Düğünlerde oynar mısın yoksa kös kös oturur musun?

Konu sahibi son olarak 20 gün önce görüldü
Halay başı olamasam da artık halaydan atılmıyorum. Öğrendim iyice : ddd

Mecbur kalmadıkça düğünlere katılmamayı tercih ediyorum ve olur da katılırsam da oynamam.

pasta yiyilecegi zaman dugune katilirim
ortalikta bi tur atar "ben buradayim" goruntusu veririm
taki toreni baslamadan dugunden ayrilirim

dereden karşıya geçerken ellerini havaya kaldıp kıvıra kıvıra yürüyen makak maymunları gibi oynayan insanların gerçekleştirdiği ritüel hiç bana göre değil.

Ağzına açan düğüne ritüel demiş; arkadaşım bunlar bizim geleneklerimiz, dedenin kütüğü Paris'te mi? Sevmeyebilirsin ama ritüel nedir yani... Ben yakın bulduğum kişilerin düğününde elbette oynarim-3-5 kişi falan- geri kalan da izlemeyi tercih ederim.

En son teyze kızının düğününde bir 50'lik gömüp pistte Ankara havası tepinirken beyaz tenli bir tosun olduğumdan ve o gün siyah giyindiğimden dolayı, düğün eşrafı ve yakınlarımız tarafından dans eden panda olarak hafızalara kazınmış bulunmaktayım. Tabir düğündekilere ait... Bu acı gerçeği de beni pandispanya kekim diye seven kadın anamdan öğrendim... O günden itibaren bir utanç kaynağı olmaktan ziyade bir daha dans etmemeliyim mesajını aldım.

Oynanan oyunlar arasında sadece harmandalı ilgimi çekiyor. Onu da bilmediğim için oturuyorum izliyorum sadece.

Geri