Dünya Bu Buluşun Peşinde ..

Konu sahibi son olarak 45 gün önce görüldü
Önce zavallı Amerikalıların işe yaramaz beş para etmez buluşunu gösterelim ..

13267711_994576973944815_1505699931277950826_n.jpg

Vee şimdi de son dönem zihniyeti insanımızın akıl almaz çağ atlatan buluşunda sıra ..

13310417_994576993944813_4380450406797457791_n.jpg

57455206c03c0e5dac7301b8

Robotu TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Projesi kapsamında geliştirdiklerini belirten Teknoloji Tasarım Öğretmeni Mahmut Baloğlu, "TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Projesi kapsamında ilginç bir konu bulmak istedik ve ülkemizde öğrencilerin çok fazla bilmediği robot konusunu ele almak istedik. İlk olarak öğrencilerimize, robotun çalışma sistemi, robot nedir? Robot nasıl çalışır? konularını anlattık. Daha sonra dünyada eğitim modellerinde kullanılan eğitim robotlarını inceledik ve bu eğitim robotları içerisinde öğrencilerin robotu anlaması için bir tane eğitim robotu seçtik. Bu eğitim robotundan yola çıkarak, öğrencilerimizden özgün bir robota algoritmalar oluşturarak görev vermesini istedik. Öğrencilerimiz haccın farzlarını tercih ettiler biz de bundan yola çıkarak robotumuza programla kodlama yaparak haccın üç farzı görevlerini verdik. Hacı robot ismini verdiğimiz robotumuz, haccın üç farzı olan ihram, Kabe'yi tavaf ve Arafat vakfesini yerine getirmekte" dedi.

Yüz puanlık uzman sorusunu soruyorum ; Robotlara hac farz mıdır ?

O robot geliştirilebilir ,oyuncak haline gelebilir, küçük yaşta ibadetleri oyun şeklinde çocuklara öğretebilir.
İnsanların düşüncelerinin küçümsenmesi açıkçası beni rahatsız etti.
Kim bilir o çocuklar hangi heveslerle hazırladı.

O tavaf ettiği ayakkabı kutusu mu :asd:

O robot geliştirilebilir ,oyuncak haline gelebilir, küçük yaşta ibadetleri oyun şeklinde çocuklara öğretebilir.

Güzel kardeşim mesele çocuklar değil, mesele o çocukları yanlış şekilde yönlendiren rehberlerinde .. Otuz küsur yaşında bir öğretmenin düşünüp taşınıp bulduğu fikre bak ; " HAC YAPAN ROBOT " !!!!!
ALLAH aşkına kime ne faydası olacak bu fikrin ? Bak sana bir haber paylaşayım ..

TÜBİTAK'ın beğenmediği proje dünya birincisi oldu
tubitak-in-begenmedigi-proje-dunya-birincisi-oldu-4855006.Jpeg

Habertürk'ten Serkan Akkoç'un haberine göre, Özel MEF Lisesi 12'nci sınıf öğrencisi İlayda Şamilgil, "First Step To Nobel Prize In Physics" yarışmasında, 70'e yakın ülkeden 5 bin fizik projesini geçerek dünya birincisi oldu.

Daha önce TÜBİTAK'ın yarışmasına da gönderdiği projenin, burada dereceye giremediği öğrenildi. İlayda Şamilgil, Polonya'da bu yıl 22'ncisi düzenlenen yarışmaya, üzerinde 1 yıldır çalıştığı "Sıvılardaki Su Oranını Mıknatısla Ölçebilen Ucuz, Hızlı ve Taşınabilir Bir Sistem" adlı projesi ile katıldı. Şamilgil, fizik alanında dünyanın en prestijli fizik proje yarışması olarak kabul edilen yarışmanın dünyaca ünlü akademisyenlerden oluşan jürisinden tam puan aldı.

BULUŞ NE İŞE YARAYACAK?

Şamlıgil, "Bu projede suyun manyetik özelliğinden yararlandım. Suyun içine bir mıknatıs yerleştirdiğinizde suyun üzerinde gözle görülemeyecek deformasyonlar oluşur. 'Ne kadar deformasyon varsa o kadar su olur' tezinden yola çıkarak yaptığım deneylerde sonuca ulaştım" dedi. Buluşunun tarım ve gıda endüstrisinde rahatlıkla kullanılabileceğini düşünen Şamilgil, buluşu sayesinde günlük hayatta tükettiğimiz süt, meyve suyu ve benzeri sıvıların içindeki su miktarının kolayca tespit edilerek kalite-fiyat dengesinin kurulmasına yardımcı olacağını söylüyor.

NOBELE İLK ADIM

İlayda'nın kısa öğrencilik hayatı başarılarla dolu. Geçen yıl İstanbul'daki bazı metro istasyonlarında kanserojen radon gazı ölçümü yapan İlayda Şamilgil, topladığı verileri İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne sunmuş. Öğretmenleri, İlayda'nın Stanford Üniversitesi'ne kabul edileceğine inandıklarını belirtti.

Başımızda ki ehilsiz kimseler yüzünden asıl değerlendirilmesi gereken yetenekleri kaybettiğimiz ama içi boş dışı o zihniyete hitap eden hareketlerin peşinde koştuğumuz şu dönemde yukarıda paylaştığım haber bir trajedidir aslında ..
Hani dedi ya tayyip ; " batı bizim köprülerimizi yollarımızı kıskanıyor "diye ..
Gevurun çocukları uzaya uydu atıyor bizimkiler oyuncaklara ihram giydiriyorlar .. Arada ki fark asırlık ..

Bahsettiğin haber Bingöl'den sen oradaki öğrencilerin hangi şartlar altında okuduğunun farkındasındır umarım.
İlle de bir suçlu arayacaksan bu sistemdir.
Öğrenciler ve öğretmenler bu bozuk sistemin kurbanlarıdır.
Karşılaştırma yaptığın lisede özel bir lise .

Bahsettiğin haber Bingöl'den sen oradaki öğrencilerin hangi şartlar altında okuduğunun farkındasındır umarım.
İlle de bir suçlu arayacaksan bu sistemdir.
Öğrenciler ve öğretmenler bu bozuk sistemin kurbanlarıdır.
Karşılaştırma yaptığın lisede özel bir lise .

Sen hala olayın farkında değilsin .. O Bingölde ki Lise her nasılsa medyaya ulaşmış ve yine her nasılsa reklamını yaptırmayı başarabilmiş ve açık açaık tubitaka haber gönderiyorlar .. Avantajları ne ? HAC YAPAN ROBOT !!
Peki biliyor musun bu saçma buluşa kadar ne okullarda ne buluşlar yapılıyor ama haberi bile yapılmıyor .. O öğrencilere yazık değil mi ? İlla de dini bir simge ile mi ortaya çıkmaları lazım ?
Gösterebildim mi ayrıntıda ki şeytanı ..?
Tubitak desteği demek para demektir ve para için önce o desteğin hoşuna gidecek bir şey yapmalı .. Misal hac yapan robot gibi ..

Sen hala olayın farkında değilsin .. O Bingölde ki Lise her nasılsa medyaya ulaşmış ve yine her nasılsa reklamını yaptırmayı başarabilmiş ve açık açaık tubitaka haber gönderiyorlar .. Avantajları ne ? HAC YAPAN ROBOT !!
Peki biliyor musun bu saçma buluşa kadar ne okullarda ne buluşlar yapılıyor ama haberi bile yapılmıyor .. O öğrencilere yazık değil mi ? İlla de dini bir simge ile mi ortaya çıkmaları lazım ?
Gösterebildim mi ayrıntıda ki şeytanı ..?
Tubitak desteği demek para demektir ve para için önce o desteğin hoşuna gidecek bir şey yapmalı .. Misal hac yapan robot gibi ..

Siz her şeyde dinin kullanılmasından başka bir şey görmez oldunuz. Onlar yaşadıkları çevrenin etkisiyle kendilerini o şekilde ifade ettiler. Köstek değil destek olmak gerekir daha güzel fikirler üretebilmeleri için.
Ayrıntıda şeytan falan yok abi masum bir düşünce var.
Tamamen bakış açısıyla alakalı olan.

Çok doğru diyorsunuz. İnsanların bu tür emekleri fikirleri alay konusu etmesi içler acısı. Herkes kendine baksın önce.

o tavaf ederken belli bir hıza gelip sonrasında büyüyünce çarpışacak sonra kara madde gözlemlenebilecektir belki :dd

Siz her şeyde dinin kullanılmasından başka bir şey görmez oldunuz. Onlar yaşadıkları çevrenin etkisiyle kendilerini o şekilde ifade ettiler. Köstek değil destek olmak gerekir daha güzel fikirler üretebilmeleri için.
Ayrıntıda şeytan falan yok abi masum bir düşünce var.
Tamamen bakış açısıyla alakalı olan.

Çünkü her şeyde dini kullanır olduk .. Yahu hac yapan robot da nedir biri bana açıklasın ? Ne işe yarayacak ? İnsanlığa ne gibi bir faydası olacak ? Tavaf yapan robotların seri üretimine geçilince hacca gitme imkanı bulamayan insanlar yerlerine robotları mı gönderecekler :)
İnsanın en değerli hazinesi zamandır zaman .. Bir kutunun etrafında dönen bir oyuncağa ihram giydirerek nasıl olur da bilimde ilerleme bekleyebilirsiniz ?! Çocukları daha bu yaşlarda böylesi gereksiz ve önü kapalı işlerle oyalamakla nasıl olur da o çocuklardan bir " S.Hawking " , bir " G.Bell " ya da bir " G.Marconi " olmasını bekleyebiliriz ?

Ve ALLAH aşkına şu buluşun haber değeri nedir ki bunun haberi yapılabiliyor ? Bak tubitakın sallamadığı kızımızın haberini de paylaştım ve o kız geçenlerde nasadan davet aldı .. Çocuklarımıza destek olmak istiyorsak onlara hac yapan robotların peşinde değil körlere yol gösteren robotlar yapmanın önemini anlatmak gerek .. Destek asıl böyle olur .. Bu yaşlarda yeteneklerini körelterek değil ..

Devlette destek olmuyor bu açıdan bakmak lazım. Amerikada okul yöneticileri buna karşı heveslendirip ya maddi ödenek ayırıyorlar ya da bunu sağlayacak kişilere ulaşmalarında yardımcı oluyorlar. Bizlerde maalesef bunlara önem verilmiyor. Yine yaptıkları güzel bir şey ama diğerinin yanında yaptıkları kolay görünüyor.

Şuan yorumlarda, çocuğunu devamlı komşunun çocuğuyla kıyaslayan bir anneyi görüyorum.
"Oğlum bak komşunun kızı icadıyla dünya birincisi oluyor sen anca tavaf eden robot yap, ne halta yararsın ki."

Ben kötü bulmadım. Hacca giden hacı adaylarına eğitim veren bir robot olarak kullanılabilir pekala.
Konu din olunca, gerici filan olunmuyor.

Konu daha uygun bir bölüme taşındı.

Şuan yorumlarda, çocuğunu devamlı komşunun çocuğuyla kıyaslayan bir anneyi görüyorum.
"Oğlum bak komşunun kızı icadıyla dünya birincisi oluyor sen anca tavaf eden robot yap, ne halta yararsın ki."

Ben kötü bulmadım. Hacca giden hacı adaylarına eğitim veren bir robot olarak kullanılabilir pekala.
Konu din olunca, gerici filan olunmuyor.

Konu daha uygun bir bölüme taşındı.

Zaten ümmet olarak en büyük problemimiz de buydu .. Asırlardır doğru dürüst tavaf edemiyorduk ama artık bu robot sayesinde tavafı da öğreneceğiz :)

Zaten ümmet olarak en büyük problemimiz de buydu .. Asırlardır doğru dürüst tavaf edemiyorduk ama artık bu robot sayesinde tavafı da öğreneceğiz :)

Evet hacca gitmek isteyen bir çok kişi bunu nadiren yaptığı için, bilgi sahibi değil. Bu tabii ki de hac vazifelerini yerine getirebilmeleri için aşılması gereken en büyük problemlerden. Robot geliştirilerek bu amaçla hizmete sunulabilir.

Geri