Duş almayıp sadece saçını yıkayan insan

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
Bu konuda ciddi anlamda beynim yanıyor. Bi kaç kişi tanıdım böyle saçını yıkayıp bedenini yıkamamanın nasıl bir açıklaması olabilir ya.

Görünen kısım temiz görünsün de gerisi çok önemli değil diye düşünüyor olabilirler mi acaba

• Kahkaha
Tepkiler: ne
çocukluk dönemindeki gibi pazar gününden pazar gününe yıkanan var hala : / bir insan duşa neden girmez. sabah uyanmak için olur, akşam gün yorgunluğu için olur. girin, girdirin.

Mümkün değil o suyun altına giriyorsam ıslanmam lazım.

plesk'in yazdigina guldum hahahah cidden oyleydi oncelerden. cocukken sacimiz yaglanmiyordu, kirlenmiyorduk sanki pek. o zamanlar farketmiyordu, ama sirf bu cocukluk ''aliskanlik''tan dolayi artik yikanmaya usenen ve dus almayi sevmeyen gencler/yaslilar var. iyi ki muslumanlar ve abdest olayi var, yoksa ebedi banyoya girmeyecek olan insanlar taniyorum

on topic: aksisini yapanlar da var. saclarini yikamayip, sadece vucudunu yikayanlar (malum, saclari her gun veya iki gunde bir sampuanlamak iyi degilmis diyorlar)

eskiden insanlar sevistikten sonra sadece avret yerlerini silerlermis.
en azından bunlar saçını yikiyormus

Bunu yazın sıcaklarda ferahlamak için dışardayken kafamı suyun altına tutmuşluğum var. Sonrası genelde su savaşı oluyordu zaten

• Beğen
Tepkiler: ne
eskiden insanlar sevistikten sonra sadece avret yerlerini silerlermis.
en azından bunlar saçını yikiyormus
bak ayipli konular, ama koyde cevrede gezerken cok cok eski evlerin durdugunu gormustum. tuvaletler evin disinda/yakinlarinda. o donem ''eskiden nasil banyo yapiyordular ki'' diye kafam karismisti. evin icinde banyo yok, oyle bir yer yok. diger yerler ise herkese acik alan. ozel diye bir sey yok yani. bizimkilere sormustum ve gulerek ''yikanmiyorlardi ki'' demistiler. temizleniyordular, ama farkli. e sonra aklima abdest/gusl olaylari geldi. yani ne zor olmaliydi o zamanlar diye. senin bu yazdigini gorunce ''AHA'' oldum. aydinlandim

bak ayipli konular, ama koyde cevrede gezerken cok cok eski evlerin durdugunu gormustum. tuvaletler evin disinda/yakinlarinda. o donem ''eskiden nasil banyo yapiyordular ki'' diye kafam karismisti. evin icinde banyo yok, oyle bir yer yok. diger yerler ise herkese acik alan. ozel diye bir sey yok yani. bizimkilere sormustum ve gulerek ''yikanmiyorlardi ki'' demistiler. temizleniyordular, ama farkli. e sonra aklima abdest/gusl olaylari geldi. yani ne zor olmaliydi o zamanlar diye. senin bu yazdigini gorunce ''AHA'' oldum. aydinlandim

köyde derken Türkiye'den bahsediyorsan çoğu evde her odanın içinde bulunan küçük tek kişilik hamam dolaplari vardır insanlar duslarini orada alırlar.
ortak bir banyo kültürü gelişmemiş o dönem köylerde, bir de aynı evde dört beş aile yaşadığından ebeveyn banyosu olarak kullanmışlar dolaplarını çünkü ailenin diğer fertlerine duyurmak ayıp bilinmiş.
ancak benim bahsettiğim daha çok eski dönem avrupasinda geçerli.

oralara medeniyet uğramamış. köyün en eski evlerinin içinde bile banyo var bizim buralarda.

images (9) (3).jpeg

bak bu mutfak versiyonu bir de bunun banyo versiyonu var
o dolap acilmadikca görülmez orada duş alindigi

Ekli dosyayı görüntüle 74136

bak bu mutfak versiyonu bir de bunun banyo versiyonu var
o dolap acilmadikca görülmez orada duş alindigi
Sedirlik o dedigin seyin adi.
Maketligin altina gizlenmis,maketligin kapagini actiginda,karsina küvet gibi bir sey cikar.
Bizim köyde öyleymis..hatta bir iki evde orjinal hali duruyor.

Simdi,eski köyler genelde bir cayirin kenarinda kurulurdu,suya kolay erisim icin.
Insanlar sabah kaltiginda hop,cayira batirirdi kendini.
Köy büyüdükce tabii,cesmeler olustu vs vs..eve güyüm güyüm su tasinirdi.
Ben simdi bunu niye anlattim?
Su terapidir.
Bol bol yikanin.

oralara medeniyet uğramamış. köyün en eski evlerinin içinde bile banyo var bizim buralarda.
o kadar da degil be. o zamanin banyo adetini bilmedigimden (gunumuzle kiyasla daha az yikandiklari kesin). edri'nin bahsettigi bu tek kisilik hamam dolabini gordum misal o eski evde. kucucuk bir yerdi. ufacik bir sandalye var, oturuyorsun ve yikiyorsun kendini. banyo oydu bazi evlerde. geri kalan evler konak eviydi zaten bizim koyde. banyo vardi yane.

Geri