Düşüncelerine saygı duyuyorum ama katılmıyorum.

• Kullanıcı Run
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Hiç sevdiğiniz insan yok sanırım zıt düştüğünüz ?

Ben sana böyle düşündüğün için yapacağımı bilirdim ama konumum, konumun, eğitimim, çıkarlarım vsvsvs sebebiyle sadece saygı duyabiliyorum demenin kısa hali..

Herkese saygı duymak gibi bir şeyin söz konusu olması ilginç.
- Yaşına saygı duyuyorum. ( Şahsen duymam)

Yoo bilimsel bi ton paradoks var mesela.
Örn: Megalodonlar.
Bana ya da başkasına göre yaşamaları imkansız fakat henüz keşfedilememiş,gizem dolu Mariana çukuru varken "Mariana çukurunda çok orjinal bir fauna varlığından bahsediliyor,orada hala yaşıyor olabilirler" diyen birine pek ala başlıktaki ifadeyi kullanabilirim.
Çünkü onu çürütemem,çürütemezler.

İnsan ya sevdiğine, ya da korktuğuna saygı duyar. Saygı duyduğu kişinin fikirlerine de saygı duyar.

Saygı duymuyorsan, saygı da beklemezsin.
Sonra gidip orada burada ağlamamalısın o halde. Asıl samimiyetsizlik budur.
Herkes senin gibi düşünmek zorunda değil. İnsanların fikirlerine katılmıyorsan da saygı duymak zorundasın.

Forumdaki bazı şahsiyetler :
Düşüncelerine saygı duyuyorum ama katılmıyorum. Bir daha düşünme lütfen.

Bu başlıkta ağzımı eğdim, kusura bakmayın.

Eğer hayatında olan insana saygı duyuyorsan düşünceleriniz bir olmasada saygı duymaya devam edersin.

Samimiyetsizlik değil. Yanlış kullanım. Saygı duyulmaz. Tahammül edilir. Mongollar sürekli 'saygı' duyar kabul etmediği şeylere, yanlıştır.

Katılmayanin samimiyetsizligi görünen hangi düşünceye ayrıca :) katılmıyor karşı bir görüşü var mi ayni günümüz muhalefeti..

Samimiyetsizce kullanmaniz cumlenin samimiyetsiz oldugu anlamina gelmez. Cumlede sorun aramayin.

Katilmadigim bir dusunceye neden saygı duyacakmisim ki.

İnsan olmak bunu gerektiriyor çünkü .
Dünya uzetinde farklı düşünceler olabileceğini de idrak etmekten geçiyor.
Her cümleye katılıyorsunuz ya siz yalan soyluyorunuz ya da karşınızdaki.
Başka açıklaması yoktur çünkü.
Farklı düşünceler iyidir

Geri