Dünya'da Din Kavramı Olmasaydı Neler Olurdu?

Konu sahibi son olarak 2339 gün önce görüldü
Arkadaşa biri felsefe dersi versin o zaman. Sözüm forsetiye.

İnsanlar kendini dine bağlıyorda noluyor?
Kendine verilen aklı değilde sanki aileden miras kalmış gibi hiç sorgulamadan o dine inanan insanlar var. Sözüm ona din kavramı olmasaydı insanlar akıllarını,sorgulama yeteneklerini,düşünme yeteneklerini,beynin eleştiri kavramını kullanıyor olurdu

din iyi ki var. bir nebze şebelebeklerin aklına gelince bir dur geliyor kendilerine

Bilimsel konularda dindar üyelerin yorumlarını cahillik önyargısıyla eleştirirken
İslamla ilgiliendirilebilecek konularda ise sizden söz sırası gelmiyor..
Hani siz inançsız olduğunuz için zekiydiniz, niye bu konulara tenezzül ediyorsunuz o zaman diyor sanırım.

işine gelmez kardeş işlerine gelmez Bilim ise konu biz konuşuruz diyorlar inannçlıların fikirleriyle bilim konuşulamaz diyorlar sonra din tartışmalarında da inançları olmadıkları halde tartışmaların içindeler hep nedense:D

Dinsiz arkadaşlarda din konusunda uzak dursunlar o halde böyle şeyler söyletecek kadar saçamsınız ya Dinden size ne ozaman lan(inançsız bazı laf anlamazlaradır sözüm)

ahlakı ve terbiyeyi dine bağlayan zatların neler yapabileceklerini kestiremedim şu an :asd:

Din toplumlari kontrol altında tutmak için muhakkak toplumdan silinmemesi gereken bir olgu, ben tecavuz etmem @climax tecavuz etmez ama sen cennette sarap akan selalerin yanında hurilerle birlikte olacağını söylediğin an, din olgusunu sildigin an toplumdan o adam tecavuz eder. Hani o adam var ya. O.

Din toplumlari kontrol altında tutmak için muhakkak toplumdan silinmemesi gereken bir olgu, ben tecavuz etmem climax tecavuz etmez ama sen cennette sarap akan selalerin yanında hurilerle bdsm yapamayacagini söylediğin an, din olgusunu sildigin an toplumdan o adam tecavuz eder. Hani o adam var ya. O.

hay allah biz yine yayan kaldık desene :(

Harun ve Cli, İslamı anlamak niyetinde olmadığınızın zaten herkes farkında buraya kadar bir sıkıntı yok ama BENİM İNANCIMLA DALGA GEÇMEYE BAŞLADIĞINIZ AN KÜLAHLARI DEĞİŞİRİZ ARKADAŞLAR ..

Harun ve Cli, İslamı anlamak niyetinde olmadığınızın zaten herkes farkında buraya kadar bir sıkıntı yok ama BENİM İNANCIMLA DALGA GEÇMEYE BAŞLADIĞINIZ AN KÜLAHLARI DEĞİŞİRİZ ARKADAŞLAR ..

Hocam dalga yok estağfurullah saçma sapan şeylere hadi ateistler bunuda aciklayin vs dendigi zaman bir ateistin gocundugunu gordunuz mu?

Ayrica ben fikihi elestiriyorum, islami elestirmek haddim degil. Ama bu fikih kirli. Kabul edelim k
i.

Konuya gelince, milyarlarca insana ALLAH korkusu ve sevgisi aşılanmaya çalışıldığı halde bu kadar başarısızken bir de inançlarımız olmasaydı çoktan bitirmiştik birbirmizi ..

Hocam dalga yok estağfurullah saçma sapan şeylere hadi ateistler bunuda aciklayin vs dendigi zaman bir ateistin gocundugunu gordunuz mu?

Ayrica ben fikihi elestiriyorum, islami elestirmek haddim degil. Ama bu fikih kirli. Kabul edelim k
i.

İşte bilmediğiniz konularda sıçrama yapıyorsunuz .. DALGA geçtiğiniz cennet nimetleri huriler filan hepsi KURAN'DA yazar, zaten fıkıhın kaynağı da Kuran'dır ama öyle gangbanler, bdsmler filan diye size yakışmayacak çıkarımlara girerseniz ortada bir saygı kalmaz ki ben burada ateistlerle dalga geçmiyorsam ki geçmem sizden de bunu beklerim ..

bazıları din olmayınca kanunlar kalkacak sanıyor :D hiçbir ateist eline geçirdiği ilk adamı kesmiyor merak etmeyin. kurallar, kanunlar yine olurdu. din insanların hareketlerinde ne kadar payı olan bir kavram ki? sözde birçok insan bir dine inanmakta ama dininin sınırları içerisinde yaşayan insanlar yok. adam müslümanım der ama adam öldürür, müslümanım der ama faiz yer, müslümanım der ama 5 vakit namazını kılmaz. çoğu insan zaten din kavramına göre hareket etmediği için pek bir şey değişmezdi bence. din kavramının olmaması tehlikeli hatta bana göre, insanlar bu sefer tapmak için çok farklı şeylere yönelirlerdi, birbirimize tapabilirdik örneğin. insanlar bu şekilde bir toplumsal bağlılığa ihtiyaç duyuyor, çünkü insan sosyal bir hayvan, koyun sürüye uymak istiyor. sürü ortak özellikler yaratmalı ki birlikteliklerini kanıtlayan ve güçlendiren belli bir olgu olsun, bu islam olur, budizm olur başka dinler olur.
dünya'da işler din kavramı ile ilerlemediği için sadece toplu halde oluşan dini hareketler dışında pek bir şey olmazdı, din sömürüsü olmazdı ama başka bir şekilde insanlar yine benzer şekilde sömürülürdü, toplanır ve savaştırılırdı.
önemli olan ahlaki değerler, etik değerler. bunları verebildiğiniz her insan hangi dinden olursa olsun iyi bir insandır. böyle insanlar olursa eğer bütün dünyada o zaman dünyamız çok güzel bir yer olur işte. cihat ile değil.

İşte bilmediğiniz konularda sıçrama yapıyorsunuz .. DALGA geçtiğiniz cennet nimetleri huriler filan hepsi KURAN'DA yazar, zaten fıkıhın kaynağı da Kuran'dır ama öyle gangbanler, bdsmler filan diye size yakışmayacak çıkarımlara girerseniz ortada bir saygı kalmaz ki ben burada ateistlerle dalga geçmiyorsam ki geçmem sizden de bunu beklerim ..

Yanlis biliyorsam düzeltin, cennette huri oldugu soylenir kuranda yazar ama 77 tane demez.

Fikihin kaynagi kurandir ama gununuzdeki fikih Sayin Eliacik in da tabiri ile Huseyin'i susuz birakanlarin, 40 ta 1 cilerin fikihidir. Ne zaman kim tarafindan yazildigi belli olmayan, Hz.Muhammed in olup olmadigi bile bilinmeyen hadisler uzerinden yaratilan bir fikihtir.

Gangbang, Bdsm kismi isin mizahi hocam. Oyle seylerin soylenmedigini herkes bildigi icin rahatca mübalağa yaptım. Dalga gecmek olarak algilaniyorsa kusura bakmayin lakin dedigim gibi benim tum eleştirilerim mevcut islam fikihinadir islama degi

Geri