Düğünde takılan takıların bölüşülememesi

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🕒 Konu sahibi 8 saat önce aktifti
En son doktor bir çift bu yüzden boşanmıştı hatta kan çıkmıştı habere göre :d

Anne babalar diyor ki biz bugüne kadar taktık bizim hakkımız
Gelin ise benim hakkım diyor. Kan davası çıkar Sjsjsjs

Dugunde takilan para ve altinlar geline ayiddir mahkeme buna karar verdi. Islam dinine gore Altin geline ayiddir. Paylasir paylasmaz onu bilemem.

Paylaşmak nedir ya Hiç mi aranızda samimiyet sevgi bağlılık yok . Aranızda güven yoktu madem neden evlendiniz kardeşim

madem geri isteyeceksin takmayacaksin, hediye etmeyeceksin gosteris icin. gelin ve damada hediye edilen her sey onlara aittir, okadar. ayrica takilar da kadinindir, kimse karisamaz

ya hakikaten hala taki tartismalari var ya, yaziklar olsun cidden :p tovbe est

Hatırlıyorum, geline taktığım bilezik iki gün sonra ne tesadüftür eve giren hırsız tarafından çalındı. Tabiiki sadece benim taktığım degil diğerleri de beraber çalındı.
Bu takı işi bayağı sorunlu bazı ailelelerde. Kimse diğerine güvenmiyor. Akrabalık daha ilk başta çökmüş sgdhjk.

Sene kaç olmuş bu yüzden kavga eden yoktur heralde xd

bir de borç olarak bakan var. ankara'da ilk kez "borç" diye bahsedildiğini duydum. yav bunun karşılığını beklemek de jdjs yani tamam, insan şunu nezaketinden düşünüyor, "o nikahta şöyle bir şey takmıştı, şöyle bir hediye getirmişti, biz de ona aynı oranda katkıda bulunalım" bu normal de, borç olarak bakmak.d ek olarak çiftler, altınlarına, paralarına, hediyelerine sahip çıksın. onlar sizin. size takıldı, saçmalamayın... asaplarım bozuldu

Taki kadinin mihridir ve kadina aittir. Fakat su kadar altin yapilsin bu kadar yapilsini ben ayip ve gorgusuzce buluyorum. Benim dugunde cok fazla hediye taki oldu, 2 kolumuda doldurdular, 120 ye yakin ceyrek vardi. Tabi geriye bir sey kalmadi bi guzel yedik keyifle....

• Beğen
Tepkiler: ne
Taki kadinin mihridir ve kadina aittir. Fakat su kadar altin yapilsin bu kadar yapilsini ben ayip ve gorgusuzce buluyorum. Benim dugunde cok fazla hediye taki oldu, 2 kolumuda doldurdular, 120 ye yakin ceyrek vardi. Tabi geriye bir sey kalmadi bi guzel yedik keyifle....
Ben buna günümüzde iyi gözle bakamıyorum. Kadın çalışıyor, erkek çalışıyor, birlikte hayat kuruyorlar, her şeyi ortak harcıyorlar, birlikte yapıyorlar. Boşanınca çocuk vs yoksa ekstra bir şey talebinde bulunmak kadının kendisine maddi bir değer biçmesi gibi geliyor

erken ayrılık durumunda takıların geri istenme durumu var bir de, bunun süresi ne bilemiyorum ama üç sene diyelim. üç seneyi geçmiş evliliklerde zamanaşımı oluyor. hatta geyiği dönerdi takısını isteyene düğün kasetini gönderelim geriye sararak izlesin diye kdfkj bu takıyı bölüşemeyenlerle hala daha düğünlerde anons yaptıranlar kuzen galiba.

+ damadın dayısından gelin hanıma bir burma bilezik
+ gelinin komşusundan bir miktar para (100 tl)

Bence kadına haksızlık yapılıyor. Takılar kadına aittir demek daha ilk baştan kadın zayıftır, muhtaçtır,..... anlamı yükleniyor ve böylece milyonlarca kadın da kendisini öyle kabul ediyor. Bu algı ve yanlış anlayışı yıkmak gerek.
Bir ailede senin benim malım, param, takım,.... olmamalı. Evlilik sevgi ile olmalı. Evlilik ortak yaşamdır.

• Beğen
Tepkiler: W
W şimdilik beğeniyor birazdan ağzımıza ağzımıza vurur burmaları….

Takılan altınlar kadının diye biliyörüm ben..... o isterse sizinle paylaşır.. canı isterse bölüşür.. keyfi isterse sizinle yer bitirir.....

Arkadaslar anliyorum ama mihir dini nikah yapildiginda kadina verilen bir sozdur, bu bosanma sonrasi nafaka gibi dusunebilirsiniz dini acidan. Meslegi olmayan kadinlarin bosanma sonrasi hayatini devam ettirebilmesi adina. Fakattt bu mihir olayi hep sozde olur bosanma sonrasi herkes cirkinlesir bu bir gercek .) Erkekleri somurmeye gerek yok su kadar taki istiyorum diye bu da ayri bir mevzu cok kiziyorum cunki bu duruma.
Dugunde koluma hediye gelen bilezikler babama ait olmayacak tabiki kadina ait olacak :D Esimle cok guzel harcadik yedik bitirdik biz darisi sizin basiniza.....

Tabi sizin boyle bi sansiniz yok bence altin almis basini gitmis........ Millet hediye ceyrek takamiyor...

Geri