf resmi yok.d

Sinirlendiğim durumlarda bile nezaketi / seviyeyi korumaya çalışırım çünkü dil yarası ağırdır ve asla geri dönüşü olmaz.

Son düzenleme:
zorlanmam sevinirsem gulerim uzulursem aglarim sinirlenirsem kufrederim

Geri