Dünya'da Din Kavramı Olmasaydı Neler Olurdu?

Konu sahibi son olarak 2338 gün önce görüldü
Sokakta birbirimizi acımasızca becerirdik.

bundan biraz daha güzel olurdu ama çok daha güzel bir dünya olurdu demiyeceğim.

insan olmasaydı deseydin daha çok daha güzel bi dünya olurdu derdim.

Herkes eline ilk geçirdiğini keserdi. :T:

Insanlar bir sekilde yine de etik kurallari olustururdu. Daha kolay mi daha zor mu olustururlardi bu etik kurallarini bilemiyorum.

Herseye ragmen insanlar yine de bir inanc sistemi kesinlikle olustururlardi, belki de cok farkli seylere de inanilirdi, daha fazla cesit olurdu. Cok da birsey degisir miydi, emin olamadim :)

Dünya'da din kavramı var da ne oluyor ki ? Din demek inanç demek.Bazı şeylere kendini kısıtlama demek ama aksine günden güne dinsizleşen bir dünyada yaşıyoruz.

hiç olmasaydı ne olurdu bilemem ama şu saatten sonra olmadığı ortaya çıksaydı bir dine mensup kişilerin hepsi kelimenin tam anlamıyla "coşardı"

Ülke, millet, devlet, kural ve ahlak olmazdı. Çete savaşları olurdu. Her insan ölüm makinası olarak doğardı. Toprak ve azık hırsı hat safhada olurdu. İnsanlar sürekli gerilla savaşı içerisinde olurdu. Bu meşguliyet, teknoloji ve tıp alanındaki ilerlemeyi engellerdi. İnsanlar ya açlıktan, ya savaştan, ya da grip gibi hastalıktan ölüyor olurdu. Dünyanın nüfusu 1-2 milyonu geçemezdi.

Din Ahlaksızlık getiren artı bir şey değildir doğru kullanıldığıda yaşandığında ahlak getirir

peki bir soru ben sorayım ahlak kuralları olmasaydı dünya nasıl bir yer olurdu yada toplum kuralları olmasaydı ?

Din toplum kurallarını silen bir şey değildir doğru kullanıldığında toplum oluşturur

Din olmasaydı toplumlar nasıl oluşurdu yada kültür emsela Ateistlerin ayrı bir Ülke kurduğunu gördünüz mü sayısının çoğaldığını hatta bi hayli fazla olduğunu iddia eden aydın diye nitelenen kesim varmış ya bir kültür toplum yada Ülke olabildi mi bu güne kadar bu cevaplıyor olmalı durumu

En azından dinin sömürüsü olmazdı

Tanrıların yerine, iktidar sahibi insanlar geçer ve kanun koyucu sıfatlarla bugün olabilenden kat be kat daha fazla etki altında tutarlardı insanları.
Kuzey Kore liderini görünce kendinden geçercesine ağlayan ateist halkı örneğini göz önüne getirebilirsiniz.
Herşeye rağmen bugünkünden daha küçük ve birbirinden uzak populasyonlar olarak yaşardık.
Savunma sanayi kat be kat gelişmiş olurdu ve modern toplumlarla diğerleri arasında ki uçurum daha daha büyük olurdu.

Ps: Varsayımlarımdan ibarettir..

Eğer din kavramı olmasaydı başka bir kavram olurdu ama olurdu niyesi şudur;

Öncelikle dinlerin varlığını kabul etmediğimizi düşünelim o zaman bugüne kadar gelen dinlerin ve kurallarının insanlar tarafından oluşturulduğunuda otomatik olarak kabul etmemiz gerekecek. Yani dinlerin antikabulünde biz insanların dizayn ettikleri yaşam biçimlerine göre yaşadığımız görülecek. Bu da mevzunun bir kavram inanışı olmadığı insanın belli bir kurallar dizinine sahip olduğunu gösterir. Yani din yoksa zaten şu an yaşadıklarımız bir kavramın yok olmasıyla çok bir şey değişmiyeceğinin kanıtı olacaktır.Din varsa zaten ordan sonrası başka tartışmaya girer öyle bir konu olursa orda da ona bir şeyler yazarız.

(öncelikle diye başlamıyım kusura bakmayın sonra anlatacağım bir şey yok. Ayrıca böyle antikabul, dizayn gibi denişik kelimeler kullandım yazıdan onu da çok şey yapmayın eyvallah.)

Eğer din kavramı olmasaydı başka bir kavram olurdu ama olurdu niyesi şudur;

Öncelikle dinlerin varlığını kabul etmediğimizi düşünelim o zaman bugüne kadar gelen dinlerin ve kurallarının insanlar tarafından oluşturulduğunuda otomatik olarak kabul etmemiz gerekecek.

Şurda kopuyosun konudan, sen burdan sonraya din kavramı tamamen çürütülseydi neler olurdu? sorusuna cevap veriyorsun, dinlerin tanrı tarafından oluşturulmayıp insanlar tarafından var edilmesine cevap veriyorsun...
Hayır soru o değil, soru din kavramı olmasaydı neler olurdu?

Yani dinlerin antikabulünde biz insanların dizayn ettikleri yaşam biçimlerine göre yaşadığımız görülecek. Bu da mevzunun bir kavram inanışı olmadığı insanın belli bir kurallar dizinine sahip olduğunu gösterir. Yani din yoksa zaten şu an yaşadıklarımız bir kavramın yok olmasıyla çok bir şey değişmiyeceğinin kanıtı olacaktır.Din varsa zaten ordan sonrası başka tartışmaya girer öyle bir konu olursa orda da ona bir şeyler yazarız.

(öncelikle diye başlamıyım kusura bakmayın sonra anlatacağım bir şey yok. Ayrıca böyle antikabul, dizayn gibi denişik kelimeler kullandım yazıdan onu da çok şey yapmayın eyvallah.)

Burda da insanın toplumsal yaşamın gerektirdiği kuralları taşıyarak var olduğu imasında bulunuyorsun, hayır tecrübeyle geliştirilen karakteristik edinimleri var insanın.. Buna kısa dönemli deneylerle bile ispat yapılabilir.

güzel cevaplar yine de tenks

Öncelikle sorunun din kavramı olmasaydı ne olurdu? sorusunu anladığımı düşünüyorum ama sadece kavram tartışması gibi basite indirgenmiyeceğini düşündüm. Yani meseleyi sadece kavrama indirgersek mevzuyu "din" ismi üzerinden sürdürebiliriz sadece diye düşündüm ama yanlış düşünmüş olabilirim normaldir.

Diğer mevzuda ise muhakkak ki tecrübe olacaktır zaten her şey doğuştan paket halinde gelseydi tek tip insan düşünce biçimi olurdu burada mevzu din varlığının insanlar üzerinde ki etkisi. Güçlü ile güçsüz arasındaki hukuk temellidir çoğu din ve kurlada yani bu tecrübeylede olsa her yerde karşılaşılan sorun olmalı ki yani bir ortaklık bu bir kural haline dönüşebilsin.
Çok anlaşılır cümleler kurduğumu sanmıyorum ama umarım anlatabilmişimdir.

Savaşlar olmazdı.

bilimsel konualrda inançlının kör olacağını ve yorum yapmasını yorumalrını saçma bulanalrın din ile alakalı konularda özellikle ateistlerin tartışmada yazması ne kadar komik ya diniem küfreden Müslüman olsa derler ya :D

bilimsel konualrda inançlının kör olacağını ve yorum yapmasını yorumalrını saçma bulanalrın din ile alakalı konularda özellikle ateistlerin tartışmada yazması ne kadar komik ya diniem küfreden Müslüman olsa derler ya :D

Hocam sen bu dediğinden bir şey anladın mı?

Hocam sen bu dediğinden bir şey anladın mı?

Bilimsel konularda dindar üyelerin yorumlarını cahillik önyargısıyla eleştirirken
İslamla ilgiliendirilebilecek konularda ise sizden söz sırası gelmiyor..
Hani siz inançsız olduğunuz için zekiydiniz, niye bu konulara tenezzül ediyorsunuz o zaman diyor sanırım.

Geri