Düşüncelerine saygı duyuyorum ama katılmıyorum.

• Kullanıcı Run
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Adabı muhaşeret kuralları, fikre saygı, ötekileştirmemek, ayrımcılığa düşmemek, anlayış, hoşgörü... Bütün bunlar vardır ve değerlidirler. Ancak bazı çok özel örnekler de vardır ki, düşüncesini söylediğinde kafasında silah patlatasın gelir. Öyle değil mi? öyle öyle.
Saygı deÄ£ildir o, tahammül etmedir.

Her insanın her konuda aynı düşünceye sahip olabileceğini kabul etmek doğru mudur değildir elbette. Hepimiz aynı ülkenin ya da toplumun insanı olsak da gördüğümüz eğitim, kültür, aile terbiyesi ve inançlarımız doğrultusunda farklı düşüncelere sahip olabiliyoruz.

Peki insanlar başkasının düşüncesine neden katılmak istemez ya da neden karşıt düşüncenin doğruluğunu kabullenmez? Bunun sebebi çok basit kendisinin savunmuş olduğu düşüncesi karşı tarafın düşüncesinden daha doğru olduğunu kabul ettiğindendir. Özellikle bir kimsenin başka kimsenin düşüncesine saygı göstermemesi, karşısındaki insana küfürlü konuşması veya aşağılamasının altında yatan etken şahsi fikrim yetersiz olması ve karşı tarafı çekemediğindendir. kendi düşüncesinden farklı bir düşünceye sahip yada kendi düşüncesinden daha fazla takdir alıp övülen kimse karşısında, kendi yetersizliğini gideremediğinden, karşı tarafa küfür ederek, hakaret ederek, kendini almış olduğu eğitim adı altında diploması ile egosunu tatmin etmektedir. Düşünce farklılığı insanların gelişim göstermesine vesile olması gerekirken bu tür insanlar yüzünden gelişim göstermek yerine yerinde saymaktadır.

Tam tersi bana samimiyeti çağrıştırıyor.
Kimse kimseyle aynı düşüncelere sahip olmak zorunda değil ama saygı duymayı öğrenmeli.
Ve bence bunu dile getirip, uygulayabiliyorsa çoğunluğun huzursuz edici tartışma kavramını kendince çözmüş demektir.

Düşüncelerine saygı duyuyorum ama katılmıyorum.
[ARGO]inşallah ölürsün[/ARGO]

Düşüncelerini saygılı bir şekilde sözcüklerimle yerden yere vururum. :)

Bizi ileriye taşıyacak olan düşüncelerin farklılıklardır. Herkes aynı şeyi düşünse, tartışılacak hiç bir şey kalmaz. Düşüncelerimiz %100 doğru olmayabilir. Bunun doğruluğu da ancak üzerinde konuşularak anlaşılabilir. Ha sen farklı düşünüyorsun diye de kimseyle iletişimini kesmeye de gerek yok o konuda konuşmazsın olduğu gibi kabul eder saygı duyarsın. Sağlıklı iletişimin en güzel hali senden farklı olanı olduğu gibi kabullen.

Yani diyor ki; sen bana bulaşma ve ben de sana bulaşmayacağım. Herkesin elindeki kendine...

Bence olabilecek bir olay samimiyetsizlik değil herkes aynı şeyi düşünmek zorunda değil.

Düşünme hakkına saygı duymak ile düşüncelerine saygı duymak çok farklı şeyler ve benle aynı şeyi düşünmeyeni ezer geçerim mantığı tam bir zorbalıktır.

Olgun görünmek, pozitif imaj vermek için yapılan politik söz. İçten içe belanı anıyordur. Trübünlere oynayan tipler genelde yapar bunu ya da cevabı olamayan demagoji ile durum toparlar. Ya da tartışmak istemiyordur.

bildiğin kurmuş durmuş
sallamış
neresine saygı duyacaksın

Boktan düşünceleri olan bir insana saygı duymam. İnsanların yaşına hiç saygı duymam, cinsiyetine de duymam.

Katılmıyor olduğun bir düşünceye saygı duymak bana hoş gelmiyor.
Ben katılmıyor olduğum düşünceye saygı göstermem.

Düşüncelere değil de, düşünme ve ifade etme özgürlüğüne saygı duyarım. :)
Yoksa zararlı fikirlerin saygı duyulacak bir yanı yoktur. Ancak bize ne kadar zıt gelirse gelsin, herkesin de en az bizim kadar fikirlerini özgürce ifade etme hakkı vardır. Kendimize hak gördüğümüzü başkasından esirgemek adaletsizlik ve haksızlık olur.

Benim kendi düsüncelerime saygim olmuyor bazen.
Ama gereklilik iste.

Benim bazen kendimden başkasının düşünüyor olmasına bile saygım olmuyor…

Geri