Düğünde takılan takıların bölüşülememesi

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Arkadaslar anliyorum ama mihir dini nikah yapildiginda kadina verilen bir sozdur, bu bosanma sonrasi nafaka gibi dusunebilirsiniz dini acidan. Meslegi olmayan kadinlarin bosanma sonrasi hayatini devam ettirebilmesi adina. Fakattt bu mihir olayi hep sozde olur bosanma sonrasi herkes cirkinlesir bu bir gercek .) Erkekleri somurmeye gerek yok su kadar taki istiyorum diye bu da ayri bir mevzu cok kiziyorum cunki bu duruma.
Dugunde koluma hediye gelen bilezikler babama ait olmayacak tabiki kadina ait olacak :D Esimle cok guzel harcadik yedik bitirdik biz darisi sizin basiniza.....
Altınla yakayı kurtarıyorsak ok xd

Kadınlara neden sömürge unsuru gibi davranıyorsunuz ?
- Çünkü öyleler Sjsjsj

Karaca'dan 3 takım porselen nedir ya.?

düğünde takılan takılar adetlere göre kadının değil, erkeğindir. kadın elinde bohçası erkek evine gelin gelir iken, devir değişmiş bazı ailelerce gasp yolu gözetilmiştir. erkeğe takılanları erkeğin ailesinin, kadına takılanları da kadının ailesinin gasp etmesi gibi..
aradan yine zaman geçtikçe ve genç nesillerin adetleri hor görmesiyle yeni kurulan yuvanın fertleri, ortak mal/ortak edinim olarak görmüştür.
akabinde boşanma durumlarında takıların kadına ait olduğu mahkeme kararı ile tescillenmiştir.

mehir ya da mihir, tamamen boşanma sonrası kadının hayatını idame ettirebilemesi için dinen caiz bulunan bir hak'tır. o hakkı erkek ya da aileler gasp edemez.
mehir için kadının aciz yahut muhtaç görülmesinin de islam dini ile alakası vardır ve bu alaka türk'lere de iştirak etmiştir.

takribi 10 yıllık süreç içinde gelişen "takılar kadına aittir" söylevini dilinden düşürmeyenler de sanki bu ülkeden gayrı yetişmiş ve yaşamış gibi tavır takınıyorlar ya şaşırıyorum.
ailesinden harçlık alıp, düğün masraflarını onlara iteleyenlerin takılar üzerinde tasarrufu yokken beylik laflar ediyor olmaları komik.

Sizin olsun ya takilar da sizin olsun ya rabbel alemin sanki takabileceksiniz.....

Ya bu arada kadınlar tam açlıktan ölmek üzereyken mi evlenip erkeğin yanına bayılıyor? Evlenmeden hayatını nasıl idame ettirecekse boşanınca da aynı şekilde hayat-ı idame yapamıyor mu?

Ya bu arada kadınlar tam açlıktan ölmek üzereyken mi evlenip erkeğin yanına bayılıyor? Evlenmeden hayatını nasıl idame ettirecekse boşanınca da aynı şekilde hayat-ı idame yapamıyor mu?
Yapabilir elbette ama Turkiyede zor ozellikle kucuk yerlerde "dul" yaftasi diye bir gercek var. Bosaninca kocanin akrabalari bile sarkmaya basliyor.

Amaaan banane ben unumu elemisim duvara asmisim kimseyi uzmeden dugunumuzu yapmisiz.. ne haliniz varsa gorun....

Yapabilir elbette ama Turkiyede zor ozellikle kucuk yerlerde "dul" yaftasi diye bir gercek var. Bosaninca kocanin akrabalari bile sarkmaya basliyor.
O zaman İstanbul’a taşınsın… ya da babasının evine dönsün ya da yorumlar anadolu köyü diye başlasın.. xd

Amaaan banane ben unumu elemisim duvara asmisim kimseyi uzmeden dugunumuzu yapmisiz.. ne haliniz varsa gorun....
Yok öyle yağma, konudan dışarı çıkamazsın, nasıl yediniz altınları anlatsana biraz… kendine LV çanta enişteye damattan çorap mı aldınız? xd

Yahu adama dönüp demezler mi "takmasaydın, yapmasaydın" eee banane demezler mi... ben derim valla... takılan setimin lafını etmesin kimse....

ya kıyamam, bizimkiler abime sünnetinde takılan altınlara bile dokunmayıp üniversiteyi bitirdiğinde abime verdiler, doğumlarımızda aile büyüklerinin taktığı yadigarları da hepimiz için tutup zamanı geldiğinde verdiler... yerim kız ben bunları...

W beni kahkahaya boğdu resmen

ya kıyamam, bizimkiler abime sünnetinde takılan altınlara bile dokunmayıp üniversiteyi bitirdiğinde abime verdiler, doğumlarımızda aile büyüklerinin taktığı yadigarları da hepimiz için tutup zamanı geldiğinde verdiler... yerim kız ben bunları...
Sünnette takılanlar abinin kesilen parçasının hakkıydı bence…

Geri