O ne alaka kanka anlamadim?Ve Karadelik teorisi.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
O ne alaka kanka anlamadim?Ve Karadelik teorisi.
Kıyametin bilimsel açıklaması. Evren bir gün bir iğne ucu boyutuna sıkışabilirmiş, genişlemesi durup ters yöne hareket başlayınca.O ne alaka kanka anlamadim?
Kiyametin bilimsel aciklamasi degil. Ayrica karadeligin bir teoriside degil o haci.Kıyametin bilimsel açıklaması. Evren bir gün bir iğne ucu boyutuna sıkışabilirmiş, genişlemesi durup ters yöne hareket başlayınca.
Evren zaten -270 derecede. Daha aşağısı yok.Bir tek yıldızlar ısı ve ışık yayıyor. Evrenin genişlemesi yavaşladığında veya durduğunda kütle çekim gücü nedeniyle tüm madde birbirini çekecek ve tek bir noktada birleşecek ve evren yok olacak. Yıldızlar da zaten kütleçekim gücünün etkisiyle bir noktada toplanan madde kütlesinden oluşmuşlar.Kiyametin bilimsel aciklamasi degil. Ayrica karadeligin bir teoriside degil o haci.
Evrenin genislemesi sonucu buyuk enflasyon modellemesi o
Ya genisleye genisleye patlar
Ya genisleye genisleye bir yerden sonra hizla kendi ustune coker
Yada mutlak sifirin altina inip buyuk donma olur ki bu en zayif ihtimal derler.
Ve tek teori oda degil. Buyuk donma da var. Ama kiyamet ile iliskilendirilmis bir sey degil. He sen oyle modelleyebilirsin elbette ama karadelikle alakasi yok.
Karadelikler tamamen icine coktukten sonra yok olabilen yapilar olarak anlatilir.
Tamam karadelik ile alakasi yok ve bir kac evren yok olus senaryolarindan yalnizca bir kardesim bu. Isin icine bir de karanlik madde giriyor. Ancak evren sonlu bir yapi degil en azindan teoriler bu yonde , sen dogmatik bir inanc yapisinda ele alirsan zaten ki oyle olmasi gerekir. Konustuklarimizin bir anlamida olmuyor esasen ama bunlar teori.Evren zaten -270 derecede. Daha aşağısı yok.Bir tek yıldızlar ısı ve ışık yayıyor. Evrenin genişlemesi yavaşladığında veya durduğunda kütle çekim gücü nedeniyle tüm madde birbirini çekecek ve tek bir noktada birleşecek ve evren yok olacak. Yıldızlar da zaten kütleçekim gücünün etkisiyle bir noktada toplanan madde kütlesinden oluşmuşlar.
Her başlangıcı olan bir şeyin bir de sonu olur.
Bilmediğimiz her şey bir varsayım zaten. Ufak ipuçlarından varsayımlar yaratıyoruz.Tamam karadelik ile alakasi yok ve bir kac evren yok olus senaryolarindan yalnizca bir kardesim bu. Isin icine bir de karanlik madde giriyor. Ancak evren sonlu bir yapi degil en azindan teoriler bu yonde , sen dogmatik bir inanc yapisinda ele alirsan zaten ki oyle olmasi gerekir. Konustuklarimizin bir anlamida olmuyor esasen ama bunlar teori.
@Ahura bazi kavramlari karistirsada en azindan guzel konusuyor adam.
Bakacegiz dostum.Bilmediğimiz her şey bir varsayım zaten. Ufak ipuçlarından varsayımlar yaratıyoruz.
Karnlıkmadde de en az bildiğimiz bir şey. Çünkü hiç göremiyoruz. Işığı gölglen bir şeyin var olmasının fark edilmesi sonucu varlığından şüphe ediliyor. Fark edilen gölgelemelerin başka nedenleri de olmuş olabilir. Milyarlarca seneler öncesinden gelen izleri değerlendiriyoruz.
Benim varsayımım bu yönde.
Madde varsa anti madde de vardır teorisi mantıklı. Ama anti madde yine ayrı bir tür madde olamaz düşüncesindeyim. İz sürülen gölgeleme evrenin bükülmesinden kaynaklı bir gölgeleme de olabilir.
Hayat zaten çok kısa, yakında öğreniriz.
Çok bilimsel konuşuyormuş gibi bir vibe var ben oyumu İsmail’e vericem glbBilmediğimiz her şey bir varsayım zaten. Ufak ipuçlarından varsayımlar yaratıyoruz.
Karnlıkmadde de en az bildiğimiz bir şey. Çünkü hiç göremiyoruz. Işığı gölglen bir şeyin var olmasının fark edilmesi sonucu varlığından şüphe ediliyor. Fark edilen gölgelemelerin başka nedenleri de olmuş olabilir. Milyarlarca seneler öncesinden gelen izleri değerlendiriyoruz.
Benim varsayımım bu yönde.
Madde varsa anti madde de vardır teorisi mantıklı. Ama anti madde yine ayrı bir tür madde olamaz düşüncesindeyim. İz sürülen gölgeleme evrenin bükülmesinden kaynaklı bir gölgeleme de olabilir.