Dünyanın en büyük Atatürk portresi

• Kullanıcı aRMiNa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Hayatı Ve Anıları
Konu sahibi son olarak 2629 gün önce görüldü

53fc9b89f97adb0770661622.jpg

Dünyanın en büyük Atatürk portresi 6 bin kişiyle birlikte Anıtkabir’de,

Ata’nın huzurunda oluşturuldu. Büyük Taaruz’un yıl dönümü olan 26 Ağustos’ta, on binler aslanlı yoldan geçerek Ata’nın huzuruna ulaştı.

Bayrak alanında açılan kayıt masalarında, etkinlikte yer almak için kayıt yaptıran ilk 6 bin kişi tarihe geçen bu portrede yer aldı.

REKOR ANKARA’DA

Sabah erken saatlerde Anıtkabir’de uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlardan şanslı olan ilk 6 bin kişiye girişte “Anıtkabirdeyiz” mührü basıldıktan sonra katılımcılar kendilerine verilen numaralarla yerlerine geçerek yaklaşık 30 dakika boyunca hareketsiz bekledi.

Yenimahalle Belediyesi’nin de katkıda bulunduğu etkinlikte helikopter ile havadan çekilen görüntülerle ölümsüzleşti.

Portre’de yer alan 6 binin haricinde 4 bin vatandaşta etkinliği izlemek için Anıtkabir’i ziyaret etti. Yaklaşık 3,5 saat süren etkinliğin sonunda elleriyle kalp işareti yapan gönüllüler helikoptere poz verdi.

10 Kasım 2012 yılında İzmir’de 2 bin 400 kişi ile başlayan proje, 2013 yılında Bursa’da 5 bin 990 kişi ile rekor kırmıştı.

Bu kez 6 bin kişiyle Anıtkabir’de başlatılan etkinlik yeni bir dünya rekoruna imza atarak Guinness Rekorlar Kitabı’nda yer aldı.

Atatürk sevgisini her konuşmasında dile getiren Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a ve etkinliğe destek veren yetkililere teşekkür eden gönüllüler, teşekkürlerini alkışlarla göster.

Ölmüş bir 'atanın huzuru' ne demek?

"Hiç akletmez misiniz?" (Yasin / 62.ayet)
"Hiç yaratan yaratamayana benzer mi? İbret almaz mısınız?" (Nahl /17.ayet)

bu kutubanın sürekli olarak atatürk içerikli konularda hortlayıp ayetli mayetli bir şeyler ima etmesi bi tek beni mi rahatsız ediyor. aynısını climax yapsa 10 kere banladıydınız adamı.

bu kutubanın sürekli olarak atatürk içerikli konularda hortlayıp ayetli mayetli bir şeyler ima etmesi bi tek beni mi rahatsız ediyor. aynısını climax yapsa 10 kere banladıydınız adamı.

Eleman içinde ki mücahidi öyle besliyor işte .. :cici:

Sana, tarafını hatırlatınca sonra 'iftira ediyorsun' deme.

Be hey idraksız sen beni Müslümanlara karşı Yahudi ve Hristiyanları savunmakla suçlayıp iftira atmıştın ..
Bu konuda ki resimde Yahudi ve Hristiyanlar mı var ?
Oradakiler de senin benim gibi Müslümanlar ..
Yaptıkları yanlış ya da doğru tartışılır ama bir başka konuda emri bil maruftan caka satıp sonra da gelip burada bu tavırlarınla irşadın i'sini bile yapamazsın ..
Senin daha çok pişmen olgunlaşman lazım ..
Hani Kuran'dan ayetler verip duruyorsun ya bak bu ayet de sana gelsin ..

(İsrâ Suresi), 53. Ayet
. Kullarıma söyle: (İnsanlara karşı) en güzel sözü söylesinler. Çünkü şeytan aralarını bozar. Çünkü şeytan insanın apaçık bir düşmanıdır.

Bu ayeti sadece bu konu için değil genel tavrın üzerine hatırlatıyorum .. Sen ben sevmeyiz ama M.Kemal'i seven milyonlarca insan varken ölüp gitmiş bir adama saldırmakla hiç bir kazanç elde edemezsin aksine arada ki uçurumu açar nefreti arttırırsın .. O yüzden bilmiş tavırlarını ve kibirli hallerini bir kenara bırakıp adam gibi irşad yapmanı salık veririm ..

Be hey idraksız sen beni Müslümanlara karşı Yahudi ve Hristiyanları savunmakla suçlayıp iftira atmıştın ..
Bu konuda ki resimde Yahudi ve Hristiyanlar mı var ?
Oradakiler de senin benim gibi Müslümanlar ..
Yaptıkları yanlış ya da doğru tartışılır ama bir başka konuda emri bil maruftan caka satıp sonra da gelip burada bu tavırlarınla irşadın i'sini bile yapamazsın ..
Senin daha çok pişmen olgunlaşman lazım ..
Hani Kuran'dan ayetler verip duruyorsun ya bak bu ayet de sana gelsin ..

(İsrâ Suresi), 53. Ayet
. Kullarıma söyle: (İnsanlara karşı) en güzel sözü söylesinler. Çünkü şeytan aralarını bozar. Çünkü şeytan insanın apaçık bir düşmanıdır.

Bu ayeti sadece bu konu için değil genel tavrın üzerine hatırlatıyorum .. Sen ben sevmeyiz ama M.Kemal'i seven milyonlarca insan varken ölüp gitmiş bir adama saldırmakla hiç bir kazanç elde edemezsin aksine arada ki uçurumu açar nefreti arttırırsın .. O yüzden bilmiş tavırlarını ve kibirli hallerini bir kenara bırakıp adam gibi irşad yapmanı salık veririm ..
"Ey inkarcılar! Şimdi Lat, Uzza ve bundan başka üçüncüleri olan Menat'ın ne olduğunu söyler misiniz?" (Necm / 19-20.ayetler)
Kur'an Mekkeli müşriklerin putlarına mı saldırıyor?

"Ey inkarcılar! Şimdi Lat, Uzza ve bundan başka üçüncüleri olan Menat'ın ne olduğunu söyler misiniz?" (Necm / 19-20.ayetler)
Kur'an Mekkeli müşriklerin putlarına mı saldırıyor?

Forumda ki en bilgisiz ve mantığı bozuk tiplerdensin .. Verdiğin örnek bile o kadar zayıf ki bazen senin için üzülüyorum ..
Birincisi Kuran'ın üslubu senin üslubun gibi saldırgan değildir ..
Ve ikincisi ; madem ayetle nefsini karşımda ezilmekten kurtarma derdine düşeceksin bari Tebbet suresini örnek göstersene idraksız .. Bak orada yüce Rabbimiz Ebu Leheb'i ve karısını nasıl da lanetliyor .. Gerçi onu da örnek göstersen arada yine kocaman bir fark olacaktı zira M.Kemal Müslümanlara savaş açmadı, kimsenin yoluna dikenli çalılar atmadı, kimsenin üzerine hayvan işkembesi bırakmadı, onun mücadelesi sen ve senin gibi dini hurafeler çöplüğüne çeviren ve yozlaştıran yobazlara karşıydı .. Bazı yaptırımlarında da haddi aşmıştır eleştirilir ki bende eleştiririm ama senin gibilerinin tarzıyla değil ..
Misal Karesi beyliği bile kopyala yapıştır ezberleriyle bile senden çok daha faydalı millete ..
Bak şu forumda ki ateistleri komünistleri dinsiz imansız olarak gördüğün kimselere seslensen " bakın millet size İslamı anlatacağım " desen seni katiyyen kaale almazlar ama beni bir çoğu dinler çünkü senin gibi onların değerlerine saldırarak onları nefret ettirerek değil elimden geldiğince ılımlı bir dil ile irşad yapma gayreti içerisinde olmuşumdur hep ..
Sen ve benzerlerinizin forumda esamesi gözükmezken bu forumda dini konular ile alay eden nice arkadaş zamanla o üsluplarını beni üzmemek adına bıraktıklarına şahidimdir ..
İnanmazsan Oggy climax XasthuR feveran gibi üyelere de sorabilirsin ..
Vallahi sizin ardınızı toplamaktan yoruluyorum bazen .. Bırak len artık ölüp gitmiş adamların naaşına saldırma huyunu da millete güzel bir dille anlat inandığın dini .. Ha ama kimseye iftira atmadan ..

kurtuba
Herseyden nemalaniosun be abi , senin tezine aykiri kim ne soylese hemen "ejnebi" damgasi vuruosun
bide yapboz oynar gibi , ve hic alakasida olmamasiyla birlikte durmadan herseye bir ayet ile cevap veriosun
Tamam sitedede bunlari yapan arkadaslar var inandigi kutsal kitapdan belgelerle geliyorlar , ama sen nezaman beynini kullanarak bi cevap verdin ? Nezaman bir konuya herhangi ŞEYH in penceresinden bakmadan muhakeme yapip cevap verdin ?

Neden bi sise cam sil icmis gibi geziosun solermisin ? Ataturkle ilgili bir konuda pekala dini bir uslupla yazi yazarsin , ama tutupda "hic yaratan yaratamayana benzermi" die ayet paylasiosun
eee ? Kim "ataturk allahtir" dediki burda.

Atatürkü eleştirebilirsin tayyip erdoğanı bahçeliyi alparslan türkeşi yada başka lideri ama küfretmek hakaret etmek doğru değil bu saydıklarımın hepsinin seveni var genellikle bu konulara girmiyorum profesörler daha bilgili kişiler aydınlatsın

Kemalistlerin başarabildiği en büyük
icraat bu,
Dünyanın en büyük köprüsünü, havaalanı,
Hastanesini yapmaksa başkalarına düşer,
Yav insanlığa milletimize faydalı
bişiler yapında bizde aferin diyelim

Devletimin kurucusuna hakaret etmem ben
İftira etme.
Benim sözüm,
Boş işlerle uğraşan Kemalist lere

Ölmüş bir 'atanın huzuru' ne demek?

"Hiç akletmez misiniz?" (Yasin / 62.ayet)
"Hiç yaratan yaratamayana benzer mi? İbret almaz mısınız?" (Nahl /17.ayet)

Bilgi birikimi olarak en aşağıda ki kişi sensin, insanlara ayetlerle üstelik ezbere bilmediğin ayetlerde cevap vermen bana komik geliyor.

Açtığın kopyala yapıştır konularda seni yeterince rezil etmiştim ancak görüyorum ki akıllanmamışsın. İslamiyette ölüye saygı nedir biraz araştırman gerekiyor üstelik bu adam hayatını ülkesine adamış bir kişidir.

Devletimin kurucusuna hakaret etmem ben
İftira etme.
Benim sözüm,
Boş işlerle uğraşan Kemalist lere

sen kemalistleri boş işlerle uğraşan olarak ifade edebiliyorsan benim de seni bi dediği bi dediğini tutmayan ak troll olarak ifade etmem rahatsız etmez umarım.

sen kemalistleri boş işlerle uğraşan olarak ifade edebiliyorsan benim de seni bi dediği bi dediğini tutmayan ak troll olarak ifade etmem rahatsız etmez umarım.

Çelişkilerimi gösterirsen kabul ederim
rahatsız olmam
Bilakis memnun olurum
Hatamı düzeltmeye çalışırım

Çelişkilerimi gösterirsen kabul ederim
rahatsız olmam
Bilakis memnun olurum
Hatamı düzeltmeye çalışırım

Mesela dunyanin en buyuk koprusu Turkiye'de degildir.
Ayrica buyuk havaalani yapmak bir sey degil, gelen turist sayisinda ki dususu kapanan otel sayisindan bile anlayabilirsin.
Kemalistler ise savastan cikan bir ulkede ucak uretecek noktaya gelmistir.

Mesela dunyanin en buyuk koprusu Turkiye'de degildir.
Ayrica buyuk havaalani yapmak bir sey degil, gelen turist sayisinda ki dususu kapanan otel sayisindan bile anlayabilirsin.
Kemalistler ise savastan cikan bir ulkede ucak uretecek noktaya gelmistir.

Yav
Sizin anlayışınıza hastayım valla
Ben en büyük havaalanı, köprü hastane
derken, Türkiye'de yapılanları,
ak partinin yaptıklarını kastetmedim,
Cümlede öyle bişi yok

En büyükle övündüğünüz şey
Yol hastane köprü olsun
demek istedim

Yav
Sizin anlayışınıza hastayım valla
Ben en büyük havaalanı, köprü hastane
derken, Türkiye'de yapılanları,
ak partinin yaptıklarını kastetmedim,
Cümlede öyle bişi yok

En büyükle övündüğünüz şey
Yol hastane köprü olsun
demek istedim

Demek Norvec'teki kopruyu ya da Isvivrede ki en buyuk hastahaneyi kemalistler yapmadi diye sucladiniz. Suclamadiysaniz hesabinizi baskasi kullaniyor cunku sayfadaki mesajda kemalistleri bos isler yapmakla itham ediyorsunuz.

Demek Norvec'teki kopruyu ya da Isvivrede ki en buyuk hastahaneyi kemalistler yapmadi diye sucladiniz. Suclamadiysaniz hesabinizi baskasi kullaniyor cunku sayfadaki mesajda kemalistleri bos isler yapmakla itham ediyorsunuz.

Kelimelerin kifayetsiz kaldığı an,
Yav sen
ne diyorsun?
En büyük hastane yol yapmadılar
diye suçlamıyorum, nerden çıkardın bunu?
Dünyanın en büyüğü diye sevindiğiniz şeyin
Çocukların yaptığı 19 mayıs hareketlerinden farkı yok
Bununla övündüğünüze şaşıyorum

Kemalistlerin başarabildiği en büyük
icraat bu,
Dünyanın en büyük köprüsünü, havaalanı,
Hastanesini yapmaksa başkalarına düşer,
Yav insanlığa milletimize faydalı
bişiler yapında bizde aferin diyelim

Kelimelerin kifayetsiz kaldığı an,
Yav sen
ne diyorsun?
En büyük hastane yol yapmadılar
diye suçlamıyorum, nerden çıkardın bunu?
Dünyanın en büyüğü diye sevindiğiniz şeyin
Çocukların yaptığı 19 mayıs hareketlerinden farkı yok
Bununla övündüğünüze şaşıyorum

Azizim ilk mesajina sadik kalmanizi oneririm.
Ilk mesajda kemalistleri bos isler yapmakla sucladiniz. Ikinci mesajda havaalani kopru ve hastahaneleri baskalarinin yaptigini soyluyorsunuz.
Baskalari sozunuz ile ingilizler veya almanlari kastetmiyorsunuz AKP 'yi kastediyorsunuz.

Daha ne kadar sacmalayacaksiniz merak ediyorum.

Geri