ne
Elmas Üye
-
-
-
-
10 bini duydu bu kulaklar dün sohbetimizde şaşkınım ben )
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Haa tamam bizim burda da “Kapı parası” olarak var. Genellikle gelinin kız kardeşi kapının önünde durur, geçmesi için para ister. Onun gibi bir şey demek ki.Gelin evden cikmadan önce sandiginin üzerine oturuyorlar ve para istiyorlar almadan kalkmiyorlar
Meblağ ne kadar )Haa tamam bizim burda da “Kapı parası” olarak var. Genellikle gelinin kız kardeşi kapının önünde durur, geçmesi için para ister. Onun gibi bir şey demek ki.
Evden gelin alma mı kaldı, kuaförden alıyoz. Kuaföre bahşiş veriyoruz artık. :d
Gelinle ne kadar ilgilenmişse ona göre değişir.Meblağ ne kadar )
Cidden bu kadar ayrıntıya takılıyor musun ya bir erkek olduğun için ve bu denli ince düşündüğün için tebrik ediyorum seni verenler içinden sövüyor çünkü nedime saçı yaptır kapıyı açma parasi ben bile deliririm SjsjGelinle ne kadar ilgilenmişse ona göre değişir.
Gelin kuaförde ağlamış kavga etmiş saç kalfaya yaptırılmış ortalık darmaduman olmuşsa 0.
Aksi halde gelin memnun ise, keyfi yerinde ise, saçını beğendi ise memnuniyet derecesine göre. Geline sormak lazım 10 üzerinden kaç memnunsun diye. Ona göre oranlamalı :d
Sandığa oturma parası ayrı olur. Gelinin yakın çevresinden yaşı ufak birini oturtular sandığa buna sandığa oturma parası denir ama sandık parası ayrıdır o sandığı kız tarafı alır ve çeyizlerini koyar düğün günü yada düğünden 1 gün önce damat evine gönderilir.Ne ara 10 bin oldu en son 40 bin di
Sandık parası ayrı sandığa oturma parası aynı şeyler değil bu arada