Doğal olmak hakaret ve hoş olmayan her sözü sarfetmeyimi gerektirir ?

• Kullanıcı Sie
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 3731 gün önce görüldü
Oldugumuz gibi olmak yasam icerisinde dahil oldugumuz her cumleyi her kelimeyi rahatca söylemeyimi gerektiriyor. ?

Bilakis her sözü heryerde söylememeyi gerektirir

Dobralık ile patavatsızlık arasındaki ince çizgiyi kaçırmış insanlar için geçerli olan durum.

Doğal olmak ve açıksözlü olmak ile patavatsız olmayı karıştırıyor insanlar. Yok öyle bir şey , hem insanın doğasında ağzına gelen her şeyi söylemek yoktur. İnsanın doğasında naif ve sabırlı olmak vardır , nezaket vardır. Karşımızdaki insana her türlü kötü sözü söyleyip "ben doğalım, dobrayım gerçekleri söylerim " demek kendi yaptığı saygısızlığa kılıf uydurmaktır bana göre.

Doğal olmak patavatsızlaşın demek değildir diye düşünüyorum.

Doğamızda küfür yoktur, sonradan öğrenilir. Fakat doğal olmaktan kasıt kendinizi nazik görüncem diye kasmamaktır.

Yani bir kisinin dogal hali boyle ise, uzaktan uzaga tanimam yeterli. Yoksa fazla rahat olur, kufur edip durur her konusmasinda. Duymaya, dinlemeye niyetimiz yok.

Küfür ve hakaret doğal olmak değil terbiyesizliktir cahilliktir..

Onun adı doğallık değil, terbiyesizlik, yetersizlik, acizlik.

Onun adı doğallık değil, terbiyesizlik, yetersizlik, acizlik.

Aynen katılıyorum ekstra olarak da .. Küfürlü konuşmak zeka yetersizliğinden kaynaklı da bir durumdur .. Karşındakinin donanımının olmadığı, ahlakanın olmadığı, edebinin olmadığı gibi sonuçlara götürür bizi .. Yoksa küfretmekle doğallık ya da dürüstlük olsa küfür okulları açılır insanlara küfür edebiyatı öğretilirdi ..

Aynen katılıyorum ekstra olarak da .. Küfürlü konuşmak zeka yetersizliğinden kaynaklı da bir durumdur .. Karşındakinin donanımının olmadığı, ahlakanın olmadığı, edebinin olmadığı gibi sonuçlara götürür bizi .. Yoksa küfretmekle doğallık ya da dürüstlük olsa küfür okulları açılır insanlara küfür edebiyatı öğretilirdi ..

Bu yoruma şapka çıkartıyorum.:hi:
Edepsizliğe bir de kılıf bulmuşlar;maske takmamak.Yani küfür ile edep dışı davranan adeta teşvik ediliyor,onanıyor,şımartılıyor ki birileri zevkten dört köşe olsun.
Küfür acziyetin başladığı noktada sığındıkları bir liman ki ne mertlikle ne cesaretle ne de doğallıkla ilgisi var.Banal bir sokak ağzı olarak kendilerini ifade şekli.
Düşünen insan kavramlarını ifadede seçici davranır oysa.
Demek ki mantıkları ağzı olan konuşuyor.
Ne demiş düşünür :Kalbinde ne varsa dilinden de o dökülür.
Gerek küfür eden gerekse bunu normalleştiren zihniyet aynıdır.

Yok yahu o kadar acımasız olmayalım ben yeri gelince çok güzel gerizekalı derim :bekle

Sevgili Çavlan ben de küfrederim , dara düştüğümde , sinirlendiğimde , canım sıkıldığında :T:

Sevgili Çavlan ben de küfrederim , dara düştüğümde , sinirlendiğimde , canım sıkıldığında :T:

Benim bahsettiğim durum başka VERAcım,kasti olarak,alışkanlığı uç boyutta yaşatma çabası neredeyse.
Ki hepimizin sinirlendiği,canının sıkıldığı durumlar oluyor.Ama bu anlar da elbette bir imtihan.Şeytanı daha çok sevindirmeye gerek yok.

Benim bahsettiğim durum başka @VERAcım,kasti olarak,alışkanlığı uç boyutta yaşatma çabası neredeyse.
Ki hepimizin sinirlendiği,canının sıkıldığı durumlar oluyor.Ama bu anlar da elbette bir imtihan.Şeytanı daha çok sevindirmeye gerek yok.

Anladım ben seni güzel insan , sorun yok.sadece canım sataşmak istedi (:
Ama bak söylemeden geçemem ben cok güzel küfrederim :p

İçtenlik ile kabalık arasında ince bir çizgi vardır. Elbetteki gerektirmez. İnsan kırıcı olmaktan kaçmalıdır.

Geri