Domuz ve alkol tüketenlerin daha uzun yaşaması..

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Kendim akşamları restoranda çalışırım.adamlara domuz,alkol yetiştiremiyoruz..madem bunlar sağlıklı değilse 100 yaşında hala nasıl yürüyüp,alış veriş yapıyorlar.

Her şeyin fazlası sağlıklı değildir. Domuz ve Alkol hakkında din tüccarları yobazların söyledikleri mantık dışı.

domuz eti en proteinli besin bildiğim kadarıyla, normal değil mi o insanların sağlıklı olması?

Domuz bildiğim kadarıyla çok aşırı yağlı.
Hem caiz değil :)

Günümüz dünyasında millet her türlü böcek yiyor, delikates diyor,......
Fazla takıntı yapmayın domuz etini. İsteyen istediğini yesin önemli olan beni zorlamasın ve bana yasak falan da etmesin. Herkesin aklı kendisine yeter.

Herkesin dini inançları vardır .domuz eti dini inancım olarak Haramdır. Alkol ise içten içe insanı götürür ve alkol kullanmaktayım . @Yabani hangi mekandasiniz veya memlekettedesiniz? Domuz yetistiremiyorsunuz ? Türkiye'de iseniz bir ziyarete gelelim .

Günümüz dünyasında millet her türlü böcek yiyor, delikates diyor,......
Fazla takıntı yapmayın domuz etini. İsteyen istediğini yesin önemli olan beni zorlamasın ve bana yasak falan da etmesin. Herkesin aklı kendisine yeter.
Bu durumda din ön plana çıkıyor . Aklı olan dine yönelir .

Herkesin dini inançları vardır .domuz eti dini inancım olarak Haramdır. Alkol ise içten içe insanı götürür ve alkol kullanmaktayım . @Yabani hangi mekandasiniz veya memlekettedesiniz? Domuz yetistiremiyorsunuz ? Türkiye'de iseniz bir ziyarete gelelim .
Medinedeyim

• Kahkaha
Tepkiler: Sux
domuz etinin tadı baya güzel diyolar dogrumu yabani bey

ulan yabani iyi güldüm gjkfjk

Bu durumda din ön plana çıkıyor . Aklı olan dine yönelir .
Yanlış, aklı olan aklını kullanıyor. Din sadece bir inançtır ve her inanç domuz etini ve içkiyi yasaklamıyor.
İnançlar da araştırılıp seçilmiyor, tesaüfen yaşadığın ülke, coğrafya ve ailene bağlı okarak bir inanca sahip oluyorsun ve o inancın doğruluğunu kabul ediyorsun. Bunun da akıl ile bir alakası yok.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Sux
Domuz etini diğer kırmızı etlerden bi tık zararlı aynı zamanda da çok daha lezzetli yapan unsur bolca doymuş yağ içermesidir. Kalp damar hastalıkları açısından daha riskli. Mesele halk arasında bilindiği gibi birinci derecede domuzun kendi bokunu yemesi değil yani, zaten onu dana da yapıyor.
Domuzlara havuz deriz bi de biz. Yani çok fazla hastalığın konakçılığini yapabiliyor. Çoğu memeliye bulaşmayan enfeksiyonu domuz taşıyabiliyor. En bktan olanı da trichinella; antemortem muayenede de postmortemde de teşhisi zor bi zoonoz. Kesim prensiplerine ve pişirme kültürüne ekstra dikkat edilmeli. En sağlıklı kırmızı et keçi sonra da koyun eti. Keçi>Koyun> Dana> Domuz diyebiliriz. İnsanı öldürmeyen yegane unsur da stressiz bir yaşam tşk.

Son düzenleme:
İlk İsviçre’ye gittiğimde,restoranda çalışmaya başladım.domuzdan öyle tiksinirdim ki eldiven takardım.aslında zararından,yada haram olmasından öte mide bulandırıcı bir görüntüsü var.mesela kuzu haram olsa bizimkiler dinlemez yerdi.tıpkı alkol,zina ve faizi yaptıkları gibi..eğer parmağınızı keserseniz bir parça domuz eti koyun hemen durduruyor kanı yarayı hızlı kapatıyor.çok mikroplu bir et.

Ben tabiiki kuzuyu bırakın domuzu her tür ete karşı tercih ederim, lezzeti farklı. Ama konu lezzet değil.

Geri