Dudaktan değil de Alnından öpen erkek

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Bizim düğünlerimizde genelde damat duvağı kaldırıp gelinin alnından öper, dudaktan öpmez örf adet işi..Sanırım buda alın yazından yola çıkılarak anlam yüklenilen bir davranış..ve bu davranışta toplum içerisinde öyle bir algı oluşturduğu için alnından öpmek isteyip o anlamda daha güvenli bir profil çizmek ve öyle hissettirmek isteyen insanlarada saygı duymak gerekir.

• Beğen
Tepkiler: ne
Neden alın? Bunun bir hikayesi var mı mesela? Neden şakak değil, kulak memesi değil, çene değil, burun değil de alın?
ağzıyla mamutu çiğ çiğ yiyen kadınları gören ilk çağ erkekleri tiksinme yaşayarak başka yeri öpelim ama yüzden çok da uzaklaşmayalım demiş olabilirler ya da alın yazısını öperek silip sonra da "kızım sen kafanda kurmuşsun ben senin alın yazın falan değilim" demek için öpülmüş olabilir....
senin dediğin gibi keşfe çıkmak için önce yerleşik hayata geçip bi rahat rahat öpüşmeleri lazımdı. ulan burada öpülür mü? hmm bi deneyelim gibi.
canlandı gözümde.

Neden alın? Bunun bir hikayesi var mı mesela? Neden şakak değil, kulak memesi değil, çene değil, burun değil de alın?
Bilirsin işte arkadaşım, eskiden flört bu kadar rahat ve yaygın değilken sen benimsin demenin en basit yoluydu.
Yani bu bile cesaret isterdi. Şimdi ki zamana asla çekemeyiz ama aile büyüklerine sorarsan sen benim kadınımsın ifadesi gibi bişey.

Bizim düğünlerimizde genelde damat duvağı kaldırıp gelinin alnından öper, dudaktan öpmez örf adet işi..Sanırım buda alın yazından yola çıkılarak anlam yüklenilen bir davranış..ve bu davranışta toplum içerisinde öyle bir algı oluşturduğu için alnından öpmek isteyip o anlamda daha güvenli bir profil çizmek ve öyle hissettirmek isteyen insanlarada saygı duymak gerekir.
Evet bu eskiye dayalı birşey katılıyorum sana.

Burun çok ponçik bir hareket olurdu.f

Alin erojen bölgeye girmiyor.
Platonik bir sevgi göstergesi olabilir.

Konudan da anlaşılacağı üzere herkes memeli, sevişmeli konuları özlemiş.. nerede bu yönetim ya, ramazan gelmeden böyle öpmeli, cilveli konular mı açsak diyorum..
Konunun içinde alın öpmesi ile ilgili tek mesaj yok.. millet sinyali vermiş, tam mevsimi zaten ahah.

Öğrenilmiş bir davranış. Bir tavır. Bir deklarasyon. Bir manifesto. Ama komik.

Böyle bişey hiç olmadı kimse kimseyi alından öpmedi bugüne kadar diyelim ve bir adamin karşısına kadin koyalım ve "al öp bunu" diyelim. Yada forum sjw'ları bunu seksist bulur ve feminik tavır alırsa diye değişik söyliyim, kadın dedi ki öp beni....

Kimse kimsenin alnını öpmez arkadaşlar.

Salak olmayın.
Özetle : "Ben yaşlandım." :D

ağzıyla mamutu çiğ çiğ yiyen kadınları gören ilk çağ erkekleri tiksinme yaşayarak başka yeri öpelim ama yüzden çok da uzaklaşmayalım demiş olabilirler ya da alın yazısını öperek silip sonra da "kızım sen kafanda kurmuşsun ben senin alın yazın falan değilim" demek için öpülmüş olabilir....
senin dediğin gibi keşfe çıkmak için önce yerleşik hayata geçip bi rahat rahat öpüşmeleri lazımdı. ulan burada öpülür mü? hmm bi deneyelim gibi.
canlandı gözümde.
Bana gayet mantıklı geldi hahaha xd

Geri