Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Sedirlik o dedigin seyin adi.
Maketligin altina gizlenmis,maketligin kapagini actiginda,karsina küvet gibi bir sey cikar.
Bizim köyde öyleymis..hatta bir iki evde orjinal hali duruyor.
Simdi,eski köyler genelde bir cayirin kenarinda kurulurdu,suya kolay erisim icin.
Insanlar sabah kaltiginda hop,cayira batirirdi kendini.
Köy büyüdükce tabii,cesmeler olustu vs vs..eve güyüm güyüm su tasinirdi.
Ben simdi bunu niye anlattim?
Su terapidir.
Bol bol yikanin.
Herkes baska bir sey diyor iste.sedir bizde oturma alanına deniyor.
ben hamamlik diye biliyorum bunu.
genelde Karadeniz'de aileler çoklu yaşadığı için her odada hamamlik ve ocak var
kimseyi rahatsız etmeden dus alabilmek için yapıldığını biliyorum
odada suyu ısıt ve dusunu al.
bak ayipli konular, ama koyde cevrede gezerken cok cok eski evlerin durdugunu gormustum. tuvaletler evin disinda/yakinlarinda. o donem ''eskiden nasil banyo yapiyordular ki'' diye kafam karismisti. evin icinde banyo yok, oyle bir yer yok. diger yerler ise herkese acik alan. ozel diye bir sey yok yani. bizimkilere sormustum ve gulerek ''yikanmiyorlardi ki'' demistiler. temizleniyordular, ama farkli. e sonra aklima abdest/gusl olaylari geldi. yani ne zor olmaliydi o zamanlar diye. senin bu yazdigini gorunce ''AHA'' oldum. aydinlandim
Benim suan oturdugum ev savastan kalma, ust katindaki odalarda boyle bolmeler var eskiden o bolmelerde yatak ve elbise dolaplari varmis.Ekli dosyayı görüntüle 74136
bak bu mutfak versiyonu bir de bunun banyo versiyonu var
o dolap acilmadikca görülmez orada duş alindigi
Benim suan oturdugum ev savastan kalma, ust katindaki odalarda boyle bolmeler var eskiden o bolmelerde yatak ve elbise dolaplari varmis.