Dünyanın en büyük Atatürk portresi

• Kullanıcı aRMiNa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Hayatı Ve Anıları
Konu sahibi son olarak 2630 gün önce görüldü

Bilgi birikimi olarak en aşağıda ki kişi sensin, insanlara ayetlerle üstelik ezbere bilmediğin ayetlerde cevap vermen bana komik geliyor.

Açtığın kopyala yapıştır konularda seni yeterince rezil etmiştim ancak görüyorum ki akıllanmamışsın. İslamiyette ölüye saygı nedir biraz araştırman gerekiyor üstelik bu adam hayatını ülkesine adamış bir kişidir.
Ülkesine adayabilir ama İslam'a adamamış. Böylece kendisi ve çevresindekiler güzel işler yaptığını zannetmişler.
" Dünya hayatında, çalışmaları boşa gitmiştir, oysa onlar güzel iş yaptıklarını sanıyorlardı." (Kehf/104.ayet)
Ayrıca 'TAĞUT' kavramını iyice öğrenmeni tavsiye ederim.

Ülkesine adayabilir ama İslam'a adamamış. Böylece kendisi ve çevresindekiler güzel işler yaptığını zannetmişler.
" Dünya hayatında, çalışmaları boşa gitmiştir, oysa onlar güzel iş yaptıklarını sanıyorlardı." (Kehf/104.ayet)
Ayrıca 'TAĞUT' kavramını iyice öğrenmeni tavsiye ederim.

Ayetleri bile arama motorundan bulup kopyala yapıştır yapan birisinin "hayatını ülkesine adamış" cümlesini anlaması beklemek hatadır.

Tek yapabildiğiniz bu yani emek hırsızlığı

Ayetleri bile arama motorundan bulup kopyala yapıştır yapan birisinin "hayatını ülkesine adamış" cümlesini anlaması beklemek hatadır.

Tek yapabildiğiniz bu yani emek hırsızlığı
Atanın lehine bir ayet varsa sende kopyala yapıştır, ben sana izin veriyorum. Ama ayetlerin çoğu aleyhinde.

Atanın lehine bir ayet varsa sende kopyala yapıştır, ben sana izin veriyorum. Ama ayetlerin çoğu aleyhinde.

Bunları yazman-yazabilmeniz bile onun sayesinde ve bu ülkeye kattığınız hiç bir şey yok.
Ayetlerin peygamberlere gönderildiğini sanıyordum meğer size iniyormuş.

Oha kurtubanin yazisini ilk defa okumusum :/ ayetle hadisle ne anlatmaya calisiyosun ki acaba kullanmani gerektirecek bi durum yok ortada kafayi bozmayin..

Bunları yazman-yazabilmeniz bile onun sayesinde ve bu ülkeye kattığınız hiç bir şey yok.
Ayetlerin peygamberlere gönderildiğini sanıyordum meğer size iniyormuş.
Kur'an konusunda bilgin az.
İlk inen ayette 'OKU' emri Peygamberimiz'in(sav) nezdinde ümmetine inmiştir.
Sanmak, beraberinde gerçek dışılığı ve hatayı getirir.

Kur'an konusunda bilgin az.
İlk inen ayette 'OKU' emri Peygamberimiz'in(sav) nezdinde ümmetine inmiştir.
Sanmak, beraberinde gerçek dışılığı ve hatayı getirir.

Kuranın ilk emrine bile uymazken, kendinize müslüman demeniz biraz komik geliyor. Kuran Hz muhammede tebliğ edildiği iddia ediliyor siz ise aksini iddia ediyorsunuz tamamen komedi.

kurtuba çok merak ediyorum Ayetleri alıp kafana göre birilerinin üzerine yorumlayacak kadar Kuranı biliyor musun gerçekten soruyorum yani

Yok be yalcin.. Google amca ne güne duruyor.
Kepçe yine basladı. .

Yok be yalcin.. Google amca ne güne duruyor.
Kepçe yine basladı. .

ama bu kadar bildiğini söyleyen arkadaş Ayetleri kafalarına göre yoranların yanlış fetva vermeye kalkanların halini de okumuş olmalı yani yeri gelir liderlerde eleştirilebilirdir benim için ama bu kadarı da yani olamaz ya şeytan gibi de anlatmanın bir manası yok bizim dinimizce niceleri vardır ne ibretlikler vardır son nefesinde imanını kaybeden yada iman kazananlar ile bilemden ayetler gösterip karalamak bu kadarı da fazla yani dimi ama

kurtuba çok merak ediyorum Ayetleri alıp kafana göre birilerinin üzerine yorumlayacak kadar Kuranı biliyor musun gerçekten soruyorum yani
Gelişi güzel ayet yazılmaz veya söylenmez. Ahirette her söylediğinin, her yazdığının, her davranışının hesabı vardır. Hesaba da ne Peygamberimiz(sav) ne M.Kemal ne Firavun çekecek. Bu sayılanları da beraber tüm insanları ve cinleri hesaba Allah çekecektir.

" Sana dağları sorarlar; de ki: 'Rabbim onları ufalayıp savuracak, yerlerini düz, kuru bir toprak haline getirecek; orada ne çukur, ne tümsek göreceksin. O gün, hiçbir tarafa sapmadan bir davetçiye uyarlar. Sesler Rahman'ın heybetinden kısılmıştır; ancak bir fısıltı işitirsin." (Taha/105-108.ayetler)

"Cebrail ve meleklerin dizi dizi durdukları gün, Rahman olan Allah'ın izni olmadan kimse konuşamayacaktır. Konuştuğu zaman da doğruyu söyleyecektir." (Nebe/38.ayet)

Evet, Allah'ın izniyle tefsirleriyle beraber biliyorum, hatırlamadığım zaman tefsirlere göz atarım. Böyle yapmazsak sorumlu oluruz. Allah(c.c.) eksiklerimizi af etsin(amin). Çünkü kuluz.

"Ey insan ve cin toplulukları! Sizin de hesabınızı ele alacağız." (Rahman/31.ayet)
Allah hepimizi o günün dehşetinden korusun.

ama bu kadar bildiğini söyleyen arkadaş Ayetleri kafalarına göre yoranların yanlış fetva vermeye kalkanların halini de okumuş olmalı yani yeri gelir liderlerde eleştirilebilirdir benim için ama bu kadarı da yani olamaz ya şeytan gibi de anlatmanın bir manası yok bizim dinimizce niceleri vardır ne ibretlikler vardır son nefesinde imanını kaybeden yada iman kazananlar ile bilemden ayetler gösterip karalamak bu kadarı da fazla yani dimi ama
Son nefes konusu nazik bir konudur. O'nu Allah bilir. Son nefes gelene kadar, yarına ne hazırladığına bakacaksın.
"Ey inananlar! Allah'tan sakının; herkes yarına ne hazırladığına baksın; Allah'tan sakının, çünkü Allah işlediklerinizden haberdardır." (Haşr/18.ayet)

" Doğrusu Rablerinin azabından kimse güvende değildir." (Mearic/28.ayet)

"Sizden bir kimse cennet ehlinin amellerini öyle işler ki, kendisi ile cennet arasında sadece bir arşın mesafe kalır; derken kitabın hükmü ön plana çıkar ve o kimse bu sefer cehennem ehlinin amellerini işlemeye başlar ve cehenneme girer. Yine bir kimse cehennem ehlinin amellerini öyle işler ki, kendisi ile cehennem arasında sadece bir arşın mesafe kalır; derken kitabın hükmü ön plana çıkar ve o kimse cennet ehlinin amellerini işlemeye başlar ve cennete girer." (Bu hadis, Nesaî hariç bütün kütübü sittede geçmektedir. bk. Kenzu’l-Ummal, h. No: 576).

Sırat-ı müstakim yolda yaşamaya çalışırız ama sonumuz belli değildir. O yüzden şu dua ayetini söyleriz.

"Rabbimiz! Bizi doğru yola erdirdikten sonra kalblerimizi saptırma, katından bize rahmet bağışla; şüphesiz Sen sonsuz bağışta bulunansın." (Al-i İmran/8.ayet)

Tamam işte neyse ne. "Ay ama Atatürk de eleştirilir, "Kemalistler de çok fifi" falan diye konuşmanıza forum müsaade edebilir. Ülkeyi kurana hakaret serbest, yıkana "yanlışsın" demek suç olabilir. Fakat benim bu densizliğe küfürle karşılık vermeme de engel değil. Sadece buradan da değil. Gelir misafirim olur çayınızı içer dayağınızı yersiniz isterseniz. Bizim kaybedecek bi şeyimiz kalmadı. Forum beni kalıcı da banlayabilir. Ama kendinize sövdürmüş olursunuz sonuçta. Bunu aleni yaparım. Özelden de yapmam. O nedenle kendinize ve sevdiklerinize sövülmesin istiyorsanız Atatürk lafını abdestsiz almayacaksınız ağzınıza. Sorusu olan?

Tamam işte neyse ne. "Ay ama Atatürk de eleştirilir, "Kemalistler de çok fifi" falan diye konuşmanıza forum müsaade edebilir. Ülkeyi kurana hakaret serbest, yıkana "yanlışsın" demek suç olabilir. Fakat benim bu densizliğe küfürle karşılık vermeme de engel değil. Sadece buradan da değil. Gelir misafirim olur çayınızı içer dayağınızı yersiniz isterseniz. Bizim kaybedecek bi şeyimiz kalmadı. Forum beni kalıcı da banlayabilir. Ama kendinize sövdürmüş olursunuz sonuçta. Bunu aleni yaparım. Özelden de yapmam. O nedenle kendinize ve sevdiklerinize sövülmesin istiyorsanız Atatürk lafını abdestsiz almayacaksınız ağzınıza. Sorusu olan?

Küfür etmeden oluşturduğun her paragraf için seni öpesim geliyor climax.

atatürk bölümüne modluğa başvursana. :u1:

Geri