Düşmanıyla kanka olan insan.

S
  • Kullanıcı SiyahBeyaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Şu yaşıma kadar kimseye düşman gözüyle bakacak kadar kalbimi karartmadım. İkili insan ilişkilerinde elbetteki sorunlar, kırgınlıklar, kızgınlıklar oluyor; bu kaçınılmaz. Zaman zaman yanlış anlaşılmalardan kaynaklı sorunlar yaşıyoruz, kızıyor ve kızgınlığın verdiği fevrilikle düşman gibi algılanabilir. Ancak bana gelip konuşan, hataları düzeltmeye çalışan insana da kan davası güdemem.
Ben kin tutamıyorum ya.

son derece karektersiz yanına bucana yaklaştırmıcan dostluğundan bile tiksinilen insan. öyle insan olmaz olsun de get süprüntü

Birilerine düşman olmak, birilerinden nefret etmek aslında iyi bir şey değil arkadaşlar.
Yani düşünsenize biri size ağır iftiralar atıyor, kişilerin ilişkilerini dostluklarını mahvediyor ve siz o kişiden nefret ediyorsunuz ? Aaa olacak iş değil.Hemen bir Mevlana edasıyla kollarınızı açın, ve o kişiyi/kişileri öz kardeşiniz gibi bağrınıza basın.Zira ne halt yerse yesinler o zatlar pür-i pak (!) iken, siz nefret ettiğiniz için son derece zalim bir insan olursunuz.
Şimdi odanıza çekilin ve bir adet kuru ekmek, bir adet kuru soğan eşliğinde Tanrı'ya el açarak 'Bana seni gerek seni' deyin.

Dostunla düşman olabildigin gibi düşmanınla dostta olabilirsin. İkisi de farksız bence.

Denge politikası uyguluyordur.

Her an dengeler değişip yeniden başka ittifak içinde yer alabilir.

Bknz İtalya :)

Ya sen ne diyon namusuna dil uzatan insanlarin g.tlerinden ayrilmayan insanlari gordu bu gozler.Gerçi adam sonuna kadar hakliymis kadin hakkinda soylediklerinde de neyshe :p

hep bu kalın kırmızı çizgileriniz sizi mahveden
dostla düşman olmakta düşmanla dost olmakta mümkün bu hayatta

Geri