Dostluğun cinsiyeti olur mu ?

Konu sahibi son olarak 1665 gün önce görüldü
@Psinoza sence mümkün mü, ne dersin?

yorumları yeterince okudum aksini savunan ve bilimsel dayanağı olmayan bir kaç kişi dışında dolaylı olarak "mümkün" olduğundan bahsedilmiş. (:
biyolojik özelliklerin ya da cinsiyet farklılığının getirdiği çekim gücünü de hesaba katarsak şu sonuca varıyoruz; şayet kadın olan dost kişisi sınırları doğru çizebilirse, erkek olan dost kişisi cinsel ve ya duygusal bir bastırılmaya gidebilecektir. bu sayede diledikleri ölçüde dost kalmaları mümkün olacaktır...

Erkekler ile arkadaşlık Olmuyor maalesef şefkat görünce aşık oluyor erkekler.
Kızlar ise uzaktan seviyorum beybiler sizi.

yorumları yeterince okudum aksini savunan ve bilimsel dayanağı olmayan bir kaç kişi dışında dolaylı olarak "mümkün" olduğundan bahsedilmiş. (:
biyolojik özelliklerin ya da cinsiyet farklılığının getirdiği çekim gücünü de hesaba katarsak şu sonuca varıyoruz; şayet kadın olan dost kişisi sınırları doğru çizebilirse, erkek olan dost kişisi cinsel ve ya duygusal bir bastırılmaya gidebilecektir. bu sayede diledikleri ölçüde dost kalmaları mümkün olacaktır...

Senin bu yorumundan anladığım kadarı ile kadın şayet sınırı çizerse erkek de dostluğu sürdürür fakat kadında bir değişim olursa da erkek mutlaka karşılık verir.

Bu bahsettiğin oldukça riskli bir durum ve karşı taraf için eziyet ayrıca dost gören kadın için de üzücü olacaktır çünkü çoğu kadın, dost gördüğü erkeğin ilgi olasılığından dahi hoşlanmaz. Bazı istisna örnekler elbette olabilir. Örneğin; Keanu Reeves ve sevgilisi çok uzun yıllar yakın arkadaşlarmış.

60f162da86b24723006f9dc1.jpg

Senin bu yorumundan anladığım kadarı ile kadın şayet sınırı çizerse erkek de dostluğu sürdürür fakat kadında bir değişim olursa da erkek mutlaka karşılık verir.

Bu bahsettiğin oldukça riskli bir durum ve karşı taraf için eziyet ayrıca dost gören kadın için de üzücü olacaktır çünkü çoğu kadın, dost gördüğü erkeğin ilgi olasılığından dahi hoşlanmaz. Bazı istisna örnekler elbette olabilir. Örneğin; Keanu Reeves ve sevgilisi çok uzun yıllar yakın arkadaşlarmış.

60f162da86b24723006f9dc1.jpg

aslında arkadaşlıktan sevgililiğe ve sevgililikten arkadaşlığa giden "istisna" diyemeyeceğimiz çok ilişki yaşanmıştır. bilakis ben yakın çevremde çok şahit olmuşumdur. bana kalırsa değerli bir dostluğunuz varsa ona sıkıca sarılın, elinizde olan arkadaşlıktan olmayın....

şimdi bu meseleyi sosyolojik olarak mı okumalıyız, yoksa bilimsel yollardan mı bir cevap aramalıyız tartışılır; ilkin kadın erkek arkadaşlığının çevrede algılanışı.ucu pek çok etkene dayandırılabilir fakat bizim ki gibi gelişmekte olan toplumlar inanç olsun, tarihten getirilen bir algı biçimi olsun her ne ise etken ne yazık ki buna sıcak bakamıyor. bu olguya sıcak bakabilmek ise sadece insanın dilinde insana dayatılan saçma sapan algıyı kırdığını söylemekten değil, mantıksal ve algısal olarak bazı önümüze sürülen zincirleri kafamızda kırabilmekten geçiyor.

yukarıda arkadaşlar da sıkça belirtti; evet, bir erkek ve bir kadının arasında biyolojik farklılıklar mevcuttur. gelin görün ki insan beyni tek bir lobdan oluşmaz. eğer karşıdaki insanın algılanış biçimi şayet bir kan bağı olmazsa "dişi" ve "erkek" şekline bürünüyorsa kadın erkek arkadaşlığında aranmamalıdır problem, birebir bunu bu şekilde algılayan zihniyette aranmalıdır.

ne kadar düşüncenizi berraklaştırmış olsanız da yine de çevre, dayatmalar pek çok faktörün etken olduğu bazı gözle görülmez sınırlar vardır fakat bu ilişki içerisinde. şayet o sınırların farkındaysanız; yani yerine göre davranmayı, söyleyeceğiniz sözü, hareketinizi biliyorsanız mis gibi ilerler bu ilişki...

lakin gelin görün ki şu "sınır" olayı çok önemlidir. insanoğlu bir bakıştaki ufacık bir değişimi fark edebilecek zekaya da sahiptir ve ne yazık ki o değişimi hissettiği anda kişi durumu sadece iyi niyetinin suistimali olarakta algılayabilir ve sırf bunun için çok sevdiği bir arkadaşından bile soğuyabilir... ya da tam tersi bir durumda ilişki başlar bilemeyiz...

sözün özü; dost olarak başladığınız ilişkide sınırları koruyabilirseniz, o ilişki çok değerli bir hale gelebilir sizin için.

Mümkün arkadaşlar, geçen belgeselde bir timsahla dost olan adam da vardı, aslan sürüsü ile dost olan da.

Olmaz diyorum
annem de soruyo bazen aklına geldikçe napiyo senin arkadaşların diye skfjsk

Olur
Deli misiniz?
Ama kadın erkek fark etmiyor mesela kuzeniyle evlenen veya evlenme fikri normal gelen kişilerden uzak dururum arkadaş da olmam
Etik değerlerinin olmadığını düşünürüm

Kısa özet: Kadın sevişmek istemiyorsa arkadaş olabilirler. Aksi takdirde erkek her fırsatı değerlendirecektir.
Bu önerme cinsiyetler çapraz olunca da aynı sonucu verir.

ben de hiç olmadı. dostlarımın birçoğu karşı cins; hepsinden de razıyım valla: semo, cengo, sero, alp... hepsi çoook kıymetli benim için. kendimi yanlarında çok rahat hissederim; derdim, tasam, mutluluğum, hatam, doğrum… her şeyimi çok gönül rahatlığıyla anlatıp sırrımı emanet edebilirim. iyi ki varsınız çocuklar.

Olur ama bu defa her kadına arkadaş gibi yaklaşmaya başlarsın. Karşı cinsle biraz mesafe iyidir.

Ben açıkçası dostluğun tamamen cinsiyetsiz olduğunu söylemekte biraz zorlanıyorum. Tabii ki insan insandır ve herkesle arkadaşlık kurulabilir. Ama kendi hayatımdaki tecrübeler ve çevremde gözlemlediklerim bana dostluğun cinsiyetle bir şekilde ilişkili olduğunu gösteriyor.

Mesela erkeklerle ve kadınlarla kurduğum dostlukların tarzı hep farklı oldu. Erkek arkadaşlarımla genelde birlikte bir şeyler yapma, omuz omuza bir şeyleri göğüsleme üzerinden bir bağ kuruyoruz. Kadın arkadaşlarımla ise daha çok konuşmak ve bazen de karşı cinsi anlamak hususunda duygusal destek almak üzerine bir bağ oluyor. Bu dostluğun değerini azaltmıyor ama şekil olarak fark yaratıyor. Yani dostluk tamamen aynı değil cinsiyet bunu etkiliyor.

Bir de işin karşı cins tarafı var. İstisnalar elbette vardır ama birçok kadın–erkek dostluğu adı altında zamanla ufak da olsa bir duygusal gerilim, bir beğeni, bir kıskançlık ya da karşı tarafa dair bir merak ortaya çıkıyor. Bu illa ilişkiye dönüşmek zorunda değil ama tamamen nötr’de olmuyor çoğu zaman. Bir tarafın hissetmesi yetiyor zaten dengeyi bozmak için.

Toplum ve kültür de cabası. Bazı yerlerde kadın–erkek arasındaki dostluklar sınırlandırılıyor; insanlar doğal olarak belli çizgileri koruyor.

Benim gözlemim ve tecrübem bu şekilde. Elbette herkesin yaşantısı farklıdır. Kimisi için cinsiyet hiç rol oynamıyor olabilir. Ama ben kendi toplumumda bu farkı net bir şekilde gördüm.

Geri