Dünya Bu Buluşun Peşinde ..

Konu sahibi son olarak 46 gün önce görüldü

Evet hacca gitmek isteyen bir çok kişi bunu nadiren yaptığı için, bilgi sahibi değil. Bu tabii ki de hac vazifelerini yerine getirebilmeleri için aşılması gereken en büyük problemlerden. Robot geliştirilerek bu amaçla hizmete sunulabilir.

Neden bahsediyorsun sen ? Her hac kafilesi öncesinde eğitimini alır ve tavaf dünyanın en kolay hareketlerinden biridir .. Tek yapman gereken Kabenin etrafında bir takım duaları okuyarak turlamak ..
Elin gavurunun her icadı insanlığın yararına .. Sağlık alanında teknoloji alanında ulaşım alanında ne ararsan var .. Şu robotun insanlığa nasıl bir faydası olabilir ?

Neden bahsediyorsun sen ? Her hac kafilesi öncesinde eğitimini alır ve tavaf dünyanın en kolay hareketlerinden biridir .. Tek yapman gereken Kabenin etrafında bir takım duaları okuyarak turlamak ..
Elin gavurunun her icadı insanlığın yararına .. Sağlık alanında teknoloji alanında ulaşım alanında ne ararsan var .. Şu robotun insanlığa nasıl bir faydası olabilir ?

Hac vazifesinden bahsediyorum ve hac vazifesi zannettiğiniz aksine sadece kabe tavafından ibaret değil. Bunun ihramı var, tavafı var, sayı var, vakfesi var, varı da var.
Eğitim için tercihlerden birisi olabilir.
Türk halkı olarak kendimizi elin gavuruyla kıyaslamaya bayılırız zaten. Ben anormal karşılamıyorum. Bu robotu yapan ekip kendi kapasitesine göre yapmış. Başka projeleri için ön ayak olacak nitelikte bir ürün çıkarmış. Köstek olmak yerine destek olmak en iyisidir. Orada yaşadıkları ortamı bilmeden burada geyik konusu açmak bana göre değil. O yüzden zaten ben değil de, başka birisi açmış. Kendisine layık gördüğü için.

Hac vazifesinden bahsediyorum ve hac vazifesi zannettiğiniz aksine sadece kabe tavafından ibaret değil. Bunun ihramı var, tavafı var, sayı var, vakfesi var, varı da var.
Eğitim için tercihlerden birisi olabilir.
Türk halkı olarak kendimizi elin gavuruyla kıyaslamaya bayılırız zaten. Ben anormal karşılamıyorum. Bu robotu yapan ekip kendi kapasitesine göre yapmış. Başka projeleri için ön ayak olacak nitelikte bir ürün çıkarmış. Köstek olmak yerine destek olmak en iyisidir. Orada yaşadıkları ortamı bilmeden burada geyik konusu açmak bana göre değil. O yüzden zaten ben değil de, başka birisi açmış. Kendisine layık gördüğü için.

Elin gavuru ile kıyaslıyorum çünkü elin gavuru her şeyin en iyisini yapıyor .. Kiminle kıyaslayalım altından klozetlere sıçan araplarla mı ?
Senin tubitakın projesini beğenmediği Türk kızı dışarıda dereceye girer nasa tarafından çağrılır ama burada yüzüne bakılmaz .. Neden ? Çünkü dini bir alanda buluş peşinde değildir de ondan ..
Ellerini açıp dua eden robotu icat edince hepimizin yerine sevapları o mu toplayacak ?
Yazılı ve görsel eğitim mekanizmaları ile her şekilde HAC İBADETİ ZATEN ANLATILIYOR .. Robot yapınca beynimize mi işlenecek !
Bir tane de şeytan taşlayan robot yapsınlar da bari yüzlerce Hacı birbirini ezip öleceğine robotlar telef olsun .. Hiç değilse faydası olur ..

Velhasılı çocuklarımızı böyle maleyani işe yaramaz projelerle oyalamak yerine gerçek bilişim ve teknoloji alanlarına yönlendirmemiz lazım ..
Nerede nasıl ne konusu açacağımı da ben belirlerim ve ne sana ne de bir başkasına sormam .. Sen beğenirsin ben saçma bulurum o kadar ..

Elin gavuru ile kıyaslıyorum çünkü elin gavuru her şeyin en iyisini yapıyor .. Kiminle kıyaslayalım altından klozetlere sıçan araplarla mı ?
Senin tubitakın projesini beğenmediği Türk kızı dışarıda dereceye girer nasa tarafından çağrılır ama burada yüzüne bakılmaz .. Neden ? Çünkü dini bir alanda buluş peşinde değildir de ondan ..
Ellerini açıp dua eden robotu icat edince hepimizin yerine sevapları o mu toplayacak ?
Yazılı ve görsel eğitim mekanizmaları ile her şekilde HAC İBADETİ ZATEN ANLATILIYOR .. Robot yapınca beynimize mi işlenecek !
Bir tane de şeytan taşlayan robot yapsınlar da bari yüzlerce Hacı birbirini ezip öleceğine robotlar telef olsun .. Hiç değilse faydası olur ..

Velhasılı çocuklarımızı böyle maleyani işe yaramaz projelerle oyalamak yerine gerçek bilişim ve teknoloji alanlarına yönlendirmemiz lazım ..
Nerede nasıl ne konusu açacağımı da ben belirlerim ve ne sana ne de bir başkasına sormam .. Sen beğenirsin ben saçma bulurum o kadar ..

Elin gavuru en iyisini yapmıyor. Türklerin de yaptığı en iyiler var. Ankaferd, devrilmeyen merdiven, karbon film, beyaz ışık üretimi, Pardus işletim sistemi, Hürkuş gibi Türk icatları kendi alanlarında şuan dünyada hiç kimsenin daha önce düşünemediği icatlardır. Bunlara ek olarak Cahit Arf'ın matematiksel buluşları da soyut buluşlara örnektir.

Size kalsa belkide Braguard'lar da insanlığa faydalı değil ama basında yüzyılın icadı diye lanse ediliyor. Kadınlar için devrim mesela. Ama bunu bir devrim olarak nitelendirmek için kadın gibi düşünmek gerekir.

İşte burada da onların şartlarında düşünmek gerekir. Şuan kullandığımız icatlar oluşana kadar ne kadar saçma aşamalardan geçtiğini az çok biliyorsunuzdur.

Ayrıca konuyu farklı alanlara çekmeyelim. Tubitak'ın kendi ülkesinin insanını değerlendirmemesini din konulu olmamasına bağlayamazsın. Bununla ilgili evrensel bir kanıt yok elinde.

Ayrıca cımbızla çekmeye de gerek yok söylediklerimi. Kendimi muhalefet kesimle karşılıklı konuşuyor gibi hissediyorum. Sayın Kılıçdaroğlu da öyle yapıyor. Ben bu icadın, başka daha iyi icatlar için bir aşama olacağını söyledim. Bizim yerimize sevap işleyecek demedim, uydurmayalım. Hatta bir hac eğitim seçeneği olabileceğinden bahsettim. İsteyen istediği eğitimi kullanır. İnsanların neden birden fazla eğitim alma imkanlarını sağlamasınlar?

Yani hiç icat yapmamış birisi olarak, mucitlerin düşünüp düşünüp bir anda icat çıkardığını filan mı sanıyorsunuz? Edison'un ampülü ilk etapta elektrik kıvılcımından ibaretti. Sayısız denemelerden sonra ampülü buldu.

Konuyu açmanda da sakınca yok. Sadece doğru kategoriye açman gerektiğini ben söylerim ve taşırım.

Ovv .. Bilimsel buluşlar alanında Türkleri Avrupalılarla bir tuttun ya daha söyleyebileceğim hiç bir şey olmaz sana .. Beş milyoncularda konuda ki robottan daha gelişmiş oyuncaklar 20 tlye satılıyor ..

Bir tutmadim. Sen cimbizladin.

Yani cevap vermeyeyim diyorum ama hatalı şeyler yazınca düzeltmek gereği duyuyorum ..
Türk icadı diye sıraladığın buluşlar içinde Hürkuş hariç ( Motoru yerli olmayan uçak mı buluş !!! ) diğer buluşlara dikkat edersen hepsi de İnsanlık gayesine yönelik buluşlar ve hiç biri sanmam ki ilk hallerinde saçma sapan milletin güleceği bir amaçla projelendirilmemiştir ..

Misal Ankaferd'i bulan adam " ya öyle bir şey yapayım ki kanamalı hastaları iyileştireyim " diye yola çıkıp amacını gerçekleştirmiştir ..

BU NOKTADA SORU ŞU ; ÜZERİNE İHRAM GİYDİRİLMİŞ KOLLARINI İKİ YANA AÇAN VE KENDİ ETRAFINDA DÖNEN BİR OYUNCAĞIN İNSANLIĞA NE FAYDASI OLABİLİR ? Böyle bir buluşun önü ne kadar açık olabilir ? Böyle bir saçmalık nasıl ve ne amaçla geliştirilip sonucu bir faydaya dayandırılabilir ..?
Komik bir savunma ile " efendim insanlara tavaf dersi verilebilir bu sayede " diyorsun !!! KABE VAR OLDUĞUNDAN BERİ MİLYARLARCA MÜSLÜMAN HAC VAZİFESİNİ YERİNE GETİRDİ VE HİÇ BİRİ DE BİR ROBOTA İHTİYAÇ DUYMADILAR ÖĞRENMEK İÇİN ..

Öğretmenin biri topluyor yanına üç beş çocuk ufuklarını açacağı yere onlara oyuncakçıdan aldığı bir oyuncağı proje diye yutturmaya çalışıyor ve biz çocuklarımızı bu zihinlere emanet ederek gelecek nesillerden umut edeceğiz öyle mi :)

Bu kafayla bizden hiç bir halt olmaz ..

Çok açık ve net söylüyorum ki Amerika daki çocuk yada çocuklar söz konusu proje ile, müslüman olmadıkları halde Kur'an ı Kerim in insanlardan istediği şeyi yapıyorlar.Nasılmı ?

Kur'an kendiside dahil olmak üzere okumamız gereken 3 kitaptan bahseder.

1- Kur'an ın kendisi, bir kitaptır okumak gerekir,
2. Kainat kitabı (Bir çok surede yıldızlar, güneş ve aydan bahsederken aynı zamanda ''Bunlarda da aklını işletenler için elbette ayetler vardır'' der.Yani açık açık Kainatıda oku der''
3. İnsan kitabı (Yine bir çok surede yukarıda söylediği şeyi insanlar içinde söyler.)

Hiç bunlardan bahsettimi bu din adamı denen palyaçolar ? Varsa yoksa kadın nasıl giyinmelidir, kadının erkeklerle aynı yerde bulunması caizmidir, kadınların tek başına alışveriş yapması mümkünmü, kadınlar erkeklerle tokalaşabilirmi, kadınlar başörtülerini nasıl bağlamalı vs vs...Hay Allah kadınlar kadar kafanıza kaya düşürsün be !! Yahu sizin yüzünüzden bu millet dininden imanından soğudu !! Millete Kur'an ı anlatmak yerine varsa yoksa uyduruk hadisler yok efendim hoca efendiler evliyalar ulemalar !! Kur'an ın bilime neden ve nasıl teşvik ettiğini hiç anlattılarmı !? İnsanların uyanmaması için Kur'an ın okunmaması için her türlü fetvayı verdiler ama !! Yok abdestsiz okunamaz yok arapçasını okumak daha hayırlıdır yok efendim belli gecelerde okunursa sevabı daha çok olur !! İnsanlarda bunlara inandı !! Kur'an çarpması denilen olay tam olarak bu işte !!!

Geri