Düşüncesini Hakaret Etmeden Savunamayan İnsan

• Kullanıcı eliz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 4725 gün önce görüldü
Bazı hakaretlerin bazı insanlara cuk diye oturması yüzünden bazen kendimi hiç hakaret etmiş gibi hissetmiyorum bu karşı taraftan aldığım tepkilere göre şekilleniyor ama saygı çerçevesinde olan bir konuşmada hakarete başvuran kişi aciziyetinden yapıyordur bunu.

Bulunmaz hint kumaşı, çok zor bu ortamda öylesi..

Yanlışı tarif etmek için doğruyu anlatmak gerek...

Düşüncesini diye başlayan her cümle bana göre bir eleştiri cümlesidir.. Çünkü her öğrenim yada öğretim hareketi bir tür eleştiridir...

Eleştiri aslında bir kişinin bir metni yada sanatsal kişiliği, bir düşünceyi yada çıkarımı anlamaya, tanımaya, çözümlemeye çalışması ve bu sürecede kendisini katarak kendi zihin evresini zenginleştirmesi, kendi çıkarsama ve yorumlarını ortaya koymasıdır...

Bunu yapamadığı için, gerekli bilgi birikim ve donanımdan eksik kaldığı için bu hareketi ( Hakaret) bir bastırma yöneti olarak kullanan , Yalan ve dezenfarmasyonda sınır tanımayan kişidir..

Bilgi - İnanç - Eylem

isnan neden cahil insanla muhattap olurki..Peygamberimiz bile Cahil isnadan uzak durulmasını belirtiyor...ama insanoğlu işte

madalyonun diğer yüzünde "en naif adamı bile çileden çıkaran cahillerin" olmasıdır. öyle tehlikeli cahiller vardırki örnek veriyim derken bacınıza küfür eder ve kalkıp vurursunuz

düşncesini kabllendrmeye benmstmye çalışan sığ insn modeli

İletişim becerileri zayıftır. Günlük yaşantısında da pek sevilen sayılan birisi değildir. Belki bu durumun öfkesiyle sazı eline aldığında hakaret ederek insanlara sözünü geçirmeye çalışıyordur.

Yalnız ve ezilmiş karakterler.

Savunduğu fikir hakkında yeterince donanımlı değildir. Hakaret, onun için bir strateji ve kaçış yoludur.

Konu hakkında pek bilgisi yoktur o yüzden karşısındakine hakaret ederek kendini haklı çıkarmaya çalışır.

Başlık altında da cahil olduğunu kabul eden kimseyi bulamazsınız mesela. Herkes cahillere sallıyor da.

Bkz: Haklıyken haksız duruma düşme potansiyeli çok yüksek olan insan.

Acizlikmidir veya bilgisizlikmidir bilmiyorum lakin sinirlerimi kontrol etmekte zorlanırım dediklerimi ısrarla başka yerlere çekenlere karşı hakaret etme noktasına varacak şekilde sinirleniyorum.
Şu konuya yazan arkadaşlarında aciz veya bilgisiz olmadığına kefilim lakin elbet ki hakaret etmişsinizdir tartışırken yahu (:

Herkes Kendını egıtene kadar bu duruma dusmustur , Bılgısının bıttıgı yerde hakarete basvurur , cunku karsıdakını boyle sındırebılecegını sanır , ama yanılır

Anında başkalarının gözlerinden düşme yetenekleri vardır. :)

Geri