Düğünlerde oynar mısın yoksa kös kös oturur musun?

Konu sahibi son olarak 25 gün önce görüldü
abimin düğününde oryantal gibi kıvıran bi abi vardı. düğün denince hep o aklıma gelir. bilinç altıma yerleşmiş. ben genel olarak düğün sevmiyorum…. kuzenin düğününe gitmediğim için dayım bana küsmüştü seneler geçti hâlâ ara ara laf sokar sağ olsun….

Düğünler bizim geleneğimiz. Sevsek de sevmesek de (ki ben sevmiyorum boşuna zaman & para kaybı). Ama önce bana "düğüne gider misin?" diye bir soru sorarsan daha makbule geçer.

Ben en son orta okulda zeybek takımında oynadım daha da ne çiftetelli, ne kasap havası, ne halay, ne zart ne zurt hiçbir şey oynamadım :emoji_joy:

Düğünde oynamak gerekiyor diye evlenmeyen arkadaşlarım var, sen düşün gerisini, baş harfi de Mast.

-Cuma günü Sercan'ın düğünü var abi, katılmamız icap eder.
+Gideriz abi, yapacağımızı yapar çıkarız çok durmayız,
-durmayız abi aynen, oynayacak edecek halimiz yok,
+yok oğlum ne oynaması.

4. dubleden sonra benim vaziyet.

tumblr_d13c0b48a657b6b824795b147ae1af20_a268360a_1280.jpg

Yokmuşum gibi davranırım ama köy düğünü ise kaçışın yok. Çünkü en az 3 gün sürüyor ve illaki sıra sana geliyor.

1-2 oyun havasından tüm ısrarlara rağmen direnen, sonrasında da piste çıkınca oturmayan ben.... arkadaşlarımın düğününde bilmediğim halayları bile öğrenmiştim çeke çeke. tek ayak, üç ayak, dönmeli, amuda kalkmalı vs. ne kadar varsa oyun varsa hepsine hakimim, çok şükkür......

Ne oynarım, ne izlerim. Gitmemin şart olduğu durumlarda gider, tebrik ederim. Takı takılacaksa takarım. Uzarım.

Geri