DUYGU DAMLACIKLARI(m)

Konu sahibi son olarak 5172 gün önce görüldü
Aslında yağmur; duyguların damla damla gökyüzünden yeryüzüne dökülmesidir. Coğrafyadaki gibi yerdeki suların bulut katmanlarına buharlaşarak ulaştığı sonrada su damlacıkları olarak yeryüzüne düşmesi tanımından ibaret değildir. Aslında gökyüzüne ulaşan su damlacıklarının her bir molekülü içinde onlarca, binlerce aşkı, üzüntüyü, mutluluğu taşıyor yeryüzüne bulutlardan.
Gökyüzü yüzü, bulutlar gözü, yağmurlar ise gözyaşını anımsatır bize. Ben ve benim gibi düşünenlere, yağmuru hissedenlere… Uzaklardan, özlenenlerden, beklenenlerden selamlar getirir bize her bir damla. Şarkılar vardır yağmuru anlatan. ‘ Yağmur, yağmur, yağmur geri getirecek buharlaşan sevgimizi’’ gibi. Peki yağmur nasıl getirecek geri, buharlaşan sevgileri? Getirebilir mi sizce? Belki evet, belki hayır… Ama tek bilinen gerçek yeryüzüne düşen tek bir damlanın dahi anlamsız olmadığıdır. Anlamı vardır her damlanın. Kimisi mutluluğu, kimisi üzüntüyü saklar içinde. Ne zaman paylaşmaya kalksa duygularını birileriyle anlamını bilmeyen insanlarla karşılaşıp hüsrana uğruyor ve su damlacıkları sadece su damlacığı olarak kazınıyor bir kez daha beyinlere. Anlamayı bilmiyorlar onu, hissetmeyi bilmiyorlar. Oysa yağmurlar anlam bakımından çok zengindirler. Tek sorun onu görmeyi bilmeyen, hissetmeyi bilmeyen insan zihninin çoğunluğudur.
Doğru açıdan bakmak kadar baktığını anlayabilmekte çok önemlidir. Bazılarımız sevmez yağmurlu günleri. Belki de birçoğunun sevmemesinin nedeni baktığını –yağmuru- anlayamaması, hissedememesidir. Ben çocukluğumdan bu yana hep yağmurlu günleri sevmişimdir. Hani demiştim ya yağmurlar hüznü, mutluluğu saklar içinde diye; işte yağmurların getirdiği türlü türlü duyguları paylaşmayı seviyorum ben aslında. Başkalarının, kim olduğunu bilmediğim insanların duygularını paylaşmayı…
Herkes ağlasın istiyorum, sadece mutluluktan. Ağlasınlar ki çoğalsın yağmurlar, ağlasınlar ki başka yüreklerin, gözlerin mutluluğunu paylaşabileyim bende.Yüreğinize yağmur sevgisi kazınması dileğiyle.

Her insan mutlu olamaz...

Çünkü

gereğinden fazla özler dünü,

hak ettiğinden fazla düşünür yarını.

Ve

hiç hak etmediği kadar

bilinçsizce yaşar bugünü.

Her insan mutlu olamaz...

Çünkü

gereğinden fazla özler

hayatından çıkanları,

hak ettiğinden daha büyük

umutlarla bekler

hayatına girenleri.

Ve

asla göremez yanı

başındakileri...

DEĞİL Mİ?

Bir gün, bir çiftçinin eşeği kuyuya düşer.
Adam ne yapacağını düşünürken, hayvan saatlerce anırır.
En sonunda çiftçi, hayvanın yaşlı olduğunu ve kuyunun da zaten kapanması gerektiğini düşünür ve eşeği çıkartmaya değmeyeceğine kararverir.

Bütün komşularını yardıma çağırır. Her biri birer kürek alarak kuyuya toprak atmaya başlarlar. Eşek neolduğunu fark edince, önce daha beter bağırmaya başlar. Sonra, herkesin şaşkınlığına, sesini keser.Birkaç kürek toprak daha attıktan sonra, çiftçi kuyuya bakar. Gözlerine inanamaz. Eşek, sırtına düşen her kürek toprakla müthiş bir şey yapmakta, toprağı aşağıya silke leyerek yukarı çıkmasına basamak hazırlamaktadır.

Bir süre sonra, komşular toprak atmaya devam edince, herkesin şaşkınlığı altında eşek, kuyunun kenarından dışarı bir adım atıp, koşarak uzaklaşır!
Hayat üzerinize hep toprak atacaktır; her türlü pislik ile.Kuyudan çıkmanın sırrı, bu pisliği silkeleyip bir adım yükselmektir.

Sıkıntılarımızın her biri bir adımdır. En derin kuyulardan bile yılmayarak, usanmayarak çıkabiliriz.Silkelenin ve biraz daha yukarı çıkın.
Mutluluğun 5 basit kuralını unutmayınız:

1. Kalbinizi nefretten arındır ın - Affedin.
2. Düşüncelerinizi endişelerinizden arındırın - Çoğu zaten hiç gerçekleşmez.
3. Basit yaşayın ve elinizdekilerin kıymetini bilin.
4. Daha çok verin.
5. Daha az bekleyin..

bugun çok yoruldum ya kpss illetinden biktim usandım artık ... ya bugun benim doğum günüm ama ne dersi yaaaaa :D e bunu çok dedim ama yinede çalıştık :sleep:

''Öyle büyümüş ki içimizdeki yalnızlık, Sevilmeyi beklerken beklemeyi sevmişiz…''
312545_222371284494401_191649240899939_606064_409284946_n.jpg

''Boş ver hiç dönme hep orda kal, nasıl olsa kalbin orda kalıcak buraya sadece bedenin gelecek..''

günaydin şeker bugun denemem var bakalım kaça kaç yapıcam çokta heycanlıyım :cici: bence insan bir şeyleri bilince daha da heycan yapıyor ben şimdi güzel bir kahvaltı yapayım (süt,yumurta:( peynir,reçel...) hazırlanıp dershanenin yolunu tutayım :cici: bekle beni KPSS Ben geliyorum genel kültür -yetenek= 105 net yapmaya geliyoruuuum(: anam bu gazla ben uçarım:heyoo: neyse hade by by kuŞum:cici:

şimdi bana öle birşeyler söyleki durup dururken tam hayattan vazgecerken beni AŞK`a inandır:cici:

AYRILIK
Bir tanem;

Ayrılık da bir parçası mıdır aşkın? O zaman bedenler ayrılırken, bu emre asi kalbin haykırışları niye? Ayrılık sonu mudur aşkın? O zaman sonsa, daha çok bağlanmanın anlamı ne? Ayrılık mıdır aramıza giren? O zaman isyan etmenin anlamı ne? İmkansız olandır bitmeyen aşk! O zaman bu ayrılığı kabullenememenin sebebi ne?

Evet ayrılıyoruz, ama şunu bir de kalbim anlasa. Bedenim senden uzaklaştıkça, kalbim sana daha çok bağlanmasa. Sevgimin bitmesi gerekirken, o bir devin haykırışı gibi çoğalıp yankılanmasa olmaz mı birtanem?

İlk anımızı hatırlıyorum. Sevgini kazanabilmek için elimden geleni yapmıştım. Seni ilk gördüğümde bir bebek kadar mutlu ve huzurluydum. Oturduğumuz masada karşı tarafta sen, bu tarafta sevginin şaşkınlığı ile tir tir titreyen o küçük çocuk bendim. Seni lik öptüğümde duyduğum utanç kutsallaştırmıştı her öpücüğümüzü. Tenine dokunmak bile beni öldürmeye yetecek kadar heyecan vericiydi o gün. Gülücükler eksik olmuyordu yüzümden. Dünya yok olmuştu saki, sadece sen vardın. Sen her yerde... Şimdi benden uzaktasın. Aşk görevini yaptı ve zaman doldu birtanem. Ne çabuk geçti o iki senelik saniyeler. Değil tenine dokunmak, hayaline ulaşamıyorum artık. Çırpındıkca batıyorum adeta. Hayata küstüm çünkü beni senden, seni benden çaldı. Kalpsiz bir bedenle, amaçsız, çırılçıplak ortada bıraktı beni hayat.

Ayrılan sevda yolunu takip ederken, gül bahçelerinin kokuları, kelebeklerin rehberliği eşliğinde sonsuz sevgiyi bulma yolunda, mutlu bir şekilde yürümeni dilemeyi çok isterdim...

bugun yıl dönümüzdü hani benim doğum günümden hemen sonra bu günü kutladığımız gündeyiz sen bana hep ay yüzlüm derdin ya derdin de utanarak bakardın yüzüme ah neden bitirdin gittin yakıştımı oldumu bize gittimi ??sözlerime nokta koymadan öncede şunu demek istiyorum; ya ben düşündüm de senden nefret ediyorum. Şimdi seyir_i alem eyle beni....:cici:ÇÜNKİ HEP MUTLUYUM TşKLER(:

bugün Kardeşimin sesiyle uyandım ablasının balı sabahın bir köründe 03:23 te aradı ; lan abla nbr? şu kelimesine uyuz oluyorum :D olsun ama sesini duydum ya yetti bana canım benim bitanem askerim benim sana söz verdiğim gibi ablacım mutluyum herzaman artık ağlamıyorumda :cici: ablacım seni çok seviyorum alişim:D

Kalbim yorgun, kimseye güvenemiyorum sanırım bugün benim için zor geçecek... Düşünmek istemiyorum seni lanet olasıca

sıkıp çıkarasım var 5 para etmez şu canını...:cici:

istedim yalnız bir kez yanıma yataydı hiç bir şey yapmasakta elimi tutaydı....

Hayat ya seninle olmalı; ya da hiç olmamalı
Akan damlalar sürekli olmalı
Damlalar ask denizi olup tasmalı
Aşk denizinde seninle yüzebilmeli
Uçan martılar şarkımızı söylemeli
Gökyüzü ikimize imrenmeli
Hayatı seninle yönlendirebilmeli
Hayat ya seninle olmalı ya da hiç olmamalı
Baharda açan çiçekler sen kokmalı
Seni yudum yudum koklayabilmeli
Sen bir gül olmalı
Suyun dürüstlük olmalı
Gübren aşk olmalı
Güneşin ben olmalı
Seni benden başka kimse koklamamalı
Gecenin ayazlarında rüzgar sen kokmalı
Yanan sigaram sen olmalı
Ciğerlerim seninle dolmalı
Nefesim seni arzulamalı
Gözlerim dumanından damlamalı
Ayaklarım ayazda seninle adımlamalı
Saçlarım seninle parlamalı
Gülüşün içimi ısıtmalı
Kalbim her an seninle heyacanlanmalı
Elllerim karanlıkta ellerini bulmalı
Dudaklarım alacakaranlıkta seni sormalı
Dillerim dillerini okşamalı
her gecemiz aşk olmalı
Her yağmurda gökkuşağı olmalı
Gökkuşağına seninle bakmalı
Renklerini seninle saymalı
Her sayışımızda sayı tam olmalı
Eksik olursa kafaya takmamalı
Her an hayatı seninle aaaaaaamalı
Kırlarda seninle el ele çılgınca koşmalı
Gelincikler laleler kulaklarında olmalı
Onları senden kıskanmalı
Kelebekler beraber kanatlanıp uçmalı
Güldüğün zaman yüreğimde güller açmalı
Sana olan bu sözlerim daima olmalı
Bizim sevgimiz sonsuzluk olmalı
Konuşmalarımız aşk kokmalı
Şiirlerimde sen olmalı
Gönlüm seninle dolup taşmalı
Ölüm sensiz olmamalı
Hayat ya seninle olmalı ya da hiç olmamalı..( GüneŞ )

309897_400017253342362_269681813042574_1561915_475701519_n.jpg

Geri