Döviz kurlarında hareket

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
9tlyken almistim nekadar aldigimi solemiim hemcinslerim kiskanabilir

Ülkedeki en ucuz şey dolardır. Bu arada ons düşmedikce kur artışının gram altın fiyatını da arttırdığını söylemek zorunda bırakmayın kimseyi.

Faiz artırımı sonrası dövizde rekor: Dolar 25 lirayı, Euro 27 lirayı geçti!

Merkez Bankası, yüzde 8,5 olan politika faizini yüzde 15'e yükseltmişti

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın 27 ayın ardından 650 baz puanlık faiz artırımı yapması sonrası ağır baskı altında olan Türk Lirası'ndaki düşüş devam ediyor.

Dolar, tarihinde ilk defa 25 lirayı aşarken, gün içinde 25,48 TL’yi gördü. 27 lirayı aşan Euro da 27,88 TL’ye kadar yükseldi.

Kaynak

1627885449880-ed.jpg

Faiz artırımından sonra döviz kurlarının çok sert şekilde düşmesi gerekiyor.

Dolarla mı maaş alıyorsun Lefty....
Dolar tutmak mantıklı değil ve altın en doğrusu.:)

Ekonomi nasıl bu hale geldi, onu anlamaya çalışıyorum çünkü normalde faiz arttırımı ile dövizde düşüş yaşanması gerekiyor ancak bilinmeyen başka etkenler varsa düşünüldüğünden daha kötü bir noktadayız demektir.

Artırılan faiz artırımı miktarı yeterli değil ve çok üst seviyelerde faiz arttırımı gerekiyor ki bu da iş dünyası olsun kart / kredi borçlusu olsun ciddi yıkım yaratacaktır ancak başka çare kalmadığı anlaşılmış oldu. Ülkeye sıcak para de girişi bu oranla sağlanamaz.

umrumda değil artık ya. ben yavaş yavaş minimalizme geçiyorum. don yerine yaprak takmaya başladığımda isyan ederim. isyan eşiğim yaprak popoya takıldığında geçilir.

@nedebenmecnun,

Minimalizmi ben de severim ve para ile ilgisi de yok ancak ekonomi böyle gittiğinde durduk yere hiç olmadık şeylere yüksek fiyatlar ödemek zorunda kalıyoruz. Ederi o değil ki... Üstelik kafalarına göre fiyat belirler oldular. Tatil beldelerinde kaynamış mısır 40 lira, limonata da 80 liraya satılıyor. İyi de mekan bile yok ortada, lüks hiç yok... Bu fiyatlar da neyin nesi böyle?

kripto borsalarında al sat yapanlar var:D

Bunları söyledikten sonra faizin yükselmesine kabullendik demek ne anlama geliyor? Ey seçmen neden son 15 yıldır sizi böyle aldatan, manupule eden,..... zat'a hesap sormuyorsunuz? Yediğiniz kazıklar sizi rahatlatıyormu?

Jesse 5 yıldızlı otelde 1 hafta için ayırdığı parayla 10 gün tatil yapacak artık.Az daha beklerse aynı parayla 1 ay
Bir de adama niye akp tutuyorsun diye soruyorsunuz.

Geri