Duman Grubu Ateist Midir?

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
duman grubu ateist mi
duman grubu ateist midir

Grubun 2009'da çıkardığı Duman I albümündeki "Rezil" şarkısında "Lem yelid ve löp yutar" şarkı sözü tartışma ortaya çıkarmıştır. Şarkıda sureyle dalga geçildiği ve ateizm propagandası yapıldığı iddia edildi. Zaman gazetesinin yaptığı bir röportajda grubun açıklaması şöyledir: "Orada eleştirdiğimiz şey dinin suistimal edilmesi. Kimsenin haddine düşmez insanın dini ve inancıyla dalga geçmek. Konunun öznesi, ortada dönen bir tezgâhın olması. Burada fena olan bunu tespit edip ortaya koymak mı yoksa bunu yapıp çıkar sağlayanlar mı? İhlas, anlamlı ve en güzel sûrelerden biri. Biz değerini bilmeden, farkında olmadan bir şeyler yapmıyoruz. Din adamı gönülden inanarak, iyilik ve güzellik içindeyse biz de onunla beraberiz. Lem Yelid'i deforme etmek kimsenin haddine değil, bizim de... Hepimiz Müslüman'ız."

gokhan.jpg

130120141614412782471_2.jpg

Kimsenin dış görünüşüne göre ithamlarda bulunmamalıyız Athena'dan Gökhan buna iyi bir örnek

Son zamanlarda birilerinin inanisi birilerini gerer yerer oldu.
"Saygi" diyoruz.
Ama bir çoğu bundan yoksun.
Hassas bir konuda soylediklerimize yazdiklarimiza kadar dikkat etmeliyiz.
Etmeliyiz ki boyle sacma sapan sorularla karsi karsiya kalmayalim.
Kimin kimden yada neyden rant sagladiği tartisilir elbette.

Ateistler mi bilmiyorum ama isyankar oldukları kesin. Bazı şarkı sözleri :

Hayatı Yaşa
Bir adım attın karanlıktan dünyaya
Düşünmeden sattın ruhunu bir yalana
Bin çile çektin ömrünün her anında
Uyan dostum uyan şu tatlı rüyadan

Hadi keyfine bak inan bana
Aldanma öbür dünyaya
Hayatı yaşa
Korkma
Öbür dünyayı sorma
Hayatı yaşa

Sadece Koklayacaktım
Ben Ademin torunuyum
Hem deliyim hem doluyum
Yasak ormandan yem kaptım
Tadına bakmayacaktım
Sadece koklayacaktım

duman dinleyip ateist oldum diyen ergenede rastladım,ateist olup olmadı konusunda net bir şey yok olsada insanın kendiyle alakalı birşey bildiğim kadarıyla belkide müziklerinde bazı toplumsal detayları aktarıolar kendilerince die onları karalama kampanyasıda olabilir....

Bi tane şarkı yüzünden bu ateistlikleri gündeme gelmişti; ama grup yalanladı bunu.

Açacağınız başlığı ...ben gidiyorum

sor bana pısman mıyım sarkısından dolayıda derler
valla ne kadar muslumanlar bılmemde konserınde kendılerıde bzde ayık degıldık :haha:

bu olayı tartışma konusu yapan zihniyetleri tartışmak gerek aslında

Duman gurubu gazel gibidir iyi yorumlarsaniz anlarsiniz bön bön bakarsaniz ateist dersiniz . tamam icki iciyolar sarhoslar vs ama sarkilarinda anlattiklari birileri(illuminati mason uyeleri vs) var .tamamen onlara savas acmislar ..Mor ve öteside oyle bak

Toplumca İnsanları dininden çok insanligiyla degerlendirebilseydik daha farklı bi yerde olurduk diye düşünüyorum. Nitekim efendimiz hadislerinde" bir insan: sırasıyla once insani vasiflarindan dolayı, sonra müslümanlığı sonra da aile, ırk millet ve yurttaşlık vb ölçütlere gore sevilir" diye belirtiyor. insanları inançla yargiladigimizi zannediyoruz lakin durduğumuz yer aslında islamdan cok başka bir yerde. Keşke biraz (dogru) okumak icin gayret etsek hayatı ve şu dini..

Dış görüntüye göre yada söylenilen sözlere göre insanları tü kaka moduna sokmayı ne zaman bırakacağız,merak ediyorum.

İmanın kim de olup olmadığını bilemeyiz.Bu yüzden artık insanları inanış ve yaşam biçimlerine göre yargılamayalım.. yıl oldu 2015 millet uzayı keşfetti,farkında mıyız bunun...

Çok iğrenç bir konu gerçekten.
Ateistler uzaylı değildir. Öyle bön bön bakılmasına yada "aaaa duydun mu Duman ateist - miş/değilmiş" denilmesine gerek yok.
Şahsen tarzı bana uygun değil ve dinlemiyorum. İsterse hacca gidip tavaf etsin yada isterse gidip ateş yakıp ateşi kutsasın, yada kavuna-karpuza tapsın zerre umurumda değil.

Nasıl bir algı oluşturulmak isteniyor bu haberle?
"Duman grubu ateist değilmiş. Oh be. İçim rahatladı. Bir an ateist zannettim!1!!1" mi?
Adamları baskı altına sokup mahalle baskısı yapmak ve marjinal göstermektir bu. Başka birşey değil.

Geri